Tu było o cenach...
viewtopic.php?f=17&t=2196
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
niby mój dealer powiedzial że w systemie jest gwarancja ceny ale to info z przed 2 tyg
Trochę tak i nie. Gwarancji ceny wprawdzie nie mam, ale z drugiej strony cena nie uległa zmianie, a handlowiec mówił, że nowe auta kosztują już 4% więcej i obcięli rabaty do zera.
Pozdrawiam -- Spook.
- WaC
Potwierdzam powyższe, oprócz rabatów, bo nie wiem.
Czekam na info w mojej sprawie, uważni wiedzą "o co chodzi".
- WaC
PIAPL Info (PIAPL - PL) <info.piapl@porscheinterauto.pl>
śr., 24 lis, 15:56 (4 dni temu)
Szanowny Panie,
Dziękuję za wiadomość. Proszę o informację, którego salonu dotyczy sprawa(miasto, ulica) lub który doradca handlowy Pana obsługuję? Po otrzymaniu informacji prześlę wiadomość do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam,
Konsultant ds. BDC
Porsche Inter Auto Polska Sp. z o.o.
ul. Sekundowa 1a | 02-178 Warszawa
Tel: +48 22 532 ……….
Sent: Wednesday, November 24, 2021 2:49 PM
To: PIAPL Info (PIAPL - PL) <info@porscheinterauto.pl>
Subject: [EXT] Fwd: Kodiaq bez opcji wyposażenia
Szanowni Państwo!
W dniu 17 listopada br. o godz. 15:06, wysłałem do Państwa pytanie. Do chwili obecnej nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy mogę liczyć na ustosunkowanie się do mojego zapytania?
Z poważaniem, ………….
---------- Forwarded message ---------
Date: śr., 17 lis 2021 o 15:06
Subject: Kodiaq bez opcji wyposażenia
To: <info@porscheinterauto.pl>
Szanowni Państwo!
Zwracam się do Państwa z następującym problemem (pytaniem). W sierpniu br. w jednym z salonów Porsche Inter Auto złożyłem zamówienie i wpłaciłem stosowną zaliczkę na Skodę Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4. Planowany termin produkcji określono na III tydzień stycznia 2022 roku. W ub. tygodniu otrzymałem od specjalisty ds. sprzedaży n\w informację:
"(...) Skoda Kodiaq zostanie wyprodukowany bez opcji wyposażenia:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360°
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST
(w/w zmiany nie wiążą się z obniżeniem ceny samochodu) (...)".
Wobec powyższego, bardzo niepokoi mnie fakt: czy możliwym jest sprzedaż pojazdu bez wybranych w zamówieniu opcji wyposażenia, przy jednoczesnym zachowaniu ceny z daty złożenia zamówienia, tj. bez obniżenia wartości pojazdu o elementy, w które nie zostanie on wyposażony?
Jednocześnie, z dużą uwagą zapoznałem się z "Kodeksem postępowania Porsche Holding". W wyniku analizy przedmiotowego dokumentu, nasunęły mi się dosyć poważne wątpliwości dotyczące przedstawionego sposobu postępowania. W tym miejscu pragnę podkreślić, iż ze zrozumieniem przyjmuję do wiadomości obiektywne problemy branży motoryzacyjnej w dostępie do niezbędnych w produkcji samochodów komponentów.
Celowo nie podaję szczegółów swojego zamówienia oraz Salonu Skody wchodzącego w skład Państwa Holdingu, w którym zamawiałem pojazd, bowiem liczę, iż może to być pewnego rodzaju nieporozumienie.
Dodatkowo informuję, że świadomie wybrałem salon wchodzący w skład Państwa Holdingu, gdyż od wielu lat z zadowoleniem korzystam z Waszych usług serwisowych. Wszelkie czynności serwisowe realizowane były na najwyższym poziomie i całokształt obsługi klientów oceniam w samych superlatywach.
Wyrażam nadzieję, że uzyskam od Państwa, w możliwie krótkim terminie, satysfakcjonującą odpowiedź dotyczącą ostatecznej ceny zamówionego przeze mnie pojazdu.
Z wyrazami szacunku, Wa….C……...
śr., 24 lis, 15:56 (4 dni temu)
Szanowny Panie,
Dziękuję za wiadomość. Proszę o informację, którego salonu dotyczy sprawa(miasto, ulica) lub który doradca handlowy Pana obsługuję? Po otrzymaniu informacji prześlę wiadomość do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam,
Konsultant ds. BDC
Porsche Inter Auto Polska Sp. z o.o.
ul. Sekundowa 1a | 02-178 Warszawa
Tel: +48 22 532 ……….
