Kodiaq 2021

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
biokd
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI

Re: Kodiaq 2021

Post autor: biokd »

MałGorzata pisze:
26 lut 2021, 17:31
Dziś poszło zamówienie na ENYAQA. Cena końcowa jak za L&K 2.0 TDI 200KM z bogatym wyposażeniem dodatkowym. Z tym, że w Enyaqu nie ma Cantona, skórzanej tapicerki czy napędu 4x4. Są za to światła Matrix LED, preadeptive cruise control, wyświetlacz Head-up z rozszerzoną rzeczywistością, ekran 13" oraz klimatyzacja postojowa. Pozostałe elementy wyposażenia te same. Jest też różnica w eksploatacji. Cena 100km to 17zł zakładając ładowanie w domu.
A dlaczego elektryk akurat od Skody? Teraz wybór jest coraz większy. Zdaje sobie sprawę, że w wypadku elektryków, zapewne Skoda przoduje jeśli chodzi o cenę, czy to dlatego?
Swoją drogą, gratulacje!:)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Zdecydowała wielkość auta oraz dostępne w tej cenie wyposażenie. Traktuję ten model jako elektrycznego Kodiaqa.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

tmiodek
Samochód: Zamówiony KODIAQ SPORTLINE

Post autor: tmiodek »

Oficjalnie :

W RM2022 (produkcja od 25 tygodnia br) model ŠKODA Kodiaq będzie miał przeprowadzony Facelifting, któremu towarzyszyć będą istotne zmiany dotyczące specyfikacji oraz cen.
Do 15.03.2021 opublikowane zostaną pierwsze komunikaty produktowe dotyczące kluczowych zmian produktowych dla RM2022.

Awatar użytkownika
Jasiulla
Samochód: Gotowy do zakupu >>> RM2022

Post autor: Jasiulla »

Co to znaczy "Oficjalnie"???
Możesz podać źródło takiego komunikatu?

tmiodek
Samochód: Zamówiony KODIAQ SPORTLINE

Post autor: tmiodek »

Poczekaj do poniedziałku i zapytaj w salonie Skody.

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

tmiodek pisze:
10 mar 2021, 12:00
W RM2022 (produkcja od 25 tygodnia br) model ŠKODA Kodiaq będzie miał przeprowadzony Facelifting, któremu towarzyszyć będą istotne zmiany dotyczące specyfikacji oraz cen.
Pisałem już o tym na poprzedniej stronie ;)
viewtopic.php?p=37040#p37040

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Czesi podają natomiast ,że w kwietniu Kodiaq po FL ujrzy wreszcie światło dzienne :)
https://www.auto.cz/skoda-kodiaq-se-brz ... nem-138349
A tymczasem mamy kolejną wizualizację ;)
Obrazek

Tree
Samochód: Peugeot 208, 1.6 HDI

Post autor: Tree »

Witam wszystkich, Ja zamówiłem Kodiaqa Style pod koniec lutego. Jako termin produkcji ostatnio usłyszałem tydzień 20, czyli koniec maja. Mam nadzieję, że dotrzymają i odbierzemy go na początku czerwca.
Ten nowy po faceliftingu będzie pewnie dużo droższy i nie wiadomo czy już tak konkurencyjny w porównaniu do innych modeli jak Tiquan czy Terraco. Będzie pewnie większy dylemat w większej cenie.

biokd
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI

Post autor: biokd »

Tree pisze:
12 mar 2021, 8:55
Witam wszystkich, Ja zamówiłem Kodiaqa Style pod koniec lutego. Jako termin produkcji ostatnio usłyszałem tydzień 20, czyli koniec maja. Mam nadzieję, że dotrzymają i odbierzemy go na początku czerwca.
Ten nowy po faceliftingu będzie pewnie dużo droższy i nie wiadomo czy już tak konkurencyjny w porównaniu do innych modeli jak Tiquan czy Terraco. Będzie pewnie większy dylemat w większej cenie.
Pewności nie ma niestety. Ja zamawiałem pod koniec stycznia, odbiór na umowie mam wpisany ze do końca maja. Dzień po złożeniu zamówienia dostałem niepotwierdzony termin produkcji na początek maja, 2 dni później że przesunął się na połowę kwietnia, po tygodniu że na połowę maja, a teraz zniknął w ogóle z kalendarza więc nie mam pewności czy do końca maja się wyprodukuje. Diler ma followupowac ze Skoda Polska co tydzień, sprawdzę po weekendzie czy coś się zmieniło.

baw
Samochód: 2.0 TDI L&K 4x4

Post autor: baw »

To widzę, że się dzieje.

Ja zamówiłem w lutym, wstępny termin produkcji na połowę marca (sami byli zdziwieni). Teraz mam termin produkcji na 17 tydzień.

Nieco się obawiam, żeby nie wpaść w facelift. Co prawda chętnie bym wziął matrixy, ale też przeczuwam, że ceny pewnie wzrosną i Kodiaq może nie być już taką fajną opcją.

ODPOWIEDZ