Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Zdun
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Laurin & Klement --->Kodiaq II RS

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Zdun »

mackowski30 pisze:
MałGorzata pisze:
22 lut 2024, 15:20
mackowski30 pisze:
22 lut 2024, 15:05
U mnie zamówiony Sportline 2.0TSI i dzisiaj potwierdzenie, że będzie pod koniec kwietnia/początek maja.
A kolor? Jaki kolor? :)
Decyzja padła na białą perłę :) Zastanawiałem się jeszcze nad srebrnym, ale ostatecznie zamówiłem białego.
Dzisiaj widziałem u dealer'a czarnego Sportline'na i nie ukrywam, że też fajnie wygląda, ale trochę przeraża mnie jego utrzymanie w czystości..
Ja co prawda na swojego L&K 2.0 TSI ze wszystkim oprócz szklanego dachu i podgrzewanej przedniej szyby czekałem 9 miesięcy, ale dzięki temu zmieniłem kolor ze srebrnego na czarny i tapicerkę z czarnej na jasną i…warto było.
Po nałożeniu ceramiki na lakier i zabezpieczeniu wnętrza utrzymanie w czystości nie stanowi żadnego problemu Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

TymekF
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4

Post autor: TymekF »

Nikita pisze:
23 lut 2024, 0:36
Szukałem wersję Style, 2.0 DSG, szary graphite, z hakiem i travel assistem, i właśnie taki był na liście wyprzedażowej.
Prawdopodobnie ktoś zrezygnował i samochód trafił na listę wyprzedaży przed produkcją, dla tego zniżka, oraz dobre oprocentownie w leasingu.
Cena 197800zł cena samochodu co już mieli zamówiony.
No to jak akurat takiego szukałeś, to ci się przyfarciło :D
Rabat około 4% też w takim wypadku spoko.

Daj znać i prześlij zdjęcie jak odbierzesz :)

U mnie termin wciąż niepotwierdzony... :(

Awatar użytkownika
Nikita
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: Nikita »

TymekF pisze:
23 lut 2024, 18:58

Od wczoraj jest w Poznaniu, ale już ma szkodę :( Obiecują naprawić, zrobić dodatkową zniżkę i gratisy do samochodu :)
Obrazek

ravenns
Samochód: Octavia 1.6 ( oczekuje na Kodiaqa)

Post autor: ravenns »

Heja wszystkim, może po krotce opisze swoja sytuacje i może ktoś z was pomoże mi w zrozumieniu tematu. Bo ja już nie ogarniam.

Tak wiec zamówiłem Kodiaqa 2.0TSI w wersji Sportline w lipcu 2023r. Termin produkcji miałem na 3 tydzień 2024 z dodatkami łącznie wyszło ok ~209k. Grzecznie czekałem na telefon ze strony salonowego sprzedawcy. Telefon nie dzwonił, wiec sam skontaktowałem się z salonem. Otrzymałem info ze produkcja ma być jednak w 8 tygodniu roku. No wiec tak jak poprzednio czekałem - minął ósmy tydzień i w dniu dzisiejszym znów skontaktowałem się z salonem ( tzn z osoba która sporządzała moje zamówienie ). Dostałem lakoniczna informacje ze samochód na dzień dzisiejszy ma zaplanowaną datę przyjazdu do Poznania na 11 marca no i jeszcze nie został wyprodukowany no i że da data jest datą dynamiczna i może się zmienić. Pomijam fakt ze samochód zamówiłem na Śląsku - więc nie wiem za bardzo dlaczego wpierw ma jechać do Poznania.

Czy ktoś z was znalazł się w podobnej sytuacji ? Generalnie nie wiem ile to może jeszcze trwać - a rodzina potrzebuje pojazdu. Sprawdzałem zamówienie które podpisałem i tam w zamówieniu nie widzę informacji o dacie dostarczenia pojazdu. Już pomijam fakt o tym że problemem jest kontakt ze sprzedającym bo nie odbiera telefonów... i ciężko się z nim skontaktowac aby uzyskać aktualną informacje.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

W Poznaniu jest hub przeładunkowy i wszystkie auta przechodzą przez Poznań.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Krogoth
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: Krogoth »

Dzisiaj dostałem info, że produkcja zaplanowała się na 18 tydzień :)
Zamawiany koniec stycznia.
Sportline, 2.0 TSI, z dodatków wszystko oprócz webasto i dachu panoramicznego.

Obrazek

Awatar użytkownika
dreamy
Samochód: Błękitna strzała 2.0TSI Style

Post autor: dreamy »

ravenns pisze:
27 lut 2024, 20:35
Heja wszystkim, może po krotce opisze swoja sytuacje i może ktoś z was pomoże mi w zrozumieniu tematu. Bo ja już nie ogarniam.

Tak wiec zamówiłem Kodiaqa 2.0TSI w wersji Sportline w lipcu 2023r. Termin produkcji miałem na 3 tydzień 2024 z dodatkami łącznie wyszło ok ~209k. Grzecznie czekałem na telefon ze strony salonowego sprzedawcy. Telefon nie dzwonił, wiec sam skontaktowałem się z salonem. Otrzymałem info ze produkcja ma być jednak w 8 tygodniu roku. No wiec tak jak poprzednio czekałem - minął ósmy tydzień i w dniu dzisiejszym znów skontaktowałem się z salonem ( tzn z osoba która sporządzała moje zamówienie ). Dostałem lakoniczna informacje ze samochód na dzień dzisiejszy ma zaplanowaną datę przyjazdu do Poznania na 11 marca no i jeszcze nie został wyprodukowany no i że da data jest datą dynamiczna i może się zmienić. Pomijam fakt ze samochód zamówiłem na Śląsku - więc nie wiem za bardzo dlaczego wpierw ma jechać do Poznania.

Czy ktoś z was znalazł się w podobnej sytuacji ? Generalnie nie wiem ile to może jeszcze trwać - a rodzina potrzebuje pojazdu. Sprawdzałem zamówienie które podpisałem i tam w zamówieniu nie widzę informacji o dacie dostarczenia pojazdu. Już pomijam fakt o tym że problemem jest kontakt ze sprzedającym bo nie odbiera telefonów... i ciężko się z nim skontaktowac aby uzyskać aktualną informacje.

W Poznaniu siedzibę ma importer(zobacz że wszystkie prasówki i samochody w reklamach mają rejestrację na Poznań ) i stamtąd pojazdy są rozwożone do dealerów.

Opóźnienia się zdarzają, być może czegoś brakowało na linii produkcyjnej itd
Powiem co na przykładzie Cupry która z Hiszpanii musi dotrzeć pociągiem a pociągi towarowe jadą tylko nocą kiedy nie jadą osobowe że sam etap transportu z fabryki do importera potrafi się opóźniać.
No więc może być tak że najpierw czegoś zabrakło w fabryce, potem np kontrola jakości przełożona była z piątku na poniedziałek, następnie protesty rolników zablokowały drogi a czas leci.

A wracając do pozytywnych myśli jutro odbieram swojego Kodiaqa, pierwsze nowe auto.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

dreamy pisze:
27 lut 2024, 22:58
A wracając do pozytywnych myśli jutro odbieram swojego Kodiaqa, pierwsze nowe auto.
W końcu się doczekałeś.

Nie zapomnij o prezentacji na forum :)

Obrazek
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

RaShi
Samochód: Kodiaq Style 1.5 TSI DGS

Post autor: RaShi »

Nikita pisze:
27 lut 2024, 19:28
TymekF pisze:
23 lut 2024, 18:58

Od wczoraj jest w Poznaniu, ale już ma szkodę :( Obiecują naprawić, zrobić dodatkową zniżkę i gratisy do samochodu :)
Obrazek
Skąd informacje? Dealer sam sie przyznał i wysłał zdjecia?

TymekF
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4

Post autor: TymekF »

Takie pytanie, czy korzystał ktoś z jakiejś firmy co sprawdza samochód przed odbiorem?
Coś takiego jak dla samochodów używanych, albo jak się odbiera np mieszkanie od dewelopera.

Jakaś taka firma specjalistyczna co sprawdzi wszystko. Słyszałem masę różnych historii, o ukrytych szkodach, czy brakach w wyposażeniu które wychodzą po czasie, albo po prostu o błędach w produkcji.
Ja chociaż już parę samochodów miałem, to jednak co sprawdzę? Tak "na oko" czy nie ma żadnych rys i czy jest spasowany + czy tam wszystko się zgadza z konfiguracją, ale specjalistą nie jestem.

Ma ktoś może doświadczenia z jakąś firm co sprawdza nowe samochody przed odbiorem?

ODPOWIEDZ