Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: bubuś »

stingerA6 pisze:
23 wrz 2018, 7:40
Niech dealer prześle Ci aktualną tabelę. Ta jest przedostatnia (odnośnie aktualności) i została później zmodyfikowana.
Dzisiaj diler mi napisał, że od 1 października Skoda na 100% zaczyna wysyłkę aut wyprodukowanych w sierpniu.
Zatem pojawia się nadzieja na otrzymanie autka w połowie października (tak sądzę, bowiem mój sadzomiot został stworzony 3 sierpnia, więc wedle tego powinien być wyekspediowany w pierwszym transporcie do Polski).

Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

bubuś pisze:
24 wrz 2018, 20:04
stingerA6 pisze:
23 wrz 2018, 7:40
Niech dealer prześle Ci aktualną tabelę. Ta jest przedostatnia (odnośnie aktualności) i została później zmodyfikowana.
Dzisiaj diler mi napisał, że od 1 października Skoda na 100% zaczyna wysyłkę aut wyprodukowanych w sierpniu.
Zatem pojawia się nadzieja na otrzymanie autka w połowie października (tak sądzę, bowiem mój sadzomiot został stworzony 3 sierpnia, więc wedle tego powinien być wyekspediowany w pierwszym transporcie do Polski).
Jaki wariant auta zamówiłeś?
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

bubuś

STYLE - TDI 190 KM, 4x4, DSG, a do tego m.in.: hak, klapa bagażnika otwierana nogą, Amundsen, beżowa tapicerka, fotele kierowcy i pasażera sterowane elektrycznie, fotele tylne składane przyciskiem w bagażniku, 230V, szyby przednie boczne laminowane, tylne SunSet, łopatki zmiany biegów w kierownicy, mnóstwo asystentów (w zasadzie nie brałem parkowania z przyczepą - bo mam w przyczepie MOVERA i sama się parkuje poprzez sterowanie pilotem).
Nie brałem DCC bo jeżdżę nie za szybko i tak po dobrych drogach, a jak zjadę na szutry/polne to z przyczepą powoli do przodu, nie uznaję dziur w dachu więc i szyberdach mnie nie interesował. Także nie chciałem podgrzewanej szyby przedniej, bo tłumi sygnał radiowy ViaTolla (po drugie zimą odmrażam szybę polewając ją zimną wodą - odmraża się szybciej i skuteczniej niż podgrzewaniem drucikami czy folią). Jeszcze jakieś drobiazgi zamawiałem.
Cena wyszła na poziomie najwyższej wersji wyposażenia + dodatki do benzynowego SsangYonga Rextona 2,0 Turbo (225 KM i 350 Nm, AT, 4x4), który jest znacznie większy: dłuższy o 15 cm, szerszy o 8 cm i wyższy o bodaj 12 cm, a przy tym cięższy o ok. 300 kg od Kodiaqa. Gdybym wiedział, że tyle miesięcy przyjdzie mi czekać na Kodiaqa, to już bym wakacje opękał ciągając przyczepę ww. koreańcem (no mój Hyundai też jest skośnooki).
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Więc szansa jest. Niech dealer przyśle zrzut że auto poszło do dyspozycji transportu. Wówczas to będzie potwierdzenie, że za ok dwa tygodnie wsiądziesz do zacnej fury.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

coolnba
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7

Post autor: coolnba »

Miło słyszeć że jakoś idzie do przodu :D

Nikon-N1
Samochód: Xc60

Post autor: Nikon-N1 »

bubuś
kiedy zamawiałeś auti i jak długo czekałeś na produkcję

bubuś

Nikon-N1 pisze:
25 wrz 2018, 20:09
bubuś
kiedy zamawiałeś auti i jak długo czekałeś na produkcję
Już wcześniej pisałem, że zamawiałem w styczniu 2018. Po licznych zmianach terminu produkcji ostatecznie furmanka została wyprodukowana 3 sierpnia (mimo określenia terminu na 16 sierpień).

Nikon-N1
Samochód: Xc60

Post autor: Nikon-N1 »

9 miesiecy czekania
to jakaś kpina z Klienta

bubuś

Nikon-N1 pisze:
26 wrz 2018, 6:01
9 miesiecy czekania
to jakaś kpina z Klienta
Takie są niestety realia, przynajmniej w moim przypadku.

Słusznie prawisz, że Skoda klienta chcącego nabyć auto nieco lepiej wyposażone od produkowanej masówki ma w bardzo głębokim poważaniu. A przecież taki klient za autko konfigurowane indywidualnie płaci znacznie więcej aniżeli za pojazd seryjny.

Uważam, że Skodzie mającej, co by nie powiedzieć wątłe moce produkcyjne, marzy się gigantomania.
Popyt na Kodiaqa zapewne jest w Europie spory, bo jeździ tego już niemało w innych krajach.
Polski importer nie potrafi chyba wywalczyć zwiększenia puli aut dla Polski, a Skoda nie radzi sobie z dostawcami części oraz z terminową produkcją 3. wersji wyposażenia Kodiaqa.
Pomimo tego Czesi wszechobecnymi reklamami próbują mamić ludzi jeszcze odmianami z paroma dodatkami stylistycznymi (Sportline, Scout) i epatować obietnicami rychło mającej się pojawić w ofercie odmiany L@K i ostatnio VRS. Wejście tych modeli na linię produkcyjną gwarantuje jeszcze większe obsuwy terminu produkcji zamawianych z konfiguratora Kodiaqów.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Octavia była/jest hitem i jakoś sobie radzili. Sprzedali jej dużo więcej niż Kodiaqa i nie czekało się na nią miesiącami. To raczej spowodowane jest dostawami od podwykonawców. Skoda jak ma części to składa w tempo.

ODPOWIEDZ