Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: elmiko »

chris24 pisze:
05 lut 2022, 13:03
takie pierdoły jak latarka to wycofywali z tego co wiem przy kolejnym roku modelowym.
Gorzej jeżeli coś masz zamówione czarno na białym i nie dostarczają

Ja mam powiązane pytanie do ostatnich odbiorców L&K. Czy na oparciu przednich foteli jest nadal logo L&K ?
Widziałem film na yt gdzie jest wersja L&K ale fotele w wersji ergo te z przedłużanym siedziskiem i one logo L&K nie miały.
Ergo można też dobrać do Style - może dlatego bez logo?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Lemo
Samochód: Czekam na Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Lemo »

boleq123 pisze:
05 lut 2022, 11:36
Auto właśnie dotarło do salonu i dziś byłem je obejrzeć. Kodiaq RS zamawiany pod koniec września 20-25~. Niestety brak cantona i czujników martwego pola ale za to rok produkcji 2022 (miał być 21). Cena bez zmian, taka sama jak na początku była, to taka została bez względu na brak nagłośnienia i czujników. Odbiór gdzieś za tydzień (papiery, deatiling itp.).
Nadal czekam wiec nie wiadomo jak bedzie ostatecznie, no ale moj sprzedawca mi napsiał ze cena jest poprostu obniżona jeśli wylatuje Canton - w mailu czarno na białym. Wiec to raczej wygląda na nieuczciwego dealera.

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

elmiko pisze:
05 lut 2022, 13:35
chris24 pisze:
takie pierdoły jak latarka to wycofywali z tego co wiem przy kolejnym roku modelowym.

Ja mam powiązane pytanie do ostatnich odbiorców L&K. Czy na oparciu przednich foteli jest nadal logo L&K ?
Widziałem film na yt gdzie jest wersja L&K ale fotele w wersji ergo te z przedłużanym siedziskiem i one logo L&K nie miały.
Do L&K też można dobrać ergo i tak jak pisałem to był L&K bez na fotelu ... podeślę linka do tego filmu jak znajdę.

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

chris24 pisze:
05 lut 2022, 15:49
elmiko pisze:
chris24 pisze:

Do L&K też można dobrać ergo i tak jak pisałem to był L&K bez na fotelu ... podeślę linka do tego filmu jak znajdę.
Właśnie dlatego, że Ergo można mieć i w L&K i w Style to nie ma tam logo - taka moja teoria :)

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

co do l&k bez side assist to info od dealra ze nie ma, jak się teraz nowe auto zamawia. jest do sprawdzenia i potwierdzenia przez innych zamawiajacych.

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

obecny cennik jest datowany na 22 grudzień więc bym nim się nie sugerował, pewnie zaraz będzie nowy. Co ciekawe w paru krajach EU nie ma już w ogóle wersji L&K w konfiguratorze. Z naszego konfiguratora już wykastrowali Laurina o canton i side assist z opisu wersji. Mi na L&K znowu przesunęli termin o kolejny tydzień (co tydzień to robią), ale o kastracji auta jeszcze od nikogo nic nie słyszałem. Miejmy nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji, bo byłoby to wyjątkowo bezczelne z ich strony, w końcu "zmusili" wielu klientów do tej wersji. Gdyby nie to brałbym Sporline'a. Czy ktoś z was, kto czeka na L&K, ma jakieś info a propos wyposażenia, czy zostaje jak jest? Mało tu nas jest chyba.

balzaak
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: balzaak »

cov pisze:
05 lut 2022, 17:36
obecny cennik jest datowany na 22 grudzień więc bym nim się nie sugerował, pewnie zaraz będzie nowy. Co ciekawe w paru krajach EU nie ma już w ogóle wersji L&K w konfiguratorze. Z naszego konfiguratora już wykastrowali Laurina o canton i side assist z opisu wersji. Mi na L&K znowu przesunęli termin o kolejny tydzień (co tydzień to robią), ale o kastracji auta jeszcze od nikogo nic nie słyszałem. Miejmy nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji, bo byłoby to wyjątkowo bezczelne z ich strony, w końcu "zmusili" wielu klientów do tej wersji. Gdyby nie to brałbym Sporline'a. Czy ktoś z was, kto czeka na L&K, ma jakieś info a propos wyposażenia, czy zostaje jak jest? Mało tu nas jest chyba.
Mam L&K zamówione w czerwcu, termin na połowę marca. Całe wyposażenie potwierdzone.

chris24

elmiko pisze:
05 lut 2022, 16:19
chris24 pisze:
05 lut 2022, 15:49
elmiko pisze:

Właśnie dlatego, że Ergo można mieć i w L&K i w Style to nie ma tam logo - taka moja teoria :)
Oby tak było bo chcę z logo.

chris24

cov pisze:
05 lut 2022, 17:36
Wysłałem zapytanie do dealara o wyjaśnienie. Jeżeli będą kroić topową wersję to niech spi .....

wasyleq
Samochód: Jeszcze nie Kodiaq

Post autor: wasyleq »

Xeor^ pisze:
05 lut 2022, 12:53
Mam nadzieje ze nie ma takiej opcji ze przyjdzie L&K okrojone. 🤨
To co dana linia modelowa ma w standardzie to zostaje. Dlatego kroją z tych gdzie jest to opcja.

Ja odebrałem w czwartek l&k, wszystko miał co jest wyszczególnione w cenniku jako standard.

ODPOWIEDZ