Sent: Wednesday, November 24, 2021 2:49 PM
To: PIAPL Info (PIAPL - PL) <info@porscheinterauto.pl>
Subject: [EXT] Fwd: Kodiaq bez opcji wyposażenia
Szanowni Państwo!
W dniu 17 listopada br. o godz. 15:06, wysłałem do Państwa pytanie. Do chwili obecnej nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy mogę liczyć na ustosunkowanie się do mojego zapytania?
Z poważaniem, ………….
---------- Forwarded message ---------
Date: śr., 17 lis 2021 o 15:06
Subject: Kodiaq bez opcji wyposażenia
To: <info@porscheinterauto.pl>
Szanowni Państwo!
Zwracam się do Państwa z następującym problemem (pytaniem). W sierpniu br. w jednym z salonów Porsche Inter Auto złożyłem zamówienie i wpłaciłem stosowną zaliczkę na Skodę Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4. Planowany termin produkcji określono na III tydzień stycznia 2022 roku. W ub. tygodniu otrzymałem od specjalisty ds. sprzedaży n\w informację:
"(...) Skoda Kodiaq zostanie wyprodukowany bez opcji wyposażenia:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360°
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST
(w/w zmiany nie wiążą się z obniżeniem ceny samochodu) (...)".
Wobec powyższego, bardzo niepokoi mnie fakt: czy możliwym jest sprzedaż pojazdu bez wybranych w zamówieniu opcji wyposażenia, przy jednoczesnym zachowaniu ceny z daty złożenia zamówienia, tj. bez obniżenia wartości pojazdu o elementy, w które nie zostanie on wyposażony?
Jednocześnie, z dużą uwagą zapoznałem się z "Kodeksem postępowania Porsche Holding". W wyniku analizy przedmiotowego dokumentu, nasunęły mi się dosyć poważne wątpliwości dotyczące przedstawionego sposobu postępowania. W tym miejscu pragnę podkreślić, iż ze zrozumieniem przyjmuję do wiadomości obiektywne problemy branży motoryzacyjnej w dostępie do niezbędnych w produkcji samochodów komponentów.
Celowo nie podaję szczegółów swojego zamówienia oraz Salonu Skody wchodzącego w skład Państwa Holdingu, w którym zamawiałem pojazd, bowiem liczę, iż może to być pewnego rodzaju nieporozumienie.
Dodatkowo informuję, że świadomie wybrałem salon wchodzący w skład Państwa Holdingu, gdyż od wielu lat z zadowoleniem korzystam z Waszych usług serwisowych. Wszelkie czynności serwisowe realizowane były na najwyższym poziomie i całokształt obsługi klientów oceniam w samych superlatywach.
Wyrażam nadzieję, że uzyskam od Państwa, w możliwie krótkim terminie, satysfakcjonującą odpowiedź dotyczącą ostatecznej ceny zamówionego przeze mnie pojazdu.
Z wyrazami szacunku, Wa….C……...
Właśnie dostałem informację od mojego handlowca, że misiek został przekazany na produkcję (29.11 vs zaplanowana data 16.12). Na dniach ma być wyprodukowany.
W tym tygodniu rozstrzygnie się też, czy złożą go w całości, czy też będzie musiał poczekać na jakieś części. Handlowiec powiedział jednak, że jest dobrej myśli, bo z tego co widzi, fabryki dostały komponenty i produkcja ogólnie ruszyła.
W tym tygodniu rozstrzygnie się też, czy złożą go w całości, czy też będzie musiał poczekać na jakieś części. Handlowiec powiedział jednak, że jest dobrej myśli, bo z tego co widzi, fabryki dostały komponenty i produkcja ogólnie ruszyła.
- WaC
Super, czekamy na dalsze info.
Ja po kontakcie z handlowcem dostałem info, że konfiguracje są aktualizowane do wymogów producenta (czytaj kastrowane) o martwe pole, klapę elektryczną, Canton itp. nie dotyczy to wersji L&K którą zamawiałem więc mi nawet głowy nie zawracali i puścili ponownie ten sam konfig samochodu. Cena ma być z czerwca a rok produkcji 2022, w połowie grudnia mają być plany produkcyjne na 2022.
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
Ale piszesz o przyszłych konfigach? Bo ja na początku września zamówiłem Sportline właśnie z martwym polem, klapą i cantonem 
Bez tych rzeczy nawet nie będę odbierał auta.
Bez tych rzeczy nawet nie będę odbierał auta.