Kodiaq vs Koleos

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Re: Kodiaq vs Koleos

Post autor: kamilR »

Everred pisze:
04 lip 2017, 17:33
Testu znajomy nie nagrywał na razie ponieważ auto zostało udostępnione tylko w ramach zwykłej jazdy testowej z Panem z Renault, rzecz jasna musieli oświadczyć że chcą kupić bo inaczej spotkałoby się to z odmową...
Jak to oświadczyć ze musza kupic?? Ale jakos na piśmie?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

Notarialnie...:)

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Oj źle się wyraziłem, nie oświadczyć, że chcą kupić, tylko wyrazić chęć i zainteresowanie zakupem a nie samą jazdą testową, w VW też tak ode mnie chcieli.
Ja: "Dzień dobry, byłem umówiony na obejrzenie i jazdę testową Tiguanem"
Pani z VW: "Dzień dobry. Najpierw zapraszam do mnie do biurka, szybciutko sporządzimy konfigurację Pana wymarzonego samochodu."
i tak 30 minut zmarnowałem, wyciągnęła ode mnie adres, wszelkie informacje personalne wraz z numerem buta i to wszystko żeby mi babka pokazała bagażnik, który chciałem ocenić czy wejdzie pies i jeśli tak to odbyć jazdę, bagażnik okazał się za mały ale tak już byłem wkurzony stratą czasu że stwierdziłem, ze te 15 minut jeszcze mogę poświęcić żeby się przejechać.

Na szczęście w Salonie Skody zostałem potraktowany znacznie bardziej profesjonalnie i najpierw zobaczyłem, dotknąłem, wszystko mi zostało zaprezentowane, a dopiero potem mogłem coś zamówić, wiedząc co mi się podoba, a co nie. Dziwną mają politykę w VW i Renault...

kamilR

A nie no to, po prostu moze babeczka z VW chciała Cie poderwać;)
Raczej na pierwszy ogień idzie zawsze oglądanie auta demo ktore stoi w salonie, ja przynajmniej pierwsze co robie to oglądam auto ,, na sucho,, wsiadam ustawiam fotel pod siebie, potem siadam za samym sobą, oględziny bagażnika, materiałów podotykania, pomacania , zabawa multimediami/funkcjami dopiero potem zaczynam rozmowę jakakolwiek z przedstawicielem dealera i zazwyczaj robie jazdę próbna. Czasami najpierw rozmawiamy o konfiguracji/cenie/rabatach a potem jazda próbna , i tak robie w każdym salonie wszystkich marek, ktore do tej pory odwiedziłem.
Wiec czasami trzeba postawić na swoim bo to salon jest dla klienta- a nie odwrotnie.

kamilR

Stało się:) Koleos zamówiony, rezygnuje z Kodiaqa(choc forum chetnie bede odwiedzać:).

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

napisz coś więcej, co przeważyło, jak ma się cena/wyposażenie kodiaq/koleos?

kamilR

Wiec tak:
Koleos Intens 2.0dci 175km, 4x4 manual, dodatkowe wyposażenie: tap. Skorzana, elektryka fotela kierowcy, panorama, pakiet zimowy( podgrzewana kierownica, przednia szyba, fotele przod) cena 148900pln po rabacie 134000pln:)
Ogólnie auto w wersji Intens ma juz w zasadzie wszystko, navi, podświetlenie Ambient, asystent pasa ruchu, asystent hamowania, rozpoznawanie znaków, tempomat, multi kiera, PDC Przod/tył, kam. Cofania, full LED itd.

Kodiaq był wersja Style, 1.4 tsi 150km, 4x4 manual, plus panorama, skora, pakiet Fresh, kam. Cofania.
Cena po rabacie tez 134000pln:)

Co zadecydowało, gust:) dużo lepsze wrażenie na mnie zrobil zwłaszcza z zewnątrz- bardziej muskularny, wyższy, optycznie wiekszy, w srodku przyjemne materiały bardzo mila skora, umiejscowienie ekranu dotykowego 8,7 cala pionowo tez mi sie spodobało:). No i za biały nie musze dopłacać!:))
Jednak juz tak całkiem pragmatycznie to decydujące były 2 rzeczy:
1. Silnik 2.0dci- za te same pieniądze tu mam 2 litrowego mocniejszego diesla no i moment 380 niutkow.
2. Gwarancja- juz w standardzie 3lata 150tys. Przebiegu z możliwością przedłużenia do lat 5 i 200tys. km.
I jeszcze jednym ZA była bliskość dealera wraz z serwisem w odległości kilku kilometrów od domu:))
I tak juz na sam koniec to fakt iż Koleosów bedzie sporo mniej poruszało się po PL w stosunku do Kodiaqa.

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

A jak koleos wypada w drugim rzędzie siedzeń. Czy jest więcej miejsca na szerokość?

kamilR

W drugim rzędzie w zasadzie jest bardzo porównywalnie zarówno na szerokość jak i miejsce na nogi. Minusem w Koleosie jest brak regulacji tylnej kanapy- oparcie plus siedzisko- aczkolwiek pozycja dla osoby dorosłej jest wygodna.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Koleos świetnie się prezentuje i faktycznie jest to kawał samochodu więc gratuluję i życzę przyjemnej jazdy i użytkowania.

Wysłane z Tapatalk

ODPOWIEDZ