Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: lk7 »

Z moich obserwacji wynika, że ostatnimi czasy dealer dostaje info o terminie produkcji z wyprzedzeniem równo 5 tygodni. Jeśli chodzi o to forum to tak właśnie było u mnie i użytkownika @Bili

W moim przypadku dodawanie drobnych rzeczy nie zmieniło kolejki. Zamawiałem auto w październiku, jeszcze w kwietniu coś dodałem, a w maju wskoczył termin produkcji.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

King02
Samochód: Kodiaq,sportline,2,0diesel

Post autor: King02 »

Dzięki za informacje... trochę mnie to uspokoiło. Co prawda dodałem tylko Canton i później kesy full nic więcej ale samo zamówienie posiada trochę dodatkowych elementów więc może to potrwać. Choć w sezonie urlopowym w sierpniu pojechałbym na wakacje kodiaqiem chętnie ale chyba mało prawdopodobne

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

A auto masz w wariancie 4x4? Jeśli tak to nastawiałbym się na październik, jeśli nie to ten sierpień może się udać.

King02

Tak 4x4 i coś też dealer napominał że to generuje opóźnienia. Diesel 200KM. Jednak jeździłem trochę autem z tylnym napędem i choć zim mocnych nie ma jak już się pojawiły bywały problemy a więc tylko 4x4 wchodzi w grę

KamiloGda
Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji

Post autor: KamiloGda »

Generalnie wszystko przyspiesza.
Tak jak kolega wyżej napisał. Idzie nowy model i robią wszystko aby wszystko zamowione zjechało jak najszybciej.

Sądzę, że cała masa zjedzie od września do listopada.

Fonix
Samochód: Style 1.5tsi

Post autor: Fonix »

King02 pisze:
03 cze 2023, 12:49
TJednak jeździłem trochę autem z tylnym napędem i choć zim mocnych nie ma jak już się pojawiły bywały problemy a więc tylko 4x4 wchodzi w grę
No ale kodiaqów z tylnym napędem nie ma.

King02

Błyskotliwy kolego jesteś i chyba każdy na tym forum wie że nie ma... raczej chodziło mi o napęd na jedną oś... mieszkam w pagorkowatym rejonie więc czy przód czy tył nie ma znaczenia i tu i tu lipa. Dlatego 4x4....

Fonix
Samochód: Style 1.5tsi

Post autor: Fonix »

Błyskotliwy niespecjalnie, ale doświadczony wystarczająco, by nie wrzucać tylnego i przedniego napędu do jednego worka "na jedną oś".

King02

Nie do końca zrozumiałeś to co napisałem...nie wrzucam do jednego worka... raczej w moich okolicach jak już śnieg popada intensywnie jednoosiowe napędy nie dają rady...tylko o to chodzi więc nie wiem po co takie czepianie za słowa...kto chce i może mieć kodiaq tylko z napędem jednoosiowym nic mi do tego...na nawet spalanie mniejsze...ja niestety muszę mieć tak.

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Informacja od dealera od 1lipca wzrost cen na wyposażenie niektóre np. pakiet comfort dla style będzie kosztował 5150zł (+400zł), szyba przednia grzana 1400 (+200zł), hak z adapterem 3950 (+250zł). tak więc pewnie wszystkie samochody które będą wydawane po tej dacie będą pewnie droższe.

ODPOWIEDZ