Z przymrużeniem oka, nawiązuję do niusów, tutaj poruszonych, w których mowa o obcięciu Cantona nawet w LK. Jeżeli to prawda to żartując twierdzę, że każda inna wersja nie zostałaby wyprodukowana lub dostałaby termin na 2023, mimo zamówienia w ub. roku.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Cześć! Od końca grudnia mam kodiaqa "w produkcji". Zamawiany na koniec lipca 2021. Dealer nie wie dlaczego nic się nie dzieje, bo inne auta schodzą. Mam natomiast zapewnienie, że cena i konfiguracja się nie zmieni....
Czy jest ktoś w podobnej sytuacji - tzn. auto już dość długo "w produkcji" i zero wieści ??
Moja konfiguracja: Style 2.0 TDI 4x4 (150KM)
- Funkcja rozpoznawania znaków drogowych (PWD)
- LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT (PWC)
- Pakiet na bezdroża (PF0)
- Przygotowanie pod hak holowniczy (1M5)
- Uchwyt ISOFIX na fotelu pasażera z przodu (3G2)
- Dodatkowe gniazdo USB typu C w obudowie lusterka wstecznego
- Podgrzewane fotele przednie i zewnętrzne miejsca kanapy w drugim rzędzie siedzeń
- Pakiet comfort
I chyba tyle z "dodatkowego wyposażenia". Bez Cantona i kamer 360'. Kolor blue lava.
Czy jest ktoś w podobnej sytuacji - tzn. auto już dość długo "w produkcji" i zero wieści ??
Moja konfiguracja: Style 2.0 TDI 4x4 (150KM)
- Funkcja rozpoznawania znaków drogowych (PWD)
- LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT (PWC)
- Pakiet na bezdroża (PF0)
- Przygotowanie pod hak holowniczy (1M5)
- Uchwyt ISOFIX na fotelu pasażera z przodu (3G2)
- Dodatkowe gniazdo USB typu C w obudowie lusterka wstecznego
- Podgrzewane fotele przednie i zewnętrzne miejsca kanapy w drugim rzędzie siedzeń
- Pakiet comfort
I chyba tyle z "dodatkowego wyposażenia". Bez Cantona i kamer 360'. Kolor blue lava.
Kiedy dokładnie auto weszło do produkcji?
Wg wieści z tego wątku, jeżeli po 48-m tygodniu, to mimo braku wieści, może brakuje komponentów do SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT (PWC), albo obetną tych asystentów tylko komunikacja producent-dealer zawodzi.
Ja dostałem info o zmianie konfiguracji przez producenta i obcięciu asystentów ok. 10 grudnia.
Wg wieści z tego wątku, jeżeli po 48-m tygodniu, to mimo braku wieści, może brakuje komponentów do SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT (PWC), albo obetną tych asystentów tylko komunikacja producent-dealer zawodzi.
Ja dostałem info o zmianie konfiguracji przez producenta i obcięciu asystentów ok. 10 grudnia.
to na bank nie bedziesz mial Side assist, tez tak mialem az do chwili potwierdzenia w produkcji, niby mialo byc a potem info ze nie ma
W takim razie sprzedawca jakiś zaspany i niekumaty
Zasugeruj aby potwierdził czy side assist z rear traffic jest czy wypada.
Również jestem zdania, że obetną.
Mój Style 2.0 TSI zamówiony w czerwcu został wyprodukowany w styczniu br. Bez Side Assist i Rear Alert i bez Cantona. Za to wzrosła cena , bo to już rok modelowy 2022. Dealer wyciągnął nieco większy upust, ale i tak net net musiałem dopłacić 3 tysi do okrojonej konfiguracji. Pocieszam się tylko ze to rok produkcji 2022 styczeń, a nIe 2021 grudzień , co przy odsprzedaży może mieć znaczenie.
Na marginesie , zwracam uwagę na niedoświetlonych pas na drogowych matrixach. Ciekawe czy macie taki sam efekt. Otworzyłem wątek na Kodiak I generacji/ Problemy
Mój (zamawiany czerwiec 2021) nadal ma informacje, że produkcja zakończy się 17 lutego, a wydanie z fabryki będzie 22 lutego. Trzymajcie kciuki! 
Czas się przyłączyć do wątku i przywitać. Samochód zamówiłem 6 grudnia, do dziś nic nie wiadomo na temat daty produkcji... podejrzewam, że będzie w okolicy czerwca, zresztą tak ma wpisane w zamówieniu (2.0 TSI Style) . Pozdrawiam wszystkich.