Ja zamawiałem prawie 2 miesiące wcześniej i realny termin miałem październik-listopad. Ale ponoć przyśpieszają...
edit.
A pochwal się jakie dodatki
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
A to dziwne że Ci obiecywał taki termin bo w ja w sobotę 3 czerwca zrobiłe rozeznanie i napisałem prawie do wszystkich dealerów w polsce to 95% z nich nie było w stanie potwierdzić czy zostałby samochód wyprodukowany w tym roku. Tylko jeden z Krakowa zarzekał się że będzie do 4 miesięcy ale jakoś mętnie to motywował.
W tej chwili produkowane są samochody które zostały zamówione w zeszłym roku choć zdarzają się wyjątki, jak ktoś pisał tu zamówił w styczniu 2023 i chyba już odebrał. Niestety nie ma co szukać jakiś jasnych reguł czym kieruje się produkcja w kolejności realizacji. Wiadome jest że fabryka idzie pełną parą (z biuletynu skody), że będzie przerwa wakacyjna (chyba sierpień) i z moich spostrzeżeń wynika że 1.5tsi szybciej realizują.
Właśnie wyszedł najnowszy biuletyn w którym napisali że fabryki pracują pełną mocą i nie planują przerw https://www.odborykovomb.cz/skodovacky% ... 86/p1=1031
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
dokładnie tak jest
dziś tez wyszedł nowy biuletyn - kolejny już optymistyczny - produkcja idzie ostro - nawet weekendowe zmiany są realizowane dla chętnych - którzy pojawiają się w komplecie - pewnie dobrze za nadgodziny płacą 
Nigdy nie wierz w słowa sprzedawcy
jego zadanie to sprzedać auto
termin to loteria - ale wszystkie znaki wskazują ze ten rok dla nas jest bardzo realny
te 6 m-cy od daty zamówienia myślę jest rozsądnym terminem +/- 2m-ce
Nigdy nie wierz w słowa sprzedawcy
- robkio76
Też tak myślę, sprzedawca ma za zadanie sprzedać a potem wkręci ci kita że opóżnienia produkcyjne, wakacje, brak czegoś itp. a i tak będzie miał lepsza pozycję gdyż po tych 4 miesiącach jak nie przyjdzie to co zrobisz? zrezygnujesz i pójdziesz do innego który będzie miał terminy na kolejne 4-5miesięcy? ralnie trzeba zakładać 6-8 miesięcy, U kolegii który zamówił 6 czerwca to myślę że grudzień ale tak jak pisał to się zobaczy w praktyce.dzentelman pisze: ↑08 cze 2023, 7:04
Nigdy nie wierz w słowa sprzedawcyjego zadanie to sprzedać auto
termin to loteria - ale wszystkie znaki wskazują ze ten rok dla nas jest bardzo realny
te 6 m-cy od daty zamówienia myślę jest rozsądnym terminem +/- 2m-ce
Ja zamówiłem pod koniec marca i nie mam wyznaczonego tygodnia produkcji.
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
69 dzień oczekiwania na informacje kiedy trafi do produkcji....
jeszcze poczekam do lipca i wtedy będę dopytywać sprzedawcy o status - a tez pewnie będzie ciężko przez wakacje bo to okres urlopowy się zacznie...
póki co namyśliłem się i dołożyłem hak do auta
z tym adapterem - bo jak rozumiem to jakaś końcówka żeby podłączyć elektrykę od razu?
póki co namyśliłem się i dołożyłem hak do auta
- robkio76
U mnie 86dzień od zamówienia i nie ma żadnych informacji a w między czasie dołożyłem hak, DCC, pakiek komfortowego snu premium, Cantone. Jak tak dalej pójdzie to zabraknie w skodzie elementów wyposażenia na liściedzentelman pisze: ↑09 cze 2023, 7:1269 dzień oczekiwania na informacje kiedy trafi do produkcji....jeszcze poczekam do lipca i wtedy będę dopytywać sprzedawcy o status - a tez pewnie będzie ciężko przez wakacje bo to okres urlopowy się zacznie...
póki co namyśliłem się i dołożyłem hak do autaz tym adapterem - bo jak rozumiem to jakaś końcówka żeby podłączyć elektrykę od razu?
MI 3ci raz zmienił się handlowiec
Ale każdy z nich szacuje, że info o dacie produkcji będę miał na przełomie sierpnia/września. Zamówienie z 16 Marca 
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Adapter to po prostu przejściówka z gniazda 13pin na 7pin.dzentelman pisze: ↑09 cze 2023, 7:12póki co namyśliłem się i dołożyłem hak do autaz tym adapterem - bo jak rozumiem to jakaś końcówka żeby podłączyć elektrykę od razu?
Hak bez adaptera kosztuje 3500 a z adapterem 3700, więc za adapter dopłaca się 200 zł. Natomiast w oficjalnym sklepie można zakupić ten adapter osobno za ~90 zł: https://sklep.skoda.pl/pl/sklep/p/1781/ ... o-137.html
Ciekawe czy fabryka posiada wszystkie elementy czy na niektóre dodatki trzeba extra czekać...ja mam zamówienie z 2.02 i jeszcze cisza. Po cichu liczyłem że w czerwcu będzie już choćby termin produkcji...oby jak najszybciej