Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Sportline 1,5 tsi manual, zamówiony na początku września, wczoraj info że produkcja na 8 tydzień. Już nie ma manuala w ofercie ale Skoda powiedziała że zrobi 
Ja mam Style 1.5 TSI zamówionego w połowie września i we wtorek mam już odbiór.
Trochę IMO Skoda nie robi łaski, bo zamówienie jest formą umowy, więc siłą rzeczy jest wiążące. Skoro się zobowiązali, że zrobią (podczas zamówienia), to wypadałoby się z tego zobowiązania wywiązać.
Oczywiście można dyskutować, że tak samo jest z Cantonem i Side Assist, ale tu grają rolę bardziej obiektywne czynniki (trudno oczekiwać od producenta, że wstawi do samochodu moduł, którego nie ma). Przejście na 100% automaty w Kodiaq jest decyzją Skody i powinni ponieść za to odpowiedzialność.
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
Czekaj czekaj, moduły są skoro ładują je dla L&K. Zrozumiałbym jakby w ogóle nie mieli.
- guli200
- Samochód: Skoda Octavia Style 1.5 TSI / KODIAQ FL zamówiony
To szybko:-) ja na swojego czekałem 5 miesięcy. Również Style 1.5 TSI DSG. Dobierałeś coś z opcji? Ja trzeci rząd siedzeń i pakiet komfortowego snu premium. Zaskoczony byłem tym, że tak szybko, zważywszy na to, że niektórzy zamówili w kwietniu i nie mają jeszcze terminu produkcji…spook pisze:Ja mam Style 1.5 TSI zamówionego w połowie września i we wtorek mam już odbiór.
Trochę IMO Skoda nie robi łaski, bo zamówienie jest formą umowy, więc siłą rzeczy jest wiążące. Skoro się zobowiązali, że zrobią (podczas zamówienia), to wypadałoby się z tego zobowiązania wywiązać.
Oczywiście można dyskutować, że tak samo jest z Cantonem i Side Assist, ale tu grają rolę bardziej obiektywne czynniki (trudno oczekiwać od producenta, że wstawi do samochodu moduł, którego nie ma). Przejście na 100% automaty w Kodiaq jest decyzją Skody i powinni ponieść za to odpowiedzialność.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie tak je ładują do L&K, że nie wiem czy ktoś już swojego otrzymał
Bardziej wygląda na to, że wycofali te moduły z innych modeli z opcji, bo jak otrzymają komponenty to załadują je wszystkie do zamówionych L&K, żeby te nie czekały do jesieni przyszłego roku, a w międzyczasie mogą w miarę spokojnie składać te wykastrowane.
Tylko że ja 1.5 TSI w manualu.guli200 pisze: ↑31 gru 2021, 12:12To szybko:-) ja na swojego czekałem 5 miesięcy. Również Style 1.5 TSI DSG. Dobierałeś coś z opcji? Ja trzeci rząd siedzeń i pakiet komfortowego snu premium. Zaskoczony byłem tym, że tak szybko, zważywszy na to, że niektórzy zamówili w kwietniu i nie mają jeszcze terminu produkcji…
- Błękit Lava
- KESSY FULL
- HILL HOLD CONTROL
- LANE ASSIST
- Usb C w lusterku
- Hak
- Uchwyt ISOFIX na przednim fotelu
- Składane stoliki w oparciach przednich foteli
- Pakiet COMFORT
- Funkcja rozpoznawania znaków drogowych
Spook a mój się zatrzymał na linii produkcyjnej.Zamawiałem 31 sierpnia.Wszedł na linię ok. 10 grudnia i miał wyjechać z fabryki 22.spook pisze: ↑31 gru 2021, 14:36Tylko że ja 1.5 TSI w manualu.guli200 pisze: ↑31 gru 2021, 12:12To szybko:-) ja na swojego czekałem 5 miesięcy. Również Style 1.5 TSI DSG. Dobierałeś coś z opcji? Ja trzeci rząd siedzeń i pakiet komfortowego snu premium. Zaskoczony byłem tym, że tak szybko, zważywszy na to, że niektórzy zamówili w kwietniu i nie mają jeszcze terminu produkcji…
Ja jestem jeszcze bardziej zaskoczony, bo od zamówienia do produkcji minęły prawie z zegarkiem w ręku 3 miesiące (14.09 zamówienie, 10.12 rozpoczęcie produkcji, 4.01 planowany odbiór)
- Błękit Lava
- KESSY FULL
- HILL HOLD CONTROL
- LANE ASSIST
- Usb C w lusterku
- Hak
- Uchwyt ISOFIX na przednim fotelu
- Składane stoliki w oparciach przednich foteli
- Pakiet COMFORT
- Funkcja rozpoznawania znaków drogowych
Dostałem info że do 10 stycznia przerwa w fabryce i będę odbierał pewnie pod koniec stycznia.
Ważne że leasing klepnąłem przed końcem roku i faktura jest
Nowy rok przyniósł w końcu dobrą wiadomość. Zaplanowali produkcję mojego Kodiaqa (style 1.5 DSG) na 5-ty tydzien roku. Mam nadzieję, że termin zostanie utrzymany. Samochód zamawiany był w maju z modyfikacjami wyposażenia i koloru z sierpnia. Trzymam kciuki….potem tylko czekać na dostawę itp. Może w marcu odbiorę.
-
dede
- Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków
Gratulacje. Widać że produkcja po 48 tyg. bo jest już grill z L&K.