Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Re: Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?

Post autor: Skorek »

Najnowsze wieści... pierwsze auta prezentacyjne w salonach od 20 lutego

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Wygląda na to, że w Niemczech już jest: http://superbclub.pl/viewtopic.php?p=308292#p308292 (przy okazji parę zdjęć).
Może ktoś chce się wybrać? :)
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

bodzioxl
Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM

Post autor: bodzioxl »

We Wrocławiu już jest, wersja 7 os. http://www.skoda-auto.pl/dealers/gall-icm
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

jest też już w bydgoszczy, zaraz jadę go oglądać - egzemplarz do salonu, bez możliwości jazdy

Rafał

ok, byłem widziałem, ale jeszcze nie oficjalnie - auto szykowane jest do wystawienia i teoretycznie nie powinno być oglądane, ale że zamówiłem auto, a nie widziałem go na zeszłorocznej premierze w drodze wyjątku...na szybko obejrzałem sobie. 7-mio osobowe, wersja style, szary quartz, hak, dach panoramiczny, czarna alcantara, elektrycznie sterowana klapa bagażnika (bez czujnika),

pierwsze wrażenia:
niespodziewanie duży z zewnątrz, olbrzymie tylne drzwi, dobrze zachowane proporcje,
najniższe położenie siedziska to jak dla mnie za wysoko, przez co mniej miejsca nad głową niż np mam w insigni (lubię nisko siedzieć)
w środku twarde plastiki (tylne boczki i prawie całe przednie - z wyjątkiem podłokietników)
hak z gniazdem 13 pin
zaskakująca mała głębokość deski rozdzielczej - spodziewałem się tam większej powierzchni - nie jest to oczywiście wadą,

samochód będzie na salonie prawdopodobnie od środy, wtedy na spokojnie podjadę outlanderem i porównam oba auta na żywo.
ja na tę chwilę jestem bardzo dobrze nastawiony do auta ;)

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Czyli to co pisałem się potwierdza... 20 luty w salonach prezentacyjne modele no i niestety te twarde plastiki z tylu ( kurczę myślałem że może nad tym popracują :( )

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Skorek pisze:
20 lut 2017, 19:11
Czyli to co pisałem się potwierdza... 20 luty w salonach prezentacyjne modele no i niestety te twarde plastiki z tylu ( kurczę myślałem że może nad tym popracują :( )
O tylnych to wiedziałam (bo widziałam), ale Kolega Rafał napisał także o przednich :?: W aucie prezentowanym w grudniu cały przód był miękki, czyżby to było tylko dla tej wersji pokazowej?

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Rafał pisze:
20 lut 2017, 17:43
najniższe położenie siedziska to jak dla mnie za wysoko, przez co mniej miejsca nad głową niż np mam w insigni (lubię nisko siedzieć)
No stety, niestety taka cecha SUV-ów ;)
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Rafał

żeby doprecyzować,: na boczkach, z przodu twardy plastik oprócz tej górnej części, przy szybie do listwy ozdobnej. podłokietniki z przodu i z tyłu miękkie.
w sumie jak się przyjrzałem w outlanderze mam tak samo i nie zmienia się to w zależności od wersji wyposażenia, bieda i tyle. no ale skoro auto ma konkurować ceną to gdzieś muszą znaleźć te oszczędności i lepiej tu niż na systemach bezpieczeństwa

Aeroxik
Samochód: Skoda Superb Kombi 2.0 TSI 280KM, Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Aeroxik »

Od dzisiaj można zobaczyć na żywo w salonie GANINEX w Katowicach :))) osobiście jeszcze nie widziałem ale mam potwierdzoną informacje od dealera.

ODPOWIEDZ