U mnie 25 tydzień zamówienie 3 września zmiana ze STYLE na L&K 6 listopad
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Widzę , że niektórym się udaje, ja pomimo nadania najwyższego priorytetu przez salon, interwencji w centrali dalej bez terminu na ten rok,
Mi się wydaje, że te nadawanie "priorytetów" przez salon to sposób na natrętnego klienta aby jakiś czas dał spokój. Według mnie salon nie może nic zrobić aby przyspieszyć produkcję, bo tak to by każdy nadawał "najwyższy priorytet" bo klient zadowolony, bo większa sprzedaż....
Wygląda na to, że moja "ciąża" KODIAQA będzie donoszona ..... czyli po ok 9 m-c zobaczę zamówienie...
ale to na razie plany które jak wiadomo mogą się zmienić... z informacji od Dilera zamówienie wchodzi do produkcji w 18 tyg i być może pod koniec maja zobaczę vozidlo...
zamówienie z 09.09.2021 (2,0 TDI)
czekamy....
ale to na razie plany które jak wiadomo mogą się zmienić... z informacji od Dilera zamówienie wchodzi do produkcji w 18 tyg i być może pod koniec maja zobaczę vozidlo...
zamówienie z 09.09.2021 (2,0 TDI)
czekamy....
Zamówienie koniec grudnia 21.
Termin produkcji 20 tydzień
Style TDI 200
Termin produkcji 20 tydzień
Style TDI 200
Wygląda na to, że TDI lecą pełną parą.
Dostałem wiadomość od dealera:
„Dzień dobry Panie Jacku
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem wstępnego terminu wyprodukowania Pana Skody Kodiaq. Z przykrością informuje iż silniki 2.0 TSI są w restrykcjach czyli mają ograniczoną produkcję – to przyczynia się do opóźnień. Wszystko to jest spowodowane wojną na Ukrainie gdyż stamtąd brane są części do budowy silników.
W maju skontaktuje się z Panem ponownie.
W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji,
Pozdrawiam”
Tak że straszna lipa jest, jeszcze żeby było na co zmienić.
„Dzień dobry Panie Jacku
Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem wstępnego terminu wyprodukowania Pana Skody Kodiaq. Z przykrością informuje iż silniki 2.0 TSI są w restrykcjach czyli mają ograniczoną produkcję – to przyczynia się do opóźnień. Wszystko to jest spowodowane wojną na Ukrainie gdyż stamtąd brane są części do budowy silników.
W maju skontaktuje się z Panem ponownie.
W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji,
Pozdrawiam”
Tak że straszna lipa jest, jeszcze żeby było na co zmienić.
Tak jak pisałem mój TSI zamówiony w czerwcu ma wstępną datę realizacji na kwiecień 2023... Czy będzie jeszcze Kodiaq wtedy produkowany? Może zmienią model... a tak na poważnie to jaja sobię firma robi z zamówień które powinny być realizowane za kolejnością, jak widać w wielu przypadkach osoby zamawiające dużo później (oczywiście nie mam nić do samych zamawiających) mają już swoje samochody. Ja będę aktywnie szukał "zamiennika" co prawda na pewno 50-70k drożej ale powiedzmy z wyższej półki.