Alternatywy dla Kodiaqa - VW Tayron
-
- Samochód: Kodiaq
Re: Alternatywy dla Kodiaqa - VW Tayron
Pierwszej generacji Kodiaq wypadał nie tylko cenowo, ale i w szczegółach typu prowadnice rolety, odpinane pasy 3-ego rzędu, jakieś pierdoły Simply Clever dużo lepiej od VW Allspace. Aktualnie jednak poprzenosili tego typu rozwiązania ze Skody do VW więc wybór to już raczej kwestia portfela i gustu. Choć jak mi się nie podoba zubożenie przycisków w nowym Kodiaqu, tak w Tayronie jest ich wręcz jak na lekarstwo, więc osobiście raczej bym się na niego nie zdecydował.
Dzięki za wszystkie komentarze. Przejechałem się dziś chwilę Tayronem, rzeczywiście niewiele się różni od Kodiaqa 2 generacji.
Brakuje mi kilku drobiazgów:
- chatGPT - skoro już tak reklamują, to jestem zawiedziony że go nie ma... to jedyny dla mnie "selling point" w porównaniu z Kodiaqiem
- jasna tapicerka w wersji 7-osobowej - nie przepadam za ciemną, więc znów punkt dla Skody
- hybryda plug-in 4x4 - jest tylko wersja z napędem na przednią oś - nie wiem jak to teraz jest w Kodiaqu
Brakuje mi kilku drobiazgów:
- chatGPT - skoro już tak reklamują, to jestem zawiedziony że go nie ma... to jedyny dla mnie "selling point" w porównaniu z Kodiaqiem
- jasna tapicerka w wersji 7-osobowej - nie przepadam za ciemną, więc znów punkt dla Skody
- hybryda plug-in 4x4 - jest tylko wersja z napędem na przednią oś - nie wiem jak to teraz jest w Kodiaqu
-
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Też napęd na przód. 200KM i napęd na przód

W lutym jak bawiłem się konfiguratorem to wg mnie Tayron R+ wypadał identycznie cenowo jak Kodiaq RS