Jaką wersję zamawiałeś?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Przecież jest napisane pod nazwą użytkownika, że zamówił RS.
@dudu8992: Ja bym jeszcze nie odpuszczał. Teraz widać że więcej RSów jest klepanych i uważam, że się wyprodukują wszystkie zamówione w tym roku.
Mój dealer wspominał, że w styczniu ma się rozpocząć produkcja nowego modelu, więc raczej do końca roku wszystkie powinny się wyprodukować. Nie bez powodu Skoda zamknęła zamówienia w sierpniu. Ponadto jest połowa września, do końca roku jeszcze 2.5 miesiąca.
Ale oczywiście rób jak chcesz
Pozdrawiam -- Spook.
-
KamiloGda
- Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji
Myślę, że przez kilka tygodni czy miesięcy będą produkować obydwa modele na raz. Przez aktualną awarię na pewno nie uda się im wszystkiego wyprodukować do końca roku.spook pisze: ↑18 wrz 2023, 20:44Mój dealer wspominał, że w styczniu ma się rozpocząć produkcja nowego modelu, więc raczej do końca roku wszystkie powinny się wyprodukować. Nie bez powodu Skoda zamknęła zamówienia w sierpniu. Ponadto jest połowa września, do końca roku jeszcze 2.5 miesiąca.
Pozdrawiam -- Spook.
Pewnie część z nas zrezygnuje z czekania i wybierze nowego kodiaqa.
Może właśnie o to im chodzi? Nikt tego nie wie.
Jedno jest pewne podziwiam ludzi, którzy czekają na auto od 2022 roku.
Nie przyjmują zamówień tylko na L&K, pozostałe wersje można teoretycznie dalej zamawiać.spook pisze: ↑18 wrz 2023, 20:44Mój dealer wspominał, że w styczniu ma się rozpocząć produkcja nowego modelu, więc raczej do końca roku wszystkie powinny się wyprodukować. Nie bez powodu Skoda zamknęła zamówienia w sierpniu. Ponadto jest połowa września, do końca roku jeszcze 2.5 miesiąca.
Pozdrawiam -- Spook.
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Weż pod uwagę, że nowy kodiaq napewno parę tysi będzie droższyKamiloGda pisze: ↑18 wrz 2023, 21:13Myślę, że przez kilka tygodni czy miesięcy będą produkować obydwa modele na raz. Przez aktualną awarię na pewno nie uda się im wszystkiego wyprodukować do końca roku.spook pisze: ↑18 wrz 2023, 20:44Mój dealer wspominał, że w styczniu ma się rozpocząć produkcja nowego modelu, więc raczej do końca roku wszystkie powinny się wyprodukować. Nie bez powodu Skoda zamknęła zamówienia w sierpniu. Ponadto jest połowa września, do końca roku jeszcze 2.5 miesiąca.
Pozdrawiam -- Spook.
-
KamiloGda
- Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji
Obawiam się, że plus 20tys minimum. Co prawda niesie to za sobą nowsze technologie. Pytanie tylko czy nie bardziej awaryjne.robkio76 pisze: ↑19 wrz 2023, 9:45Weż pod uwagę, że nowy kodiaq napewno parę tysi będzie droższyKamiloGda pisze: ↑18 wrz 2023, 21:13Myślę, że przez kilka tygodni czy miesięcy będą produkować obydwa modele na raz. Przez aktualną awarię na pewno nie uda się im wszystkiego wyprodukować do końca roku.spook pisze: ↑18 wrz 2023, 20:44
Mój dealer wspominał, że w styczniu ma się rozpocząć produkcja nowego modelu, więc raczej do końca roku wszystkie powinny się wyprodukować. Nie bez powodu Skoda zamknęła zamówienia w sierpniu. Ponadto jest połowa września, do końca roku jeszcze 2.5 miesiąca.
Pozdrawiam -- Spook.
Obecny kodiaq jest już na pewno dopracowany i pozbawiony wad wieku dziecięcego
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
A na oficjalnym konfiguratorze skody na stronie można skonfigurować l&K. Szkoda że strona nie idzie w parze z realną sytuacja w salonach i zaprzestaniem przyjmowania zamówień na tą wersjępaw_mag pisze: ↑18 wrz 2023, 21:58Nie przyjmują zamówień tylko na L&K, pozostałe wersje można teoretycznie dalej zamawiać.spook pisze: ↑18 wrz 2023, 20:44Mój dealer wspominał, że w styczniu ma się rozpocząć produkcja nowego modelu, więc raczej do końca roku wszystkie powinny się wyprodukować. Nie bez powodu Skoda zamknęła zamówienia w sierpniu. Ponadto jest połowa września, do końca roku jeszcze 2.5 miesiąca.
Pozdrawiam -- Spook.
Dzwoniłem dzisiaj do swoje dealera i niestety jak data znikła tak niema nadal....chyba cos produkcja stanęła na dobre...Jest to irytujące..jak tak dalej pójdzie to tez będę musiał zrezygnować z tym że mam mały problem bo zapłaciłem 40% kwoty wartości auta żeby już sobie zrobić koszty :/
No właśnie, co w końcu z tą produkcją? Ktoś coś? Przedzwonię jutro do dealera i podpytam, może coś będzie wiedział. Na razie mój kodiaqometr wisi na 39 dniach...