Czas oczekiwania na Kodiaqa
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Zostaje nam cierpliwie czekać niestety. Zamawiałem 4.10.2021. Czas realizacji do 30.06.2022r. Optymistycznie miał być w marcu. Diler mówił aby zadzwonić z kilka tygodni jak wygląda sprawa z terminem. Uważam jednak, że nie ma sensu wg. dzwonić. Myśle, że najwcześniej odezwę się do nich w grudniu abby niepotrzebnie się nie nakręcać bo czytając wątek to raczej nie ma optymizmu co do daty dostarczenia. Na chwilę obecną pogodziłem się z terminem 30.06.2022r. i oby to był termin jak najbardziej realistyczny. Po oglądaniu jednego z odcinków motodziennika jak wydzwaniali do dilerów marek od A do Z co do dostarczenia pojazdów wg zamówień idywidualnych to niestety nie ma miodu prawie nigdzie.
kodiaqi są od ręki na superauto.pl maja całkiem duży wybór, ja narazie czekam niecierpliwie ale z cierpliwością co będzie, jak będzie, kiedy będzie i czy wogole będzie mój misiek
idąc tropem terminu z postu czarnego zostały mi tylko 4 miesiące czekania czyli koniec lutego:)
Superauto nie ma żadnych kodiakow.
Dzwoniłem do niż z 2 tygodnie temu.
Wszystko do produkcji.
Żeby coś sprzedać proponowali Nissana i volvo xc40 czy jakoś tak
Dzwoniłem do niż z 2 tygodnie temu.
Wszystko do produkcji.
Żeby coś sprzedać proponowali Nissana i volvo xc40 czy jakoś tak
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Nie chcę robić nikomu krypto reklamy, ale też dzwoniłem kiedyś do superauto...
Raz że nie mają żadnych aut, a tylko udają że je mają.
Dwa, iż tego samego dnia, po moim telefonie do nich, miałem przypadkowo kilka telefonów spamerów: kredyty, pożyczki i inne bajery.
Może to i przypadek, ale spamu nie lubię. Ot taka darmowa baza danych osób z portfelem 150k+
Wracając do tematu. Dzisiaj otrzymałem informację od dealera iż moje auto będzie wyprodukowane pod koniec listopada (zamówienie z końca czerwca).
Na razie nic nie wskazuje na możliwość wypadnięcia z kolejki.
Podobno ceny nowych aut wzrastają o ok 4%, i faktycznie został wycofany silnik 1.5 TSI manual
(pewnie okazał się zbyt niskobudżetowy dla Skody).
Raz że nie mają żadnych aut, a tylko udają że je mają.
Dwa, iż tego samego dnia, po moim telefonie do nich, miałem przypadkowo kilka telefonów spamerów: kredyty, pożyczki i inne bajery.
Może to i przypadek, ale spamu nie lubię. Ot taka darmowa baza danych osób z portfelem 150k+
Wracając do tematu. Dzisiaj otrzymałem informację od dealera iż moje auto będzie wyprodukowane pod koniec listopada (zamówienie z końca czerwca).
Na razie nic nie wskazuje na możliwość wypadnięcia z kolejki.
Podobno ceny nowych aut wzrastają o ok 4%, i faktycznie został wycofany silnik 1.5 TSI manual
(pewnie okazał się zbyt niskobudżetowy dla Skody).
sorry nie chciałem.reklamowac superauto ani polecac. hinio kiedy dokladnie zamawiałeś? I jaka wersje?
-
hinio
Ja nie mówię że reklamujesz, tylko ostrzegam żeby się zastanowić gdzie się dzwoni 
Kwestia tego kto jak bardzo szanuje swój czas.
Zamawiałem coś pod koniec czerwca.
Wybrałem wersję ambition, czyli najprostszą, ale dodałem kilka opcji.
Silnik 2.0 TDI 150 z napędem 4x4.
Czyli taka wersja skrojona na miarę bez wodotrysków, z napędem w teren, z droższym dislem ale jednocześnie bez bajerów. Nawet nie brałem wirtualnego kokpitu.
Czyli czegoś czym podnieca się większość użytkowników, dla mnie jest bezsensownym świecącym dodatkiem.
Kwestia tego kto jak bardzo szanuje swój czas.
Zamawiałem coś pod koniec czerwca.
Wybrałem wersję ambition, czyli najprostszą, ale dodałem kilka opcji.
Silnik 2.0 TDI 150 z napędem 4x4.
Czyli taka wersja skrojona na miarę bez wodotrysków, z napędem w teren, z droższym dislem ale jednocześnie bez bajerów. Nawet nie brałem wirtualnego kokpitu.
Czyli czegoś czym podnieca się większość użytkowników, dla mnie jest bezsensownym świecącym dodatkiem.
-
hinio
Teraz okazuje się że ten wybór, w dzisiejszych czasach, da mi przepustkę do szybszego odbioru auta... mam taką nadzieję oczywiście 
dzieki za info