Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Miejmy nadzieję, że konflikt o elektrownię w Turowie nie będzie miał wpływu na nasze terminy. Obawiam się trochę, że zamówienia z Polski mogą być w jakiś sposób ignorowane. Jednak miejmy nadzieję, że jestem w błędzie i liczyć się będą prawa rynku. Rosjanie chyba są w gorszych stosunkach z UE i Czechami (nie wiem jak konkretnie z Czechami)...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
dede niby dobry pomysl, tylko jak nie będzie chipów to raczej żadnego nie wyprodukują
Ja mam zamówione 2 sztuki.
Sprzedawca w salonie powiedział że to dobre rozwiązanie.
Jak przyjdzie to będę miał wybór. I nie płaciłem żadnej zaliczki.
Stwierdził że samochodów jest tak mało na rynku że jak nie ja to ktoś inny kupi.
Sprzedawca w salonie powiedział że to dobre rozwiązanie.
Jak przyjdzie to będę miał wybór. I nie płaciłem żadnej zaliczki.
Stwierdził że samochodów jest tak mało na rynku że jak nie ja to ktoś inny kupi.
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Zamówienie nawet 5 sztuk nic nie gwarantuje.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
Oczywiście że nie gwarantuje.
W moim przypadku nie potrafiłem się zdecydować czy ambition z dsg i dodatkami czy wersję sportline z manualem.
Dlatego sprzedawca zamówił dwie wersje.
Zobaczymy która się prędzej wyprodukuje.
W moim przypadku nie potrafiłem się zdecydować czy ambition z dsg i dodatkami czy wersję sportline z manualem.
Dlatego sprzedawca zamówił dwie wersje.
Zobaczymy która się prędzej wyprodukuje.
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Teraz sprzedawcy przyjmują wszelkie zamówienia bo popyt przewyższa podaż i auto zdobyte to skarb.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
-
dede
- Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków
Ja rozważam jeszcze tiguana plug-in. VW jest wyżej pozycjonowany i podobno chipy mogą dostać "nieco szybciej" niż skoda (ale to tylko info od dealera). Inna sprawa że elektryki i hybrydy mają pierwszeństwo z tego względu że producent płaci mniejsze kary za emisję CO2. Tutaj jednakże znowu wracamy do kwestii braku półprzewodników
. Z jednej strony wolę dostać samochód z produkcji 2022 niż 12.2021 ale nie wiadomo czy nie będzie to 12.2022r. i co z ceną... Ja zamawiałem kodiaqa na początku lipca (jeszcze przed podwyżką). Na pewno niebawem będą nowe cenniki. Jeśli się okaże że będę musiał dopłacić 7-10 tys to tym bardziej wolę mieć jakąś alternatywę dla kodiaqa.
-
dratuszny
- Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM
Alternatywą dla kodiaqa jest Tiguan All Space, który niestety nie jest dostępny w wersji z Hybryda:)
witam was,
może nie moja sprawa, ale ...
czy nie rozważacie odsunięcia w czasie zakupu ? Teraz producenci mają jednak przewagę nad kupującymi,
i tym większą, kiedy powoli zbliża się koniec roku 2021. Może warto odsunąć w czasie zakup i przemodelować
swój portfel ?
Ten który nie ma wyboru, gdyż MUSI, ok. Rozumiem. Jednak jeśli mam czas, aby "przeczekać" (?)
czy nie rozważacie odsunięcia w czasie zakupu ? Teraz producenci mają jednak przewagę nad kupującymi,
i tym większą, kiedy powoli zbliża się koniec roku 2021. Może warto odsunąć w czasie zakup i przemodelować
swój portfel ?
Ten który nie ma wyboru, gdyż MUSI, ok. Rozumiem. Jednak jeśli mam czas, aby "przeczekać" (?)
-
szablesi76
- Samochód: Kodiaq 2021 2.0 tdi dsg
Jeśli chcesz odsunąć zakup na pare lat ok ale to nie zmniejsza ryzyka. Jeśli chcesz odsunąć sprzedaż na rok czy dwa to chyba jeszcze gorszy pomysł bo obsuwa tegoroczna na pewno będzie miała wpływ na kolejne lata.kodiaqo pisze:witam was,
swój portfel ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk