Czas oczekiwania na Kodiaqa
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Nikt jeszcze nie pisał na forum że po zamrożeniu samochód się nie wyprodukował w ciagu miesiąca a tym bardziej że nie będzie go można odebrać !!!
-
Looser
- Samochód: 2.0 tdi DSG 150 KM kodiaq
Powiem Ci tak. Czekasz już 6 miesięcy , a końca nie widać i termin masz na wrzesień.Panzer_Lemon pisze: ↑11 cze 2018, 15:52Panzer_Lemon pisze: ↑25 maja 2018, 8:37Mój się dzisiaj montujePo 6 miesiącach czekania. Przy okazji dealer mnie sam z własnej woli poinformował, że w związku z tak długim oczekiwaniem dostanę przedłużoną gwarancję gratis
Nieoficjalnie słyszałem, że to odgórna inicjatywa Skody, tak więc polecam wszystkim, których cierpliwość została wystawiona na wielką próbę, odezwać się do dealerów.
![]()
![]()
![]()
... właśnie się dowiedziałem, że się jednak NIE wyprodukował... Czy to możliwe, żeby samochód z potwierdzoną w połowie kwietnia datą produkcji, nie wyprodukował się na koniec maja ?!?!?
No chciałbym wierzyć dealerowi, który chce udostępnić korespondencję mailową z importerem, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że samochód poszedł gdzie indziej ! No kur.. ..ć ! Miał być na wakacje, a teraz będzie we wrześniu i jeszcze z GPFem
![]()
1.4TSI, biały metalic, style, bez haków i innych wydłużaczy terminów...
Nie wiem co już mam o tym wszystkim myśleć.... W ramach rekompensaty dostałem dodatkowe 2% zniżki (w sumie 9) i tą przedłużoną gwarancję, o której pisałem w poprzednim poście. Tylko się zastanawiam czy jest sens dalej rozmawiać z tym dealerem ? Czy to on czy importer, czy może fabryka (wersja dealera) mnie tak urządzili ?!
Zrób tak , jak ja. Zamówiłem auto w lutym. Po 2 miesiącach na początku kwietnia, dalej nic nie było wiadomo, a dealer powiedział, że ..... sorry , ale nic nie wiem i nic nie powiem, może to i będą jeszcze miesiące. Wcurwi..... łem się niemiłosiernie i uderzylem z drugiej strony o rabat na diesla. Dodatkowy. Róznica w cenie była spora ponad 10 tys zł, ale wynegocjowałem dodatkowo do tego co miałem jeszcze z 6 tys. zł. Ostatecznie diesel wyszedł nieco drożej, ale biorąc pod uwagę leasing i niższe spalanie , to o tyle ile rata leasingu będzie miesięcznie wyższa, to tyle miesięcznie zaoszczędzę na paliwie. Wyjdzie więc na to samo. aha i samochód zamówiłem 6 kwietnia, minęło 2 miesiące i już jest w Poznaniu , za 2 dni będzie u mnie we Wrocławiu.
Także walcz o dodatkowe 3-4 % rabatu i zmień na diesla, a na bank będziesz go miał we wrzesniu. Ja tam jestem zadowolony ze zmiany.
2.0 tdi 150 KM dsg
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Ile czekales na auto u dilera od momentu zjechania z taśmy produkcyjnej?
Mój został wyprodukowany w ub. piątek, diler mówi o minimum 2 tygodniach
Wysłane z mojego ASUS_Z01HD przy użyciu Tapatalka
Mój został wyprodukowany w ub. piątek, diler mówi o minimum 2 tygodniach
Wysłane z mojego ASUS_Z01HD przy użyciu Tapatalka
-
kapete
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI Lava Blue
Przyjechał wczoraj, dzisiaj go tylko oglądałem na placu, odbiór/wydanie "do ręki" między 18 a 22 czerwca.
-
kapete
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI Lava Blue
dodatkowo: wyprodukowany 03.06 w Poznaniu 08.06. a u dilera na placu od 11.06.
tu na pocieszenie info że zabraknie 360tys aut marki Skoda do końca 2018 http://www.auto-swiat.pl/skoda-produkuj ... aut/8k8pln
inni producenci też mają problemy z terminami i wynikają one z nowymi regulacjami dotyczącymi GPF w benzynach ,
inni producenci też mają problemy z terminami i wynikają one z nowymi regulacjami dotyczącymi GPF w benzynach ,
Auto zamówione z końcem lutego, 2.0 TSI Style (7 os., panorama i kilka innych dodatków) przy zamówieniu poinformowano mnie o czasie oczekiwania ok. 4 miesięcy, otrzymałem od sprzedawcy takiego screena z programu do zamówień:

Jak sądzicie z własnego doświadczenia, jest szansa, że produkcja jeszcze przyspieszy czy to już pewne terminy? Zastanawia mnie, czemu "alokacja zamówienia w fabryce" i "przekazanie do produkcji" nie zmieniło statusu z "aktualny" na "osiągnięty", ale być może tak ma być. Jak przeglądam forum to widzę, że 2.0 TSI odebrały już osoby zamawiające sporo po mnie, ja ciągle czekam...
Druga sprawa, dlaczego wydanie z fabryki planowo dopiero 25 lipca, jeśli zakończenie produkcji ma być 30 czerwca? Jak piszecie zazwyczaj trwa to max 2 tygodnie.
Rozumiem, że "zamrożenie terminu" to wg przesłanego zrzutu ekranu alokacja zamówienia w fabryce, tak?

Jak sądzicie z własnego doświadczenia, jest szansa, że produkcja jeszcze przyspieszy czy to już pewne terminy? Zastanawia mnie, czemu "alokacja zamówienia w fabryce" i "przekazanie do produkcji" nie zmieniło statusu z "aktualny" na "osiągnięty", ale być może tak ma być. Jak przeglądam forum to widzę, że 2.0 TSI odebrały już osoby zamawiające sporo po mnie, ja ciągle czekam...
Druga sprawa, dlaczego wydanie z fabryki planowo dopiero 25 lipca, jeśli zakończenie produkcji ma być 30 czerwca? Jak piszecie zazwyczaj trwa to max 2 tygodnie.
Rozumiem, że "zamrożenie terminu" to wg przesłanego zrzutu ekranu alokacja zamówienia w fabryce, tak?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
A czy to nie wtedy jest przypadkiem przerwa produkcyjna?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Panzer_Lemon
- Samochód: Kodiaq 1.5 TSI Style
Dostałem numer komisji i historię zamówienia, sprzedawca pofatygował się również do mnie do biura i wyjaśnił wydruki z programu. Co ciekawe samochód miał w kwietniu wyznaczoną i ZAMROŻONĄ datę produkcji (zamawiałem w listopadzie). Tak więc zamrożenie nie oznacza 100% gwarancji... Oprócz mojego ma jeszcze jeden taki samochód, ale tam to już w ogóle jest masakra. Klient zamówił w tym samym terminie 2 takie same samochody. Jeden odebrał w lutym, a drugi do dzisiaj wisi w systemie...
No nic, aktualny termin to 31/2018 (nie zamrożony). Na diesel nie chce zmieniać bo za mało jeżdżę (<10k/rok) i głównie po mieście. Uzbrajam się w cierpliwość