Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: TOMEQ »

Albo pierwszeństwo mają samochody które mają to w standardzie albo miałeś złożone wcześniej zamówienie niż stinger i dla ciebie jeszcze starczyło, a dla niego już, czego mu bardzo współczuję, bo nie chciałbym znaleźć się na jego miejscu :-|

KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Szwejq2
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4

Post autor: Szwejq2 »

Zamówienie złożone 08.10
Przewidywany termin produkcji jest na 46 tydzień
Style 2.0 TSI 4x4 DSG i kilka dodatków

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

mariodab pisze:
21 paź 2019, 15:09
Wg dealera stan na 08.10 widnieje jako "wydany z produkcji" , jest VIN ,ale nie może precyzyjnie określić kiedy będzie w salonie (teoretycznie 4 tygodnie max od zejścia z produkcji ma być w salonie). Niby już na dniach , ale obserwując posty widzę , że wszyscy mają dość precyzyjnie określone terminy:) Czy to możliwe ,że mój dealer nie ma określonej daty? Czy tylko trzyma mnie w niepewności:)?
Wszyscy podają daty produkcji. Ty już masz VIN, czyli samochód jest wyprodukowany lub jest w produkcji. Dalszych terminów nie da się określić precyzyjnie, ale jeżeli nie będzie żadnej grubej afery (tak jak homologacja WLTP), to te 4 tygodnie IMO są bezpieczne.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

mariodab
Samochód: Kodiag 1,5 TSI 150KM Business Limited Edition

Post autor: mariodab »

root pisze:
22 paź 2019, 18:24
mariodab pisze:
Wg dealera stan na 08.10 widnieje jako "wydany z produkcji" , jest VIN ,ale nie może precyzyjnie określić kiedy będzie w salonie (teoretycznie 4 tygodnie max od zejścia z produkcji ma być w salonie). Niby już na dniach , ale obserwując posty widzę , że wszyscy mają dość precyzyjnie określone terminy:) Czy to możliwe ,że mój dealer nie ma określonej daty? Czy tylko trzyma mnie w niepewności:)?
Wszyscy podają daty produkcji. Ty już masz VIN, czyli samochód jest wyprodukowany lub jest w produkcji. Dalszych terminów nie da się określić precyzyjnie, ale jeżeli nie będzie żadnej grubej afery (tak jak homologacja WLTP), to te 4 tygodnie IMO są bezpieczne.
Dzięki za info:) jeszcze max dwa tygodnie i się wyjaśni może:)

mariodab

root pisze:
22 paź 2019, 18:24
mariodab pisze:
Wg info dealera wersja Business ma dłuższy czas oczekiwania na placu..W innych wersjach szybciej zjezdzają z fabryki.

Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Post autor: TOMEQ »

Należy zaznaczyć, że wersja Business w odróżnieniu od innych wersji produkowana jest za wschodnią, a nie za południową granicą. Nie wiem, gdzie dokładnie znajduje się fabryka za wschodnią granicą, ale jak w firmie w której pracuje była wysyłka do Jakucji (bliżej Chin niż nas) ciężkim transportem kołowym to dostawa trwała niemal 2 miesiące! W związku z tym może dlatego w twoim przypadku to trwa dłużej i dealer nie jest w stanie dokładnie określić terminu dostawy, bo w Rosji obowiązują inne zasady niż w pozostałej części świata, więc byle pretekstem może być opóźnieniem w transporcie, nie wspominając już o konieczności wymiany podziurawionych elementów od kul ;-)
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

dratuszny
Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM

Post autor: dratuszny »

TOMEQ pisze:
22 paź 2019, 19:05
Należy zaznaczyć, że wersja Business w odróżnieniu od innych wersji produkowana jest za wschodnią, a nie za południową granicą. Nie wiem, gdzie dokładnie znajduje się fabryka za wschodnią granicą, ale jak w firmie w której pracuje była wysyłka do Jakucji (bliżej Chin niż nas) ciężkim transportem kołowym to dostawa trwała niemal 2 miesiące! W związku z tym może dlatego w twoim przypadku to trwa dłużej i dealer nie jest w stanie dokładnie określić terminu dostawy, bo w Rosji obowiązują inne zasady niż w pozostałej części świata, więc byle pretekstem może być opóźnieniem w transporcie, nie wspominając już o konieczności wymiany podziurawionych elementów od kul ;-)
Z tym gdzie jakie Kodiaqi produkują, byłbym ostrożny, u mnie dealer powiedział, że wszystkie kodiaqi produkowane są po "wschodniej części"
Co dealer to mówi coś innego.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 20:26 przez dratuszny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Wersja Business produkowana jest w Rosji, pozostałe u czeskich sąsiadów
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

mariodab

TOMEQ pisze:
22 paź 2019, 19:05
Dzieki ;) To by miało sens..

Awatar użytkownika
borek
Samochód: Skoda Kodiaq L&K TSI 229 (chip)

Post autor: borek »

Ja dzisiaj dostałem meila że mój jest już z centrali w Poznaniu Zamawiany w sierpniu. A przede mną jeszcze tyle czekania do stycznia, no może uda się w grudniu... Mam dostać zdjęcia jak będzie w Bydgoszczy, wstawie szkoda tylko że biedny będzie stał nietykany że 2 miechy...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