Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
karbab
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG
Czas oczekiwania na Kodiaqa
O, a z jakiego to powodu nie będziesz miał tych opcji? W takiej sytuacji ja tez poważnie zastanowiłbym się nad odbieraniem samochodu.
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
AgutkA, w instrukcji obsługi do skody Kodiaq w pdf pisze - strona 221 cytuję
Docieranie silnika
Podczas pierwszych 1 500 km o jakości procesu docierania nowego silnika decyduje styl jazdy.
Podczas pierwszego 1000 km nie przekraczać 3/4 maksymalnej dozwolonej prędkości obrotowej silnika i zrezygnować z jazdy z przyczepą.
W obszarze przebiegu od 1000 do 1500 km można pozwolić na wzrost obciążenia silnika do maksymalnej dozwolonej wartości obrotowej silnika.
Powodem jest błąd dealera. Nie wiem co mam zrobić. Nie chcę samochodu bez tych rzeczy, nie chcę czekać na następny. Jutro będę rozmawiał z kimś decyzyjnym i zobaczę co zaproponują.
Błąd dealera, czy mógłbyś rozwinąć wypowiedź?
Bo szczerze powiedziawszy bardzo dziwnie to brzmi. Mój się podobno w końcu wyprodukował w zeszłym tygodniu i mam nadzieję zakończyć tą sagę, a zaczynam się obawiać, czy i ja cyrku jakiegoś nie będę miał.
Bo szczerze powiedziawszy bardzo dziwnie to brzmi. Mój się podobno w końcu wyprodukował w zeszłym tygodniu i mam nadzieję zakończyć tą sagę, a zaczynam się obawiać, czy i ja cyrku jakiegoś nie będę miał.
Błąd sprzedawcy, coś tam było kombinowane z moim zamówienie, że teraz tych opcji nie ma. Na umowie (zamówieniu) mam te opcje.
Może przemyśl sprwę. Rozpatrz za i przeciw. Np. czy potrzebne ci adaptacyjne zawieszenie? Wtedy auto jest wyposażone w inne amortyzatory DROŻSZE w serwisowaniu. A te standardowe przecież chyba są dostosowane do off roadu. A kamerka 360 pfff, kiedyś tego nie było i dało się "wyjechać z krzaków", czy to aby mega potrzebne? Z resztą jak się uprzesz na te amortyzatory, to zawsze możesz sobie zawieszenie przerobić po odbiorze, tak czy siak to spora kasa 
A to ja jeszcze instrukcji obsługi nie mamWuWu pisze: ↑07 sie 2017, 22:09AgutkA, w instrukcji obsługi do skody Kodiaq w pdf pisze - strona 221 cytuję
Docieranie silnika
Podczas pierwszych 1 500 km o jakości procesu docierania nowego silnika decyduje styl jazdy.
Podczas pierwszego 1000 km nie przekraczać 3/4 maksymalnej dozwolonej prędkości obrotowej silnika i zrezygnować z jazdy z przyczepą.
W obszarze przebiegu od 1000 do 1500 km można pozwolić na wzrost obciążenia silnika do maksymalnej dozwolonej wartości obrotowej silnika.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Instrukcję znajdziesz na forum 
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
wczoraj pojawiłam się tu pierwszy raz
... spokojnie 
tak sobie czytam co tu piszecie z nadzieją że czegoś ciekawego i praktycznego się dowiem