Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
No za 6 dni...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
ja zgodnie z umową mialem termin odbioru wczoraj:(
- WaC
Czechy. Koniec przymusowej przerwy w zakładach Skody. Fabryki wznawiają produkcję - Dziennik Wałbrzych
https://dziennik.walbrzych.pl/czechy-ko ... produkcje/
https://dziennik.walbrzych.pl/czechy-ko ... produkcje/
Dobra wiadomość.
Może się coś ruszy.
Może się coś ruszy.
Auto zamawiałem 15 czerwca. Jak pewnie kilku z nas miałem na umowie datę odbioru " nie później niż 29.10.2021 ". Dzień wcześniej zadzwoniłem oczywiście żartobliwie do dealera z pytaniem czy mogę przyjeżdżać z szampanem. Sprawdził przy mnie status zamówienia i okazało się, że w ostatnim tygodniu zmienił się ze " złożony " ( czyli nie tknięty w fabryce, bez żadnych terminów ) na produkcja w dniu 5 stycznia , zakończenie produkcji 7 stycznia. Każdy z tych terminów dealer poprzedził słowem teoretycznie. Zdziwiony bo nie sądził, że coś się ruszyło, a tu niespodzianka. Więc jeśli teoretycznie wszystko poszłoby dobrze samochód powinien być do odbioru w połowie stycznia czyli pół roku od zamówienia. Spojrzał jeszcze tylko na zamówienie ( Style 2,0 TDi automat z paroma dodatkami ) z komentarzem, że nie ma tam jakiś specjalnie niebezpiecznych wodotrysków.
Umówiliśmy się na telefon na początku grudnia żeby sprawdzić czy coś się pozmieniało na plus czy na minus.
Umówiliśmy się na telefon na początku grudnia żeby sprawdzić czy coś się pozmieniało na plus czy na minus.
Shadow czemu piszesz tak fantastyczne wiadomości tak późno. odrazu tego samego dnia było napisać. ja.mam zamówienie z konca czerwca i termin odbioru tez 29.10.2021. to w piątek bym dzwonil do delera od razu a tak muszę czekać do jutra czy coś się zmieniło.
Dziwne to wszystko. Mój zamówiony w maju i nadal nie ma daty produkcji.
Przeglądam teraz filmiki na Youtube i rzucił mi się w oczy jeden szczegół : są wersje Style z analogowymi zegarami. Wchodzę na stronę Skody, a w cenniku jest napisane, że Style ma tylko wirtualny kokpit. Skąd te rozbieżności?
Przeglądam teraz filmiki na Youtube i rzucił mi się w oczy jeden szczegół : są wersje Style z analogowymi zegarami. Wchodzę na stronę Skody, a w cenniku jest napisane, że Style ma tylko wirtualny kokpit. Skąd te rozbieżności?
- WaC
Wszystko jest tu dziwne, zamówiłem w pod koniec sierpnia i 6 września podano mi termin produkcji 18-23 października. Nie dziwne, że tak szybko? Może to zależy od renomy salonu?
Z drugiej strony, planowana przerwa w produkcji do końca br. i co, znowu robią pudła bez elektroniki? Ile uzupełnili tych czekających na placu i lotnisku (z ok. 40 do 50 tys.)? Jak Wasze przypuszczenia, bądź informacje?
Chyba, że dostali tak dużo brakujących i planowanych do produkcji komponentów. Oby tak było!
Z drugiej strony, planowana przerwa w produkcji do końca br. i co, znowu robią pudła bez elektroniki? Ile uzupełnili tych czekających na placu i lotnisku (z ok. 40 do 50 tys.)? Jak Wasze przypuszczenia, bądź informacje?
Chyba, że dostali tak dużo brakujących i planowanych do produkcji komponentów. Oby tak było!
- WaC