Dziś dostałem info ze skoda będzie u dealera w pierwszym tygodniu czerwca
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
No i stało się. Po złożeniu zamówienia w grudniu na 1.4tsi pierwszy termin na marzec, potem lipiec. Zmiana z 1.4 na 2.0 skróciła czas oczekiwania do czerwca.
W sobotę zamówiłem sportline TDI , ciekawe kiedy przedstawią mi termin odbioru.
1.4 TSI 125 KM Ambition - zamówiony poczatek lutego, zamrożony termin produkcji na 23 tydzień
- Szumek79
- Samochód: Kodiaq 1,5 TSI 150 KM DSG
Złożyłem zamówienie 29.11.2017 - na zamówieniu termin odbioru 04.06.2018. Lekka zmiana konfiguracji na samym początku kwietnia. Niestety na dzisiaj brak jeszcze jakichkolwiek terminów. Zamówiony misiek to 1,4 TSI DSG AMBITION. Czekam więc dalej.
Ja już nie czekam i dziś kupiłem Superba kombi 1.8TSI STYLE (bo mieli na placu ) , ile można czekać na auto
marki SKODA , sprzedawca Superba zadowolony a Kodiaqa trochę mniej 
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Gratulacje.
Trochę to dziwne, człowiek chce kupić auto za sporą kasę i musi tyle czasu czekać!

Widocznie: KTO KOCHA TEN CZEKA!
Mi się bardzo podoba i mimo, że nie jestem fanem VAG Kodiaq ma to coś
Rada dla tych, którzy nie chcą czekać: W Polsce jest cała masa salonów Skody. Zwykle mają przynajmniej 1-2 szt. dostępne "od ręki", lub prawie "od ręki", np. w wyniku rezygnacji niecierpliwego klienta. Można dzwonić, można szukać na otomoto itd. Łącznie to daje pewnie ze sto albo i więcej Kodiaków do wyboru "od ręki". Ja w ten sposób nabyłem swój samochód, bez czekania pół roku. Konfiguracja zbliżona do mojej idealnej (parę bajerów więcej). Musiałem sobie tylko pojechać 400km pociągiem (ale za to wracałem już Miśkiem
)