Cennik na rok modelowy 2018 (MY2018)
Re: Cennik na rok modelowy 2018 (MY2018)
Ci ciekawe, tylko Czesi i Słowacy mają tak dobrze. Już nawet Niemcy są potraktowani po macoszemu
DO developer
Eh bo to jest tak, rzucą 10 kolorów - mało, czemu Czesi mają więcej?! Rzucą 30 kolorów - najczęściej wybierany: moon white, quartz grey, cappucino beige... Ile osób weźmie fioletowego, albo chirurgiczną zieleń, albo seledynowego? I to w ciemno! Bo co to za oglądanie próbników, nijak się to ma do rzeczywistości. Kolor widać dopiero na aucie, na załamaniach, przy takiej czy innej pogodzie... A ciężko o to, żeby jakiś Salon w kraju miał akurat taki kolor. Zresztą, wystarczy że wejdziecie sobie na google grafikę i poszukacie zdjęcia któregoś kodiaqa w jednym z tych "ekstra" kolorów - nie ma! Ciężko o dobre zdjęcie standardowego business grey a co dopiero jakiegoś takiego dziwnego.
Moim zdaniem to porażką jest dobór felg, jest dostępny katalog z akcesoriami i można kupić wszystkie w dowolnej ilości i rozmiarze ... ale osobno
Moim zdaniem to porażką jest dobór felg, jest dostępny katalog z akcesoriami i można kupić wszystkie w dowolnej ilości i rozmiarze ... ale osobno
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
ja się nie zgodzę, na pokazach był chyba taki żarówiasty, jasny zielony - auto wyglądało świetnie. gdybym mógł to taki bym wybrał - niestety, dla reszty europy są smutne i nijakie kolory. wg suv ma prawo do krzykliwego koloru - każdy chyba kojarzy błękit na nowych vitarach - bez wątpienia przykuwa uwagę

upload picture

image hosting

upload picture

image hosting
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Możesz wybierać z czeskiej palety w Polsce. Tylko to więcej kosztuje.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
ja już nie mogę, mój wyprodukował się we wtorek, a jak był zamrożony to chyba dopiero pokazały się te nowe kolory. trudno, będę jeździł tym co zamówiłem
Gdybym miał wybór to i ja ten jaskrawy zielony bym wybrał
Ten u góry to nawet nie kodiaq tylko prototyp VisionS. Na kodiaq nie widziałem tego koloru.
DO developer
Na angielskim forum piszą o dodatkowych zmianach w MY2018 od 22 tygodnia produkcji - o których u nas chyba jeszcze nie było:
- upgrade SmartLink do SmartLink+ (Smartlink+SmartGate w jednym), który umożliwia dodatkowo komunikację przez Wi-Fi ze smartfonem lub tabletem. Aplikacje na urządzeniu mobilnym mogą wykorzystać ponad 40 parametrów i analizować styl jazdy oraz zbierać dane na temat wydajności samochodu;
- upgrade Keyess i start/stop: poprawione oprogramowanie i nowa funkcjonalność - zamykanie i otwieranie pojazdu w ten sam sposób (np. zamknięcie auta z użyciem pilota nie pozwoli na otwarcie przez dotyk klamki);
- otwieranie bagażnika: może być otwierany wyłącznie z zewnątrz samochodu (czyli siedząc w środku z pilota już się nie da otworzyć);
- klimatyzacja zarówno dwu- jak i trójstrefowa z funkcją AIR CARE (Gdy funkcja ta jest aktywna w trybie recyrkulacji, powietrze w kabinie pasażerskiej jest wielokrotnie przepuszczane przez filtr - z dodatkiem świeżego powietrza. To poprawia jakość powietrza w przedziale pasażerskim)
- upgrade SmartLink do SmartLink+ (Smartlink+SmartGate w jednym), który umożliwia dodatkowo komunikację przez Wi-Fi ze smartfonem lub tabletem. Aplikacje na urządzeniu mobilnym mogą wykorzystać ponad 40 parametrów i analizować styl jazdy oraz zbierać dane na temat wydajności samochodu;
- upgrade Keyess i start/stop: poprawione oprogramowanie i nowa funkcjonalność - zamykanie i otwieranie pojazdu w ten sam sposób (np. zamknięcie auta z użyciem pilota nie pozwoli na otwarcie przez dotyk klamki);
- otwieranie bagażnika: może być otwierany wyłącznie z zewnątrz samochodu (czyli siedząc w środku z pilota już się nie da otworzyć);
- klimatyzacja zarówno dwu- jak i trójstrefowa z funkcją AIR CARE (Gdy funkcja ta jest aktywna w trybie recyrkulacji, powietrze w kabinie pasażerskiej jest wielokrotnie przepuszczane przez filtr - z dodatkiem świeżego powietrza. To poprawia jakość powietrza w przedziale pasażerskim)
No mnie poinformowano przy rezerwacji w kwietniu i odbiorze na marzec 2018 roku, że cennik idzie w górę, minn większa nawigacja 9" przy mojej wycenie max opcji to prawie 4tys wyżej.