Mi dzisiaj mój sprzedawca powiedział że wysłał zapytanie do importera czy zmiana na L&K nie zmieni ceny.
Oryginalne zamówienie było w październiku, zobaczymy...
Sent from my IN2023 using Tapatalk
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
zamówienie z samego początku grudnia, ciągle nic nie wiadomo, style 2.0 tsi bez fajerwerków jak canton i asystenci
czas oczekiwania na jakikolwiek samochód jest teraz bardzo długi..
Dobry , właśnie dolaczylem do forum bo nurtowała mnie pewna kwestia . Moje auto to:
Kodiaq Sportline 2.0 z 3 rzędem,vebasto,panorama ,bagażnik otwierany kluczykiem/nogą.
Zamówiłem auto ....w czerwcu i dopiero w lutym dostałem info że wjechało do fabryki ,a dziś je widziałem jeszcze zaklejone no i jak wielu dowiedziałem się że martwe pole wykastrowali. Czy z tym da się coś zrobić TZN dołożyć jak już będa komponenty ? I czy można robić jakaś aferę i żądać bonusów , większego rabatu niż sama rekompensata ceny tej funkcji czy nawet się nie wygłupiac i całować dealera po rękach że w ogóle auto dostałem ?
Kodiaq Sportline 2.0 z 3 rzędem,vebasto,panorama ,bagażnik otwierany kluczykiem/nogą.
Zamówiłem auto ....w czerwcu i dopiero w lutym dostałem info że wjechało do fabryki ,a dziś je widziałem jeszcze zaklejone no i jak wielu dowiedziałem się że martwe pole wykastrowali. Czy z tym da się coś zrobić TZN dołożyć jak już będa komponenty ? I czy można robić jakaś aferę i żądać bonusów , większego rabatu niż sama rekompensata ceny tej funkcji czy nawet się nie wygłupiac i całować dealera po rękach że w ogóle auto dostałem ?
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Eromi, poszukaj moich wypocin.
Dodatkowo, dowiedziałem się z wiarygodnego źródła, że dołożenie "po fakcie" jest raczej niemożliwe, tzn. po kosztach, w miarę do przyjęcia.
Jak sytuacja unormuje się, będę próbował, mimo wszystko, dołożyć radary "martwej strefy".
Dodatkowo, dowiedziałem się z wiarygodnego źródła, że dołożenie "po fakcie" jest raczej niemożliwe, tzn. po kosztach, w miarę do przyjęcia.
Jak sytuacja unormuje się, będę próbował, mimo wszystko, dołożyć radary "martwej strefy".
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Witam wszystkich,
Kodiaq zamówiony koniec sierpnia , informacji o produkcji brak.
2.0 TDI Sportline (Canton , sen premium , felgi 20 )
Informacja od dilera martwe pole oraz canton napewno będą usunięte. O ile cantona jestem wstanie przeżyć o tyle martwe pole już nie do końca. Podstawa bezpieczeństwa na drodze a skoda postanawia sobie to wyciąć. Patrząc na to co wyrabiają z tym kodiakiem strasznie zawiodłem się na marce.
Kodiaq zamówiony koniec sierpnia , informacji o produkcji brak.
2.0 TDI Sportline (Canton , sen premium , felgi 20 )
Informacja od dilera martwe pole oraz canton napewno będą usunięte. O ile cantona jestem wstanie przeżyć o tyle martwe pole już nie do końca. Podstawa bezpieczeństwa na drodze a skoda postanawia sobie to wyciąć. Patrząc na to co wyrabiają z tym kodiakiem strasznie zawiodłem się na marce.
Wiec tak, pakiet travel assit został zastąpiony pakietem travel assist II (bez side assist i rear trafic alert) i o tym dealer powinien Cię poinformować a nawet otrzymać Twoja pisemna zgodę na wprowadzenie zmian do wyposażenia. Mówiło o tym pismo z dnia 10.11.2021 gdzie jest wyraźna informacje, ze powinieneś się na zgodzić, żeby później nie rościć sobie pretensji
Takie info wysłał mi znajomy który pracuje w skodzie,ale w innym salonie niż tam gdzie zakupilem
Takie info wysłał mi znajomy który pracuje w skodzie,ale w innym salonie niż tam gdzie zakupilem
Tradycyjnie, ponawiam pytanie jak wasze terminy:)?
Chyba się u wielu osób pozmieniały.
Chyba się u wielu osób pozmieniały.
W związku z tym że mnie nie poinformowali o kastracji assista, zarządzałem rekompensaty , czegoś w ramach przeprosin . Rozmawiałem z kierownikiem ten się nie czuł odpowiedzialny za błąd i proponował obniżenie ceny o ten pakiet lub UWAGA XD zamówienie nowego auta (no bo kurwa mało czekałem 9mscy cnie?)
Po ostrej wymianie zdań zadzwonił do mnie dziś dealer z przeprosinami i w ramach rekompensaty położą mi powłokę ceramiczną.
Wniosek mam taki , nie dajcie się cyckac i nie uważajcie że i tak super że jest auto i z pocałowaniem reki je odbieracie , walczcie o jakieś gratisy i bonusiki
Po ostrej wymianie zdań zadzwonił do mnie dziś dealer z przeprosinami i w ramach rekompensaty położą mi powłokę ceramiczną.
Wniosek mam taki , nie dajcie się cyckac i nie uważajcie że i tak super że jest auto i z pocałowaniem reki je odbieracie , walczcie o jakieś gratisy i bonusiki