Na zdjęciu 4 faktycznie wymiary obu jakby przekłamane patrząc na katalogowe wartości ale nic nie edytowałem stanąłem w sumie praktycznie na środku, a aparat już zrobił resztę. Nie był to żaden filtr:p
Wiem, że środek Kodiaqa to hangar ale na żywo daje słowo nie odbiega z zewn. tak bardzo od Tajsona. Dla mnie to plus bo wychodzi na to, że też nie mam jakiegoś malucha:)
P.S. jak się okaże że mi aparat w fonie przekłamuje to pójdzie do serwisu- obiecuje:)
Tucson VS Kodiaq- Tajson vs Bear:)
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Re: Tucson VS Kodiaq- Tajson vs Bear:)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2017, 19:55 przez rafalhtc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafalhtc
Porównanie moje i uzasadnienie decyzji napiszę nieco później. Idę napić się chmielu bo film leci:p
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Tucson jest "rozdęty" na blachach stąd takie wrażenie wielkiego auta.
Na tych zdjęciach jednak widać, że kodiaq jest bardziej zwarty i ogólnie smuklejszy.
Nie ma przerostu formy nad treścią. Oceniam obiektywnie.
https://www.autocentrum.pl/dane-technic ... 0&c2=24231
Na tych zdjęciach jednak widać, że kodiaq jest bardziej zwarty i ogólnie smuklejszy.
Nie ma przerostu formy nad treścią. Oceniam obiektywnie.
https://www.autocentrum.pl/dane-technic ... 0&c2=24231
-
rafalhtc
No wg. danych katalogowych nie może być inaczej 
-
demaskator
- Samochód: kodiaq?
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Brawo dla tego Pana, polać mu 
-
rafalhtc
Nic nie było edytowane. Mogę Ci wysłać zdjęcie w oryginale. Faktycznie może aparat w fonie coś źle złapał kąt lub ostrość o czym pisałem, że to może wina fona. Nie mam okazji poprawić bo Kodiaq odjechał:p
Nie pisz jednak, że edytowane skoro tak nie było bo nie mam w zwyczaju mijać się celowo z prawdą. Dodałem prosto z telefonu zdjęcie na forum i nie zagłębiałem się w to jak jest zrobione.
Nie pisz jednak, że edytowane skoro tak nie było bo nie mam w zwyczaju mijać się celowo z prawdą. Dodałem prosto z telefonu zdjęcie na forum i nie zagłębiałem się w to jak jest zrobione.
To po prostu specyfika soczewki w aparacie. Obraz zachowuje proporcje w centrum a im dalej od środka tym większe zniekształcenia.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
nawet astra wygląda na szerszą niż tucson 
-
rafalhtc
Zostawmy już to 4 zdjęcie bo jak widać widocznie aparat takie a nie inne ustawienia przyjął przy robieniu zdjęciu i złapaniu ostrości na dany punkt o czym też pisałem i pisał też kolega Waty wyżej.
Następnym razem polece do domu po Lustrzankę albo lepiej nie będę robił zdjęcia bo widać, że zbyt poważnie to traktujecie. Są też 3 inne zdjęcia i o nich nikt nic nie pisze. Bardziej temat miał pokazać jak oba auta się prezentują i że oba przyciągają, a mam wrażenie jak byście na te 3 nie patrzyli wcale tylko te 4te siadło zbyt na ambicje. Uroczyście zatem oświadczam( choć wcześniej nie zaprzeczalem), że Wasz Kodiaq jest większy na szerokość i długość co przekłada się na większą ilość miejsca w środku. Wasz Kodiaq potwierdza to na papierze i na żywo.
Ja jednak jeżdżę Tucsonem i też jest mi w nim dobrze i jeśli stanę znowu obok innego większego SUVa nie będę się palił ze wstydu.
Pozdrawiam
Następnym razem polece do domu po Lustrzankę albo lepiej nie będę robił zdjęcia bo widać, że zbyt poważnie to traktujecie. Są też 3 inne zdjęcia i o nich nikt nic nie pisze. Bardziej temat miał pokazać jak oba auta się prezentują i że oba przyciągają, a mam wrażenie jak byście na te 3 nie patrzyli wcale tylko te 4te siadło zbyt na ambicje. Uroczyście zatem oświadczam( choć wcześniej nie zaprzeczalem), że Wasz Kodiaq jest większy na szerokość i długość co przekłada się na większą ilość miejsca w środku. Wasz Kodiaq potwierdza to na papierze i na żywo.
Ja jednak jeżdżę Tucsonem i też jest mi w nim dobrze i jeśli stanę znowu obok innego większego SUVa nie będę się palił ze wstydu.
Pozdrawiam