Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
U mnie potwierdzone ze poki co bez zmian, zamowione w polowie marca, odbior ok 11-16 czerwca (leasing vw) produkcja 21 tydz 
widzę ,że kolega z RLKP też próbuje przesiąść się na Kodiaq-aadix pisze: ↑07 maja 2018, 22:43Czyli czasy oczekiwania z tego co piszecie przekraczają pół roku.
Dzisiaj zamawiałem Kodiaqa i sprzedawca powiedział, że jest dobrze bo zgarnął samochód zamówiony do produkcji, z którego ktoś zrezygnował (nie wiem na ile jest to prawda). Jednak terminu nie mam żadnego na zamówieniu, a on sam nic mi podać nie potrafił.
Tak dziwnie jest czekać ponad pół roku na auto, które po wyjeździe z fabryki będzie się łapać na wyprzedaż rocznika 2018.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
A mi przesunęli termin. Miał być początek lipca, a teraz ma być koniec lipca. Data jeszcze nie potwierdzona przez fabrykę 
Pozdrawiam również, rodzina się powiększyła i w lagunie HB ciasno, jakbym nie wytrzymał czasu oczekiwania to w salonie kołobrzeskim jest koleos za podobną cenę, tylko z bagażnikiem rebus...mały - 500l w suvie nie robi kariery.Vibor pisze: ↑08 maja 2018, 10:43widzę ,że kolega z RLKP też próbuje przesiąść się na Kodiaq-aadix pisze: ↑07 maja 2018, 22:43Czyli czasy oczekiwania z tego co piszecie przekraczają pół roku.
Dzisiaj zamawiałem Kodiaqa i sprzedawca powiedział, że jest dobrze bo zgarnął samochód zamówiony do produkcji, z którego ktoś zrezygnował (nie wiem na ile jest to prawda). Jednak terminu nie mam żadnego na zamówieniu, a on sam nic mi podać nie potrafił.
Tak dziwnie jest czekać ponad pół roku na auto, które po wyjeździe z fabryki będzie się łapać na wyprzedaż rocznika 2018., pozdrawiam
Swoją drogą sprzedawca kodiaqua znacząco zwrócił uwagę na fakt, że auto przyjedzie na oponach letnich - chyba wiem co miał na myśli...
nawet w zimie są na letnich 
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
adix, miał na myśli, że przed zimą? 
Pytałem u mnie w salonie i zawsze przychodzą na letnich
Pytałem u mnie w salonie i zawsze przychodzą na letnich
-
kapete
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI Lava Blue
W zakresie czasu oczekiwania: auto zamówione 22.01.2018 r. (1,4 TSI z hakiem) termin produkcji 23 tydzień - odbiór od dilera - koniec czerwca-mam nadzieje, że tak będzie.
Właśnie tak zrozumiałemmichalmiko pisze: ↑08 maja 2018, 21:16adix, miał na myśli, że przed zimą?
Pytałem u mnie w salonie i zawsze przychodzą na letnich![]()
-
Jerry
- Samochód: Skoda Octavia 1,8 TSI - obecnie oczekuję na Kodiaq
Byłem wczoraj pomęczyć trochę dealera w sprawie mojego miśka i z tego co się dowiedziałem, to ten cały urlop w fabryce, który miał być 27-29 tydzień, podobno ze względu na opóźnienia w produkcji i to całe zamieszanie z wprowadzeniem GPF ma być przesunięty o miesiąc, a żeby fabryka miała możliwość wyrobić się z większą częścią zamówień. Mi termin produkcji przeskoczył z 26 na 25 tydz - dobre i to, zawsze tydzień krócej, przy i tak gigantycznym okresie oczekiwania.
1.4 tsi DSG wersja Style (bogato doposażona) złożone w listopadzie. Pierwszy termin 11- 12 tydzień 18 roku po zmianach w styczniu ( dolozony elektryczny fotel kierowcy ) wskoczył 16 tydzień ostatecznie stanęło na 18 tygodniu w dniu dzisiejszym dostałem informację że samochód się wyprodukował i został wysłany do Polski