Alternatywy dla Kodiaqa - VW Tayron

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Re: Alternatywy dla Kodiaqa - VW Tayron

Post autor: RoznieBywa »

Pierwszej generacji Kodiaq wypadał nie tylko cenowo, ale i w szczegółach typu prowadnice rolety, odpinane pasy 3-ego rzędu, jakieś pierdoły Simply Clever dużo lepiej od VW Allspace. Aktualnie jednak poprzenosili tego typu rozwiązania ze Skody do VW więc wybór to już raczej kwestia portfela i gustu. Choć jak mi się nie podoba zubożenie przycisków w nowym Kodiaqu, tak w Tayronie jest ich wręcz jak na lekarstwo, więc osobiście raczej bym się na niego nie zdecydował.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

lpt
Samochód: Kodiaq I 2023 L&K 2.0 TSI

Post autor: lpt »

Dzięki za wszystkie komentarze. Przejechałem się dziś chwilę Tayronem, rzeczywiście niewiele się różni od Kodiaqa 2 generacji.

Brakuje mi kilku drobiazgów:
- chatGPT - skoro już tak reklamują, to jestem zawiedziony że go nie ma... to jedyny dla mnie "selling point" w porównaniu z Kodiaqiem
- jasna tapicerka w wersji 7-osobowej - nie przepadam za ciemną, więc znów punkt dla Skody
- hybryda plug-in 4x4 - jest tylko wersja z napędem na przednią oś - nie wiem jak to teraz jest w Kodiaqu

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: RobertG7 »

lpt pisze:
08 kwie 2025, 17:20

- hybryda plug-in 4x4 - jest tylko wersja z napędem na przednią oś - nie wiem jak to teraz jest w Kodiaqu
Też napęd na przód. 200KM i napęd na przód :) zapewne sprawnie rusza spod świateł, po deszczu :)

W lutym jak bawiłem się konfiguratorem to wg mnie Tayron R+ wypadał identycznie cenowo jak Kodiaq RS

ODPOWIEDZ