8 maja 2023, 2.0 TSI L&K
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Wpłata 45%, 3 lata, 1% wykupu, 104,18%Marcinonline pisze: ↑29 wrz 2023, 16:116,5 byłoby super. Pojadę do salonu ciekawe ile dadzą a leasing na ile % wychodzi?
-
Marcinonline
- Samochód: Kodiaq
Mi przy takich warunkach wyliczyli leasing na 103,6 ale rabat na poziomie 3%
Ja już powoli tracę cierpliwość, zamówienie z końca listopada 2022 i wciąż brak terminu produkcji.
Mi niby też już pomału puszcza...
Niby termin produkcji na następny tydzień, ale coś nie mogę się dodzwonić do dealera... w ciągu 2 dni 4 próby połączenia i nie odbiera
Niby termin produkcji na następny tydzień, ale coś nie mogę się dodzwonić do dealera... w ciągu 2 dni 4 próby połączenia i nie odbiera
Mój Kodiaqometr pokazuje dziś max. 18 dni (w systemie wciąż widnieje 42 tydzień 2023). Dealer dał mi dziś znać, że wprawdzie konkretnych dat jeszcze nie ma, ale pozostałe zamówienia - za wyjątkiem tylko jakiegoś Karoqa, który zatrzymał się i stoi w Bratysławie (ha ha) - schodzą zgodnie z terminarzem.
Wczoraj zadzwoniłem do sprzedawcy i poinformowałem go, ze powoli tracę cierpliwość. Dzisiaj dostałem termin produkcji, jest to 48 tydzień. Według sprzedawcy około dwa tygodnie później powinienem mieć samochód. Zobaczymy, jak to będzie. W każdym razie w jakiś sposób mnie udobruchał.
-
Wiktoriusz
- Samochód: Kodiaq RS Steelgrey - wkrótce
danakasqn pisze: ↑03 paź 2023, 17:51Wczoraj zadzwoniłem do sprzedawcy i poinformowałem go, ze powoli tracę cierpliwość. Dzisiaj dostałem termin produkcji, jest to 48 tydzień. Według sprzedawcy około dwa tygodnie później powinienem mieć samochód. Zobaczymy, jak to będzie. W każdym razie w jakiś sposób mnie udobruchał.
Panowie, czy zamawialiście TDI?
Mój kolega z pracy oblatany w kontaktach z dealerami (zaraz odbiera RS5 na genialnych warunkach) mówi, że koncern VW (w tym Audi i Skoda) bardzo jest niechętny na zamówienia i produkcję TDI - jeszcze pokłosie Dieselgate VW, maja nadal kary i nie zarabiaja na dieslach. Również dealerzy mają zalecenie odwlekania zamówień i nakłaniania do benzyny.
Nie, gdy ja zamawiałem skodę to była tylko możliwość zamówienia skody w benzynie.Wiktoriusz pisze: ↑03 paź 2023, 22:39danakasqn pisze: ↑03 paź 2023, 17:51Wczoraj zadzwoniłem do sprzedawcy i poinformowałem go, ze powoli tracę cierpliwość. Dzisiaj dostałem termin produkcji, jest to 48 tydzień. Według sprzedawcy około dwa tygodnie później powinienem mieć samochód. Zobaczymy, jak to będzie. W każdym razie w jakiś sposób mnie udobruchał.Panowie, czy zamawialiście TDI?
Mój kolega z pracy oblatany w kontaktach z dealerami (zaraz odbiera RS5 na genialnych warunkach) mówi, że koncern VW (w tym Audi i Skoda) bardzo jest niechętny na zamówienia i produkcję TDI - jeszcze pokłosie Dieselgate VW, maja nadal kary i nie zarabiaja na dieslach. Również dealerzy mają zalecenie odwlekania zamówień i nakłaniania do benzyny.
Ja końcem sierpnia bez problemu zamawiałem TDI, zobaczymy jak z terminem, niby w grudniu ma być.Wiktoriusz pisze: ↑03 paź 2023, 22:39danakasqn pisze: ↑03 paź 2023, 17:51Wczoraj zadzwoniłem do sprzedawcy i poinformowałem go, ze powoli tracę cierpliwość. Dzisiaj dostałem termin produkcji, jest to 48 tydzień. Według sprzedawcy około dwa tygodnie później powinienem mieć samochód. Zobaczymy, jak to będzie. W każdym razie w jakiś sposób mnie udobruchał.Panowie, czy zamawialiście TDI?