Nazywają to chyba "kwotami" bo przy rozmowie ze sprzedawcą powtarzał to kilkakrotnie że dealer je ma. Wg mnie jest to kwotowo wyrażana ilość samochodów które poszczególni dealerzy mają zagwarantowaną przez fabrykę, że im wyprodukują w jakimś czasie. Mój mówił że na kodiaqa ma kwotę natomiast na superb już nie.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Już kilka sekund czekania zleci szybciej...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
-
Dominik
- Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu
W końcu coś faktycznie drgnęło w zamówieniach. Moje zamówienie z początku roku 2022 miało termin produkcji na 38 tydzień a dzisiaj po telefonie do dealera okazało się że przyspieszyli - obecny termin to przyszły tydzień czyli 28 tydzień. W ciągu 2 tygodni zmiana o 10 tygodni
. Wersja 2.0 Tdi 200KM L&K
-
KamiloGda
- Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji
Megaaa!!! Super wiadomość dla Ciebie i potencjalnie super info dla nas oczekujących hehe.Dominik pisze: ↑04 lip 2023, 15:14W końcu coś faktycznie drgnęło w zamówieniach. Moje zamówienie z początku roku 2022 miało termin produkcji na 38 tydzień a dzisiaj po telefonie do dealera okazało się że przyspieszyli - obecny termin to przyszły tydzień czyli 28 tydzień. W ciągu 2 tygodni zmiana o 10 tygodni. Wersja 2.0 Tdi 200KM L&K
Pozdrawiam
- robkio76
Jest mniej zamówień np. w niemczech nie można zamówić kodiaqa, jedni klienci wstrzymują się zakupem czekając na nowy model 2024, dródzy wstrzymują z powodu niepewności w gospodarce.Dominik pisze: ↑04 lip 2023, 15:14W końcu coś faktycznie drgnęło w zamówieniach. Moje zamówienie z początku roku 2022 miało termin produkcji na 38 tydzień a dzisiaj po telefonie do dealera okazało się że przyspieszyli - obecny termin to przyszły tydzień czyli 28 tydzień. W ciągu 2 tygodni zmiana o 10 tygodni. Wersja 2.0 Tdi 200KM L&K
Kolejna sprawa, że rynek się zmienia na korzyść kupujących (nie tak jak było niedawno że salony na pniu sprzedają wszysco co fabryka wyprodukuje). Popatrzcie pojawiły się rabaty (różne marki), preferencyjne finansowanie więc koncerny czują, że za niedługo eldorado się skończy i trzeba będzie o klienta się znowu bić. Jeżeli tak by niebyło to nadal byśmy w ramach podziękowania za zakup aut dostali dywaniki (co w niedalekiej przeszłości nie było wcale oczywiste).
Na poprawę sytuacji produkcyjnej wpłyneła także poprawa w dostępności z części, elektroniki itp więc fabryki zwiększyły swoje moce produkcyjne.
witam,KamiloGda pisze: ↑04 lip 2023, 15:16Megaaa!!! Super wiadomość dla Ciebie i potencjalnie super info dla nas oczekujących hehe.Dominik pisze: ↑04 lip 2023, 15:14W końcu coś faktycznie drgnęło w zamówieniach. Moje zamówienie z początku roku 2022 miało termin produkcji na 38 tydzień a dzisiaj po telefonie do dealera okazało się że przyspieszyli - obecny termin to przyszły tydzień czyli 28 tydzień. W ciągu 2 tygodni zmiana o 10 tygodni. Wersja 2.0 Tdi 200KM L&K
Pozdrawiam![]()
dawno mnie tu nie było. Piszę pod tym wątkiem, gdyż biorę pod uwagę również diesla 200 kM w L&K. Mam 1 pytanie. "Zawieszenie Adaptacyjne" - zniknęło z oferty czy też jest niedostępne dla L&K ? Także lepsze Nagłośnienie? Co się zmieniło vs. przed kryzysem?
- robkio76
W l&K dcc jest standard. Nagłośnienie cantona także w tej wesji jest standardemkodiaqo pisze: ↑04 lip 2023, 22:46witam,KamiloGda pisze: ↑04 lip 2023, 15:16Megaaa!!! Super wiadomość dla Ciebie i potencjalnie super info dla nas oczekujących hehe.Dominik pisze: ↑04 lip 2023, 15:14W końcu coś faktycznie drgnęło w zamówieniach. Moje zamówienie z początku roku 2022 miało termin produkcji na 38 tydzień a dzisiaj po telefonie do dealera okazało się że przyspieszyli - obecny termin to przyszły tydzień czyli 28 tydzień. W ciągu 2 tygodni zmiana o 10 tygodni. Wersja 2.0 Tdi 200KM L&K
Pozdrawiam![]()
dawno mnie tu nie było. Piszę pod tym wątkiem, gdyż biorę pod uwagę również diesla 200 kM w L&K. Mam 1 pytanie. "Zawieszenie Adaptacyjne" - zniknęło z oferty czy też jest niedostępne dla L&K ? Także lepsze Nagłośnienie? Co się zmieniło vs. przed kryzysem?
-
Pablo Grom
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI
Właśnie się dowiedziałem że jest już data produkcji 34 tydz roku....czekamy... więc będę musiał wykupić wcześniej obecnego Kodiaqa i odsprzedać:) 2020 2.0 TSI Style z wieloma dodatkami, m.in. podgrzewana szyba, hak, asystent parkowania z hakiem i kamera 360st, nawigacja, podgrzewane siedzenia z przodu i z tyłu...obecnie 60 tys przebieguLukasze38 pisze: ↑29 cze 2023, 17:11Ja zamówiłem pod koniec stycznia 2.0 tsi 4x4 z wieloma dodatkami i mam date produkcji na połowe sierpniaPablo Grom pisze: ↑28 cze 2023, 22:59Witam jak zamówiłem Kodiaqa końcem stycznia 2023r 2.0 TSI 4x4 L&K z dodatkami w tym hak to jest szansa, że do października się wyprodukuje? Wtedy kończy mi się leasing obecnego Kodiaqa....a obecnie nie ma jeszcze przewidywanej daty produkcji dopytywałem jakieś 2 tygodnie temu, wiem też że w lipcu jest przerwa wakacyjna i z 2 tygodnie produkcja stoi....(tak było przy poprzednich skodach...) Ktoś już ma wyznaczoną datę produkcji podobnego wyposażenia z tego roku?
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
U mnie natomiast produkcja przeskoczyła z bieżącego tygodnia na 33... podobno jest to zamknięty tydzień w systemie a więc ostateczny