I widzisz tu się mylisz- bo Ty jako pracownik najemny masz wywalone na klientów i to widać nawet po wpisach(szef twojego salonu zapewne ma inne podejscie do klienta;) ja będąc właścicielem WŁASNEGO interesu- tak nadskakuje klientom i robię co w mojej mocy by byli zadowoleni i dopieszczeni, po to żeby do mnie wrócili oraz polecali dalej- żebym zarabiał PIENIĄDZE- proste jak budowa cepa.Jarek104 pisze: ↑10 sie 2017, 6:13Może. Ale nie ma takiego obowiązku. To kwesta dogadania między handlowcami. Kazdy ma swoje obowiązki i swoich klientów, od których zależna jest jego pensja. Wydanie auta innego handlowca to kwestia dogadania.Wito1985 pisze: ↑09 sie 2017, 22:55
Jarek104 mam do Ciebie pytanie jako doświadczonego sprzedawcy samochodów..moje auto ma być w salonie pod koniec tygodnia ale mój sprzedawca powiedział mi, że jedzie teraz na urlop i wyda mi auto dopiero po powrocie po 23 sierpnia..i moje pytanie brzmi czy auta nie może mi wydać ktoś inny z salonu?
A Wasze teksty "parsknałbym śmiechem w twarz, poszedł do kierownika" sorry, ale są śmieszne. Wam się NIE NALEŻY bo kupujecie. Większość z Was prowadzi swoje mniejsze czy większe interesy. Skaczecie nad każdym klientem tak, żeby aż mu to uszami wychodziło i trzymacie palec prosto w 4 literacj w sobotę o 22ej, bo on ma kaprys czegoś się dopytac? Nie sądzę.. Więc oczekujcie takiego traktowania, jak sami traktujecie swoich klientów.
Tak Wito, "Pan Sprzedawca" jest takim samym człowiekiem jak Ty, nie twoim służącym czy niewolnikiem.
Ogarnij się.
A i tak Pan Sprzedawca jest takim samym człowiekiem nikt nie mówi że ma być niewolnikiem lub służącym, ale dobry sprzedawca powinien powiedzieć klientowi: ,,Panie Wito, dnia tego i tego idę na urlop, więc auto wyda Panu- Pani/Pan X, chyba że jest Pan skłonny wstrzymać się z odbiorem do czasu kiedy wrócę z urlopu to jest X dnia miesiąca,,
A nie oznajmić klientowi że on idzie na urlop i mimo iż auto można odebrać wcześniej to i tak nic z tego bo on idzie na urlop...
To tylko świadczy o poziomie tego handlowca że klienta ma w d...e i mimo że czeka na auto od ponad pół roku to niech sobie czeka dalej- to jest chora sytuacja i traktowanie klienta jak śmiecia i zło konieczne. Zresztą po Twoich wpisach Jarku widać że Ty klientów też uważasz za zło konieczne. a tekst ,, Wam się NIE NALEŻY bo kupujecie ,, co to w ogóle za tekst