Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Czy ktoś z Was wie jak to wyglada z mrożeniem czasu produkcji? Wykonałem kilka telefonów do różnych dealerów i każdy z nich podał mi różne terminy. Jedni mówili ze na 2 tygodnie inni 4 a nawet na 6 tygodni przed data produkcji która jest w systemie. Czy ktoś wie jak to naprawdę jest?
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
zazwyczaj 4 tygodnie
-
ThorPL
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM STYLE Czarna Bestia :D
Mój powiedział mi że około miesiąca przed już jest zamrożone, ja po tygodniu od zamówienia miałem zamrożony termin który się utrzymał
Bo tak jestFufrug pisze: ↑21 mar 2018, 21:25Czy ktoś z Was wie jak to wyglada z mrożeniem czasu produkcji? Wykonałem kilka telefonów do różnych dealerów i każdy z nich podał mi różne terminy. Jedni mówili ze na 2 tygodnie inni 4 a nawet na 6 tygodni przed data produkcji która jest w systemie. Czy ktoś wie jak to naprawdę jest?
Dodam też, że dzisiaj dostałem informację od moich Dealerów Skody, że jest zamrożone zamawianie aut z silnikami 1.5 TSi i 1.4 TSi.. Możliwość zamawiania powinna wrócić na przełomie lipca/sierpnia.
Problem może też być przy zamawianiu zestawu 2.0 TDi i napęd na jedną oś.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
Doskonale rozumiem ze termin przed zamrożeniem jest ruchomy. Chodziło mi o to na jaki czas przed prognozowanym tygodniem produkcji następuje to zamrożenie bo dostałem różne odpowiedzi od dealerów.
-
martii
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 190KM
właśnie rozmawiałem z dealerem
aktualnie zamrożone mają auta z 16 tygodniem produkcji - czyli powinieneś dostać info 4 tyg(miesiąc) przed o zamrożeniu terminu
aktualnie zamrożone mają auta z 16 tygodniem produkcji - czyli powinieneś dostać info 4 tyg(miesiąc) przed o zamrożeniu terminu
1.5TSI dopiero się pojawił i jest dostępny w Karoqu a już są problemy ? Z jakimi silnikami SKODA nie ma problemu czy też wyposażeniem ?
To jest żart. W Polsce jest ogromna kampania marketingowa Karoqa (fakt, kodiaqa aż tak mocno nie reklamują), a fabryka nie ma mocy przerobowych. Nie spodziewali się sukcesu?
Jak to powiedziała moja żona "żeby na głupią skodę czekać pół roku to się w głowie nie mieści". To nie jest produkowany ręcznie bentley tylko tani samochód dla mas.
Przeglądałem fora SEATa oraz VW i nikt nie zgłasza ,że są problemy z silnikami czy jakiś długich okresach produkcyjnych więc chyba problem dotyczy tylko SKODY, martwi mnie też słaby przepływ informacji między Centralą a dealerami bo każdy podaje inny powód opóźnień co lekko może irytować osoby postronne bo pokazuje chaos i zniechęca potencjalnych klientów.
W Kvasinach składają też Seata Ateca może Seat podbiera silniki
W Kvasinach składają też Seata Ateca może Seat podbiera silniki
Z tego co udało mi się dowiedzieć, to problem na razie dotyczy tylko Skody, ale może to wynikać z tego, że do Skód idzie stosunkowo najwięcej tych silników.
A co do mocy przerobowych, to wystarczy, że zawali im jeden z dostawców i już tego nie nadrobią. Jak jest dokładnie i co jest przyczyną - nie wiem. Ja tylko przekazuję zainteresowanym info, które wydobyłem od Dealerów.
Jak tylko dowiem się coś więcej, to na pewno Wam napiszę.
A co do mocy przerobowych, to wystarczy, że zawali im jeden z dostawców i już tego nie nadrobią. Jak jest dokładnie i co jest przyczyną - nie wiem. Ja tylko przekazuję zainteresowanym info, które wydobyłem od Dealerów.
Jak tylko dowiem się coś więcej, to na pewno Wam napiszę.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
608-870-520