No tak, jeszcze kwestia, czy w przyszłości będzie możliwość dołożenia tego (w moim przypadku: LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST, kamera 360 - to pikuś) bez "prucia" całego pojazdu?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Najtrudniejsze jest właśnie kładzenie kabli. Sterowniki pakujesz w przygotowane miejsca, kodowanie to betka. W najgorszym przypadku ASO i 2-3 stówki załatwiają sprawę kodowania.
W swoim poprzednim i obecnym aucie dokładałem parę rzeczy i zdejmowanie plastików od sterowników pod kierownicą np. do bagażnika i/lub do komory silnika w drugą stronę tylko po to, żeby przeciągnąć 2-3 przewody to mordęga.
Cała reszta to prace czysto mechaniczne. Tzw. pan Pikuś.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
ELMIKO,
kolejny raz mnie pocieszyłeś (bez cienia ironii
).
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Z ciekawości skontaktowałem się z moim handlowcem z CARSEDu, aby potwierdzić czy w wersji Sportline nadal będzie opcjonalna elektryczna klapa bagażnika i otrzymałem taką odpowiedź :mpirek pisze: ↑29 lis 2021, 15:05Ja po kontakcie z handlowcem dostałem info, że konfiguracje są aktualizowane do wymogów producenta (czytaj kastrowane) o martwe pole, klapę elektryczną, Canton itp. nie dotyczy to wersji L&K którą zamawiałem więc mi nawet głowy nie zawracali i puścili ponownie ten sam konfig samochodu. Cena ma być z czerwca a rok produkcji 2022, w połowie grudnia mają być plany produkcyjne na 2022.
"Niektóre elementy wyposażenia mogą być tylko dla wersji L&K, który ma to w standardzie, np. Side Assist.
Natomiast nie dotyczy to pokrywy bagażnika oraz Pańskiego zamówienia. Pana auto przyjedzie dokładnie takie jak było przedstawione na „papierze”"
U mnie z dodatków : szklany dach, zawieszenie DCC, podgrzewane tylne siedzenia, podgrzewana przednia szyba, adaptacyjny tempomat, dźwiękochłonne boczne szyby, lane assist, elektryczna klapa bagażnika.
Wczoraj odwiedziłem salon w którym złożyłem zamówienie. Na dziś termin produkcji ( czyli początek stycznia ) jest aktualny. Z wyposażenia też nic nie jest zagrożone. Z potencjalnie " niebezpiecznych " dodatków mam ładowarkę indukcyjną, elektryczną klapę bagażnika. Dealer mówi, że sytuacja w stosunku do października poprawiła się znacznie. Codziennie przyjeżdżają 2 lub 3 auta, gdzie jeszcze 2 miesiące temu przyjeżdżało tyle w miesiącu. Zostaje cierpliwie czekać. 
Jest dostępny nowy cennik i np. wersja Style nie ma już tutaj do wyboru Canton'a:
https://www.skoda-auto.pl/_doc/48472524 ... d2179cd734
Na dniach pewnie dowiem się jak wygląda sprawa ceny.
https://www.skoda-auto.pl/_doc/48472524 ... d2179cd734
Na dniach pewnie dowiem się jak wygląda sprawa ceny.
w cenniku widze zekamery 360 są tylko w jednej wersji dostępne. może o to chodziło dealerom w tym kastrowaniu że nowe zamówienia nie mają tego w opcjach, a stare jeszcze jak były zamówione to będą miały.
Wszystko produkowane (Wersja Style) teraz nie będzie już mieć np. Cantona i to mi powiedział dealer, o 360 nie pytałem, ale w cenniku tylko L&K ją ma więc też kto zamówił to tego nie dostanie w wersji Style. Dodatkowo wersja style podrożała o 10 tys, w czerwcu jak zamawiałem 2.0 TSI to cena bazowa była: 161 950 PLN a teraz 171 950 PLN. Zastanawiam się jaką informację dostanę od dealera, bo jak mi zmieni zamówienie że cena auta wzrośnie o 10 tys a dodatkowo rabatu już nie będzie to chyba trzeba zrezygnować.
Kamery 360, Canton, SideAssist tylko w LK. Nawet RS nie ma tego w opcji, o Sportline (zamówiłem w lipcu) nie wspomnę.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Z tego co wiem, to jak nie masz terminu produkcji to masz prze…chlapane. Nie chce być złym prorokiem, ale słabo to wygląda…