Wrzuciłem, wrzuciłem. Oszałamiające 30 zł się zebrało.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Nie no stary, jak wrzucisz 10-cyfrową kwotę na konto, będziesz miał te jachty i wille
Ah.. przydałby się już ten misiek.
DO developer
No niby tak ale to wtedy to oprocentowanie 2.5% nie jest potrzebne tylko te 100% kapitału
A tak z innej beczki, nabyłem kilka dni temu miernik lakieru, mam nadzieję, że uznam to za zbędny zakup po przebadaniu! A Ty masz czy na wiarę bierzesz lakier?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Na dyskusje o finansach zapraszam do Off-topicu. Tutaj rozmawiamy o terminach.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
frutis13
- Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style
Evereed było dokładnie tak jak napisałeś. Termin miałem wpisany a o rekompensatę walczyłem ze względu na rozliczenia. Salon zachował się Ok i uważam, że godnie zrekompensowali wydłużony czas oczekiwania.Everred pisze: ↑09 cze 2017, 13:02Tylko o ile dobrze kojarzę, on miał w umowie spisany termin odbioru, a to baaardzo dużo zmienia. Nie wiem jak było u tego użytkownika, ale jeśli powiedzmy ktoś prowadzi firmę i rozlicza się z podatku kwartalnie, ktoś miał w planach otrzymać fakturę za samochód powiedzmy do końca pierwszego kwartału, aby wrzucić w koszty i pomniejszyć podatek do zapłaty za tamten kwartał i wtedy jak auta ktoś nie dostanie to i nie dostanie faktury, bez której przyjdzie ten podatek zapłacić... To jest duża strata, nie dziwię się, że ktoś naciskał na Sprzedawcę o uzupełnienie w zamówieniu i umowie daty odbioru, bo w razie niedotrzymania terminu ktoś jest po prostu stratny ładnych parę tysięcy zł... Komplet zimówek na felgach to wtedy powiedzmy sobie szczerze na otarcie łez po kasie która poszła do skarbówkilighting pisze: ↑09 cze 2017, 12:08Z tego co wiem, to frutis z tego forum wywalczył sobie ekstra komplet felg za opóźniony odbiór samochodu.pyzian pisze: ↑09 cze 2017, 8:50Wg mnie nie ma sensu pisać maile, wiadomości na różne profile. I tak oleją, taka prawda. Czy ktoś chociaż dostał jakąś rekompensatę w zamian za wydłużony okres oczekiwania?
Pytam, bo już nie tyle jestem na to łasy, co brak jakiegokolwiek poczucia winy ze strony dealera działa co najmniej irytująco, albo testują moją cierpliwość. Nikt się nie poczuwa, bo to przecież wina Skody, a termin mogą podać tylko i wyłącznie gdy do produkcji już pójdzie, obłęd.
Nie wiem czy w ogóle jest sens o coś walczyć, bo o termin widzę walka jest bezskuteczna.![]()
Cześć!!
Od jakiegoś czasu przeglądam forum i patrząc na Wasze komentarze zacząłem sie bać o mojego Miśka... Zamówiony jakoś w Marcu, 2.0TDI 4x4 Manual ambition 5 siedzień + Blind Spot Detection + Podgrzewana przednia szyba. Planowany termin produkcji: ostatni tydzien czerwca, planowany odbiór samochodu drugi tydzien lipca. Wysłałem smsa do mojego dealera, po 10 minutach oddzwania, że samochód jest już wyprodukowany, teraz czeka na przewiezienie do Poznania i jakoś niedlugo do odbioru bedzie!!
Tak się chciałem pochwalić.
Od jakiegoś czasu przeglądam forum i patrząc na Wasze komentarze zacząłem sie bać o mojego Miśka... Zamówiony jakoś w Marcu, 2.0TDI 4x4 Manual ambition 5 siedzień + Blind Spot Detection + Podgrzewana przednia szyba. Planowany termin produkcji: ostatni tydzien czerwca, planowany odbiór samochodu drugi tydzien lipca. Wysłałem smsa do mojego dealera, po 10 minutach oddzwania, że samochód jest już wyprodukowany, teraz czeka na przewiezienie do Poznania i jakoś niedlugo do odbioru bedzie!!
Pogratulować, że tak sprawnie poszło.Obheron pisze: ↑12 cze 2017, 11:30Cześć!!
Od jakiegoś czasu przeglądam forum i patrząc na Wasze komentarze zacząłem sie bać o mojego Miśka... Zamówiony jakoś w Marcu, 2.0TDI 4x4 Manual ambition 5 siedzień + Blind Spot Detection + Podgrzewana przednia szyba. Planowany termin produkcji: ostatni tydzien czerwca, planowany odbiór samochodu drugi tydzien lipca. Wysłałem smsa do mojego dealera, po 10 minutach oddzwania, że samochód jest już wyprodukowany, teraz czeka na przewiezienie do Poznania i jakoś niedlugo do odbioru bedzie!!![]()
Tak się chciałem pochwalić.
Niestety tak się to wszystko toczy, że ja na tym forum posiedzę jeszcze trochę... Pytanie na ile mi cierpliwości wystarczy
Atmosfera na forum jest bardzo dobra, więc mam nadzieję, że nie uciekniesz od nas zaraz po odbiorze
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
A mój misiek właśnie dzisiaj wjechał do salonu