Otóż to, rezygnacja z wolnossących motorów benzynowych V6 i V8 zubaża bardzo doznania i potrzeby motoromaniaków.Kris pisze: ↑25 lip 2018, 0:38(...).
Patrząc teraz na konstrukcje i osprzęt w benzynach i dieslach za wielu różnic juz nie widać... szkoda ze motoryzacja odeszła od porządnych wolnossacych V8 czy rzedowych 6.... fajnie było by miec kodiaqa z kilkulitrową V8 bulgoczącą pod maskąChociaż prędzej doczekamy sie wersji na baterie
![]()
Jak szukałem pod koniec 2017 r. dla siebie holownika mającego zastąpić obecny, stwierdziłem, że oferta rynkowa używek (a interesował mnie Jeep Grand Cherokee V6 lub V8 za 150-180 tys. zł) obejmuje tylko powypadkowe truchła z USA lub Kanady, względnie wytłuczone auta z rynku europejskiego z niebotycznymi przebiegami.
Dlatego mając określone oczekiwania co do użytkowości auta (masa własna i ładowność, uciąg na haku, moc uciągowa w Nm, pojemność bagażnika, 4x4, automatyczna skrzynia biegów) zdecydowałem się na nówkę - Kodiaqa z motorem sadzomiotem (bo tylko taki model spełniał oczekiwania).