Pochwal się jaki leasing wybrałeś
Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś
Jak się należycie korzysta i płaci w terminie to moim zdaniem nie jest taka zła umowa z vw leasing
Co kto lubi, życie nauczyło mnie zabezpieczać w pierwszej kolejności swoje interesy . Mamy otwarty rynek usług bankowych i nie widzę powodów dla których miałbym iść na ustępstwa które w mojej ocenie są potencjalnie niekorzystne i stawiają w pozycji uprzywilejowanej bank . A zakładanie , że będzie Ok bo będzie Ok jest nader optymistyczne
Nie mniej nikogo nie namawiam, zostałem poproszony o wymienienie „słabych punktów „ to je wymieniłem . Inni zrobią z tym co uważają za stosowne.
-
babelmb
- Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI DSG 4x4
Ja również długo szukałem najlepszej oferty leasingu. Interesowało mnie 0 wpłaty własnej, na 4 lata i z tzw ratą balonową, czyli po 4 latach decyduję co robić z autem. Czy zostawić, czy wykupić za gotówkę, czy może kolejna umowa leasingu na kolejne 4 lata.
Miałem oferty z różnych firm leasingowych, ale najtańszy okazał się VW. Wartość auto 156 tys, opony zimowe doliczone do raty oraz ubezpieczenie na pierwszy rok w racie. Rata miesięczna wyniosła 2300 brutto, a rzeczywisty koszt to 1709 zł (prowadzę działalność i jestem vatowcem). Ze względu na rodzaj prowadzonej działalności zależało mi na 0 wpłacie i rozbiciu wszystko na raty, wiem że wychodzi to drożej, ale jestem księgowym i świadomie wybrałem taką opcję
Za 4 lata wezmę może nową wersję kodiaqa
Miałem oferty z różnych firm leasingowych, ale najtańszy okazał się VW. Wartość auto 156 tys, opony zimowe doliczone do raty oraz ubezpieczenie na pierwszy rok w racie. Rata miesięczna wyniosła 2300 brutto, a rzeczywisty koszt to 1709 zł (prowadzę działalność i jestem vatowcem). Ze względu na rodzaj prowadzonej działalności zależało mi na 0 wpłacie i rozbiciu wszystko na raty, wiem że wychodzi to drożej, ale jestem księgowym i świadomie wybrałem taką opcję
Za 4 lata wezmę może nową wersję kodiaqa
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Hmm wszystko spoko, ale chyba branie ubezpieczenia tylko na rok i 4 lata za to płacisz wydaje sie bardzo słaba opcja... Tak z ciekawości mozesz zdradzić koszt ubezpieczenia ile Cie wyszło w ratach a ile jednorazowo? I to samo tyczy sie opon- rozumiem ze to tylko jeden komplet? I rowniez 4 lata je ,,spłacasz,, i wychodzi to sporo drożej,i za opony i za ubezpieczenie.
A i jeszcze odnosnie leasingu to zdradź jak procentowo wychodzi i ile wynosi wykup- ta rata balonowa?
A i jeszcze odnosnie leasingu to zdradź jak procentowo wychodzi i ile wynosi wykup- ta rata balonowa?
-
babelmb
- Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI DSG 4x4
wartość auta 156 900,- brutto
sama rata 2113,68 brutto
rata z ubezpieczeniem za pierwszy rok + komplet opon zimowych dunlop 19" (doliczone 4 tys do wartości auta) 2 311,31 brutto
rat 47
wpłata 0 zł
wykup 82 863,50 brutto
koszt 114,64%
wiem, że 14,64% to sporo, ale nigdzie nie dostanę kredytu z takim oprocentowanie. 14 na 4 lata to około 3,66 rocznie, prawie jak darmo, gdzie inflacja to około 2%.
sama rata 2113,68 brutto
rata z ubezpieczeniem za pierwszy rok + komplet opon zimowych dunlop 19" (doliczone 4 tys do wartości auta) 2 311,31 brutto
rat 47
wpłata 0 zł
wykup 82 863,50 brutto
koszt 114,64%
wiem, że 14,64% to sporo, ale nigdzie nie dostanę kredytu z takim oprocentowanie. 14 na 4 lata to około 3,66 rocznie, prawie jak darmo, gdzie inflacja to około 2%.
-
Niedźwiadeq
- Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki
To ja w alior leasing mam taki sam okres kredytowania rata 2192 brutto. Wartosc auta 162 00 wartosc leasingu 145 000.Roznica jest taka ze auto wykupie po tym okresie za 2000 zl a za 80 000 przy mojej konfiguracji go sprzedam.☺
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Kupując auto a potem je sprzedając trzeba zapłacić podatki: vat i pit/cit.
Wg mnie to słaba opcja. Lepiej chyba nie wykupywać auta i zostawić dealerowi a wziąć kolejne.
48x2192 = 105 216 + 2 000 = 107 216. Co się stało z różnicą pomiędzy 162 000 a 107 216 ?
Wg mnie to słaba opcja. Lepiej chyba nie wykupywać auta i zostawić dealerowi a wziąć kolejne.
48x2192 = 105 216 + 2 000 = 107 216. Co się stało z różnicą pomiędzy 162 000 a 107 216 ?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Właśnie nie koniecznie. Przy leasingu we własnej działalności i odkupie na osobną prywatną, nie ma takiej potrzeby (jeżeli będzie użytkowany przez osobą prywatną przez minimum 6 miesięcy, a potem może być sprzedany). Oczywiście, aby to się opłaciło, musi być minimalny wykup własny - 1%.MałGorzata pisze: ↑10 lis 2017, 18:48Kupując auto a potem je sprzedając trzeba zapłacić podatki: vat i pit/cit.
Źródło:
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-wyku ... a-sprzedaz
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
To insza inszośćbatura pisze: ↑10 lis 2017, 19:24Właśnie nie koniecznie. Przy leasingu we własnej działalności i odkupie na osobną prywatną, nie ma takiej potrzeby (jeżeli będzie użytkowany przez osobą prywatną przez minimum 6 miesięcy, a potem może być sprzedany). Oczywiście, aby to się opłaciło, musi być minimalny wykup własny - 1%.MałGorzata pisze: ↑10 lis 2017, 18:48Kupując auto a potem je sprzedając trzeba zapłacić podatki: vat i pit/cit.
Źródło:
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-wyku ... a-sprzedaz
----