Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Mazi80
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150KM

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Mazi80 »

Ja powiem tak bo też byłem zainteresowany tym silnikiem.
Złożyłem zamówienie na ten samochód 2 dni po tym jak mój dealer dostał pismo w którym jasno było napisane że nie należy przyjmować zamówien na ten silnik ale ja byłem uparty i dzwoniłem do skoda polska zapytać się jak to jest i powiedzieli mi ze można zlożyć zamówienie ale czas oczekiwania może sie wydluzyc do 7 miesiecy dlatego uparlem sie i zlozylem zamówienie natomiast moj dealer nie moogł za chiny ludowe wrzucić go w system cały czas go blokowało.Po tygodniu zadzwonił do mnie i powiedzial mi ze nie ma szans na zlozenie tego zamowienia i zebym wybral inny silnik dlatego tez zmienilem konfiguracje na diesla.
I tu nie było problemu zadnego termin dowiem sie w przyszłym tygodniu.
Ale moj znjomy złożył jak jeszcze można było składać u tego samego dealera i jak zapytalem co z jego miśkiem to stwierdził ze nie dostal i raczej nie dostanie terminu odbioru bo zamowienie caly czas jest w trakcie przyjecia dlatego tez bedzie dzwonic do niegoi pytac sie o zmiane jednostki silnikowej.
I podobno wszystkie zamowienia na 1.4 tsi ktore nie zostana zrealizowane i wyprodukowane do 30 tygodnia biezacego roku podobnie jak 2.0 tsi mają odpopwiednio byc zmienione na silniki 1.5 tsi 150km oraz 2.0 tsi 190km o czym klienci maja zostac poinformowani i czy sie zgadzaja na taka zmiane oczywi,ście ma być jakaś doplata ale jaka to narazie nie wiedzą bo jeszcze nie dostali info z centrali
Conajmniej dziwne jest to wszytsko bo na konfiguratorze cały czas jest dostpny silnik 1.4 bezsensu skoro nie mozna go zamówić.
Wszstko niby podyktowane jest warunkami UE gdzie kazdy pojazd chyba od wrzesnia ma posiadac filtr czastek stalych i tego ma ta zmiana dotyczyc.
Ja postanowiłem się nie meczyć tym całym zamiesszaniem i wybralem diesla z ktorym zamowieniem nie bylo zadnego problemu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kedzier
Samochód: Skoda

Post autor: kedzier »

Jeśli nie ma terminu produkcji jest to klasyczne zamówienie nie potwierdzone.

mysliwy
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI 4x2 DSG Style

Post autor: mysliwy »

kedzier pisze:
07 kwie 2018, 19:12
Jeśli nie ma terminu produkcji jest to klasyczne zamówienie nie potwierdzone.
Ale jak Dealer sprawdza w systemie to wyskakuje że zamówienie jest w statusie zaakceptowany... czyli jak rozumiem przyjęty do realizacji tylko brak tego tygodnia produkcji mnie martwi. Niektórzy tu na forum pisali, że mieli podany tydzień produkcji, później był zmieniany a następnie w ogóle znikał... