Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: kamilR »

Jarek104 pisze:
10 sie 2017, 6:13
Wito1985 pisze:
09 sie 2017, 22:55

Jarek104 mam do Ciebie pytanie jako doświadczonego sprzedawcy samochodów..moje auto ma być w salonie pod koniec tygodnia ale mój sprzedawca powiedział mi, że jedzie teraz na urlop i wyda mi auto dopiero po powrocie po 23 sierpnia..i moje pytanie brzmi czy auta nie może mi wydać ktoś inny z salonu?
Może. Ale nie ma takiego obowiązku. To kwesta dogadania między handlowcami. Kazdy ma swoje obowiązki i swoich klientów, od których zależna jest jego pensja. Wydanie auta innego handlowca to kwestia dogadania.

A Wasze teksty "parsknałbym śmiechem w twarz, poszedł do kierownika" sorry, ale są śmieszne. Wam się NIE NALEŻY bo kupujecie. Większość z Was prowadzi swoje mniejsze czy większe interesy. Skaczecie nad każdym klientem tak, żeby aż mu to uszami wychodziło i trzymacie palec prosto w 4 literacj w sobotę o 22ej, bo on ma kaprys czegoś się dopytac? Nie sądzę.. Więc oczekujcie takiego traktowania, jak sami traktujecie swoich klientów. ;-)

Tak Wito, "Pan Sprzedawca" jest takim samym człowiekiem jak Ty, nie twoim służącym czy niewolnikiem.
I widzisz tu się mylisz- bo Ty jako pracownik najemny masz wywalone na klientów i to widać nawet po wpisach(szef twojego salonu zapewne ma inne podejscie do klienta;) ja będąc właścicielem WŁASNEGO interesu- tak nadskakuje klientom i robię co w mojej mocy by byli zadowoleni i dopieszczeni, po to żeby do mnie wrócili oraz polecali dalej- żebym zarabiał PIENIĄDZE- proste jak budowa cepa.
Ogarnij się.

A i tak Pan Sprzedawca jest takim samym człowiekiem nikt nie mówi że ma być niewolnikiem lub służącym, ale dobry sprzedawca powinien powiedzieć klientowi: ,,Panie Wito, dnia tego i tego idę na urlop, więc auto wyda Panu- Pani/Pan X, chyba że jest Pan skłonny wstrzymać się z odbiorem do czasu kiedy wrócę z urlopu to jest X dnia miesiąca,,
A nie oznajmić klientowi że on idzie na urlop i mimo iż auto można odebrać wcześniej to i tak nic z tego bo on idzie na urlop...
To tylko świadczy o poziomie tego handlowca że klienta ma w d...e i mimo że czeka na auto od ponad pół roku to niech sobie czeka dalej- to jest chora sytuacja i traktowanie klienta jak śmiecia i zło konieczne. Zresztą po Twoich wpisach Jarku widać że Ty klientów też uważasz za zło konieczne. a tekst ,, Wam się NIE NALEŻY bo kupujecie ,, co to w ogóle za tekst :o ! Właśnie że się Nam należy!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

robicie z igły widły.
czy idąc do biedronki po zakupy liczycie, że kasjerka zrobi wam dobrze tylko po to żebyście wrócili po następne zakupy?? - NIE!
niektórzy kupią tylko raz w życiu auto i oczekują nie wiadomo czego, inni kupują auto co 3 lata i nie liczą, że ktoś im zrobi laskę z tej okazji. najzwyczajniej w świecie, to kwestia skali.
załóżmy, że sprzedawca zwiera 20-30 umów kupna w miesiącu, czy w związku z tym ma każdego klienta pamiętać do końca życia, nadskakiwać mu i informować o każdej zmianie statusu auta które skacze w "systemie" NIE!
wieszacie psy na jarku, a może powinniście wsłuchać się w to co mówi/pisze i starać się zrozumieć? jak do tej pory nie zaszkodził nikomu, a jedynie przemyca prawdę. no chyba, że jesteście z tych, którzy wolą np kupić auto cofniętym licznikiem i udawać, że nic się nie stało (bo wiadomo, że auto 10-cio letnie ma prawo mieć na liczniku 200kkm i to jest ok, ale jak auto ma 3 lata i 210kkm to już nie pasuje ;) )

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Mój dobry kolega podpisał by się pod poniższymi słowami dwoma rękoma.
Idźcie do OOOO kupić nowy samochód i to nie za 150-200 ale 350. Tam dopiero za często pada stwierdzenie: tych klientów nie obsługujemy.
A serwis fiu, fiu. Jak mi opowiadał to daewoo lepiej obsługiwało.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Rafał a w którym poście przeczytałeś, że kupując auto oczekuje się zrobienia dobrze.
Oczekuje się dobrej obsługi, a to różnica. Można być profesjonalistą i dbać o Klienta i nie trzeba przy tym porównywać tego do innego rodzaju usług o jakich piszesz. A porównanie z zakupami w Biedronce wyjątkowe jest nietrafione. Chyba jednak inna kwota wychodzi przy kasie niż u Dealera prawda. Co nie zmienia faktu, że u mnie akurat w 2 lokalnych Biedronkah faktycznie obsługa wykazuje się wyższą kulturą i podejściem niż Jarek, którego zasady swojej sprzedaży już wielokrotnie opisywał.

Wysłane z Tapatalk

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Tomala72 pisze:
10 sie 2017, 20:41
Mój dobry kolega podpisał by się pod poniższymi słowami dwoma rękoma.
Idźcie do OOOO kupić nowy samochód i to nie za 150-200 ale 350. Tam dopiero za często pada stwierdzenie: tych klientów nie obsługujemy.
A serwis fiu, fiu. Jak mi opowiadał to daewoo lepiej obsługiwało.
Uwielbiam stwierdzenia kolega opowiadalXD
akurat mam rowniez doświadczenia z obsługa w salonach marek premium i bzdury piszesz tam juz na wejściu Pani pyta sie ,, kawka, herbatka, woda,, doradcy serwisowi sa mili i zawsze pełna kulturka.
Co do jakości usług serwisowych to tak jak w znakomitej większości Aso, wymienia sie elementy i tyle.

Rafał nikt od nikogo nie wymaga robienia łaski bo to nie agentura, ale po prostu profesjonalnej usługi na poziomie na jaki przystało dealerowi z autoryzacja ktory handluje autami danej marki. Ja nabywam auta nowe całkiem regularnie co 2-3lata i oczekuje Obslugi na poziomie, jeżeli jej nie uświadczymy zmieniam handlowca lub salon-PROSTE. Jaks kwestia skali jakiej skali??
Jeszcze sie spytam Rafale czym zajmujesz sie w życiu? I skad czerpiesz info ze tylko klient co kupuje raz w życiu auto nowe wymaga nie wiadomo jakiej Obslugi, a ten co kupuje co 3 lata to ma wywalone na jakosc Obslugi?

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

No niestety muszę czekać na mojego sprzedawcę..ale dzisiaj na osłodę pojechałem zobaczyć swoje auto i porobić kilka zdjęć.. :)
Obrazek

Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Post autor: Ethel »

Hahaha .. Jakym miał takie przygody jak niektórzy to też bym wybrał VW Tiguaqa z pakietem RS :)

Literówka jest celowa :)

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

rafalhtc pisze:
10 sie 2017, 21:27
Rafał a w którym poście przeczytałeś, że kupując auto oczekuje się zrobienia dobrze.
Oczekuje się dobrej obsługi, a to różnica. Można być profesjonalistą i dbać o Klienta i nie trzeba przy tym porównywać tego do innego rodzaju usług o jakich piszesz. A porównanie z zakupami w Biedronce wyjątkowe jest nietrafione. Chyba jednak inna kwota wychodzi przy kasie niż u Dealera prawda. Co nie zmienia faktu, że u mnie akurat w 2 lokalnych Biedronkah faktycznie obsługa wykazuje się wyższą kulturą i podejściem niż Jarek, którego zasady swojej sprzedaży już wielokrotnie opisywał.

Wysłane z Tapatalk
i patrz cholera, nadal miesiąc w miesiąc nie wiem w co ręce włożyć. I jakimś dziwnym trafem CSS mam na 5,0..

I jakims dziwnym trafem ludzie do mnie waracają i polecają mnie swoim znajomym.
I nie, nie robię laski i nie przekładam urlupo bo "pan klient" ma kaprys akurat w tym terminie samochód odebrać. Wszystko jest kwestią ludzkiego podejścia i rozmowy.. A czytanie forum zastępuje mi ostatnio poranną kawę, tak roszczeniowych ludzi, jacy sie tu zdarzają to ze świecą szukać.. Nie wszytskich oczywiście..

Rafał, a TY jak będiesz przejazdem w Toruniu, ( a daleko z Solca nie masz :-) ) To zapraszam na kawe :_)

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Z jednej strony rozumiem perspektywę Klienta, który zostawiając w salonie gruby hajc chce mieć poczucie, że ktoś o niego dba - to nie podlega dyskusji. Z drugiej strony spójrzcie też na sprzedawcę, który nie dość, że musi obsługiwać Klientów brzydko mówiąc "wchodzących z ulicy", to jeszcze internetowych, wpadających z CRM, dzwoniących, piszących, do tego Kierownik wymagający wypełniania planów i robi się z tego cała góra obowiązków, w której często brakuje po prostu czasu, aby perfekcyjnie obsłużyć każdego Klienta.

Apeluję zatem o zdrowy rozsądek zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. Gdy zrozumiemy, że jeśli sprzedawca okaże "ludzkie" podejście, to i Klient przymknie oko na parę niedociągnięć. Amen.

Swoją drogą, myślę, że trochę odbiegliśmy od "czasu oczekiwania na kodiaqa" w kierunku "jak powinni być obsługiwani Klienci". :)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

sprzedawca ma ludzkie podejście. To dla mnie normalne. I dlatego nie raz odpisuję na SMS czy odbieram telefon nawet w weekend. Ale są pewne granice.
I traktowanie handlowca jako swojego niewolnika, bo "pan klient" kupuje i teraz ktoś ma nie iść na planowany od roku urlop z żoną i dzieckiem, bo przecież auto nie może 3 dni poczekać jest słabe. Bardzo słabe.

Ale na szczęście znakomita większość klientów to ludzie myślący i szanujący drugiego człowieka :-)

ODPOWIEDZ