Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Duli15
Samochód: Kodżak

Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Post autor: Duli15 »

Jak się należycie korzysta i płaci w terminie to moim zdaniem nie jest taka zła umowa z vw leasing

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Aspik
Samochód: Kodiaq, Style 2.0 TSI

Post autor: Aspik »

Duli15 pisze:
27 wrz 2017, 12:42
Jak się należycie korzysta i płaci w terminie to moim zdaniem nie jest taka zła umowa z vw leasing
Co kto lubi, życie nauczyło mnie zabezpieczać w pierwszej kolejności swoje interesy . Mamy otwarty rynek usług bankowych i nie widzę powodów dla których miałbym iść na ustępstwa które w mojej ocenie są potencjalnie niekorzystne i stawiają w pozycji uprzywilejowanej bank . A zakładanie , że będzie Ok bo będzie Ok jest nader optymistyczne :)
Nie mniej nikogo nie namawiam, zostałem poproszony o wymienienie „słabych punktów „ to je wymieniłem . Inni zrobią z tym co uważają za stosowne.

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Aspik pisze:
29 wrz 2017, 1:58

Nie mniej nikogo nie namawiam, zostałem poproszony o wymienienie „słabych punktów „ to je wymieniłem . Inni zrobią z tym co uważają za stosowne.
O to chodzi. Dziękujemy, że się podzieliłeś swoimi spostrzeżeniami. Wielu może to pomóc przy podejmowaniu decyzji.

babelmb
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI DSG 4x4

Post autor: babelmb »

Ja również długo szukałem najlepszej oferty leasingu. Interesowało mnie 0 wpłaty własnej, na 4 lata i z tzw ratą balonową, czyli po 4 latach decyduję co robić z autem. Czy zostawić, czy wykupić za gotówkę, czy może kolejna umowa leasingu na kolejne 4 lata.
Miałem oferty z różnych firm leasingowych, ale najtańszy okazał się VW. Wartość auto 156 tys, opony zimowe doliczone do raty oraz ubezpieczenie na pierwszy rok w racie. Rata miesięczna wyniosła 2300 brutto, a rzeczywisty koszt to 1709 zł (prowadzę działalność i jestem vatowcem). Ze względu na rodzaj prowadzonej działalności zależało mi na 0 wpłacie i rozbiciu wszystko na raty, wiem że wychodzi to drożej, ale jestem księgowym i świadomie wybrałem taką opcję :)
Za 4 lata wezmę może nową wersję kodiaqa ;)

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Hmm wszystko spoko, ale chyba branie ubezpieczenia tylko na rok i 4 lata za to płacisz wydaje sie bardzo słaba opcja... Tak z ciekawości mozesz zdradzić koszt ubezpieczenia ile Cie wyszło w ratach a ile jednorazowo? I to samo tyczy sie opon- rozumiem ze to tylko jeden komplet? I rowniez 4 lata je ,,spłacasz,, i wychodzi to sporo drożej,i za opony i za ubezpieczenie.
A i jeszcze odnosnie leasingu to zdradź jak procentowo wychodzi i ile wynosi wykup- ta rata balonowa?

babelmb
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI DSG 4x4

Post autor: babelmb »

wartość auta 156 900,- brutto
sama rata 2113,68 brutto
rata z ubezpieczeniem za pierwszy rok + komplet opon zimowych dunlop 19" (doliczone 4 tys do wartości auta) 2 311,31 brutto
rat 47
wpłata 0 zł
wykup 82 863,50 brutto
koszt 114,64%
wiem, że 14,64% to sporo, ale nigdzie nie dostanę kredytu z takim oprocentowanie. 14 na 4 lata to około 3,66 rocznie, prawie jak darmo, gdzie inflacja to około 2%.

Niedźwiadeq
Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki

Post autor: Niedźwiadeq »

To ja w alior leasing mam taki sam okres kredytowania rata 2192 brutto. Wartosc auta 162 00 wartosc leasingu 145 000.Roznica jest taka ze auto wykupie po tym okresie za 2000 zl a za 80 000 przy mojej konfiguracji go sprzedam.☺

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Kupując auto a potem je sprzedając trzeba zapłacić podatki: vat i pit/cit.

Wg mnie to słaba opcja. Lepiej chyba nie wykupywać auta i zostawić dealerowi a wziąć kolejne.

48x2192 = 105 216 + 2 000 = 107 216. Co się stało z różnicą pomiędzy 162 000 a 107 216 ? :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

batura
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: batura »

MałGorzata pisze:
10 lis 2017, 18:48
Właśnie nie koniecznie. Przy leasingu we własnej działalności i odkupie na osobną prywatną, nie ma takiej potrzeby (jeżeli będzie użytkowany przez osobą prywatną przez minimum 6 miesięcy, a potem może być sprzedany). Oczywiście, aby to się opłaciło, musi być minimalny wykup własny - 1%.

Źródło:
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-wyku ... a-sprzedaz

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

batura pisze:
10 lis 2017, 19:24
MałGorzata pisze:
10 lis 2017, 18:48
Właśnie nie koniecznie. Przy leasingu we własnej działalności i odkupie na osobną prywatną, nie ma takiej potrzeby (jeżeli będzie użytkowany przez osobą prywatną przez minimum 6 miesięcy, a potem może być sprzedany). Oczywiście, aby to się opłaciło, musi być minimalny wykup własny - 1%.

Źródło:
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-wyku ... a-sprzedaz
To insza inszość
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ODPOWIEDZ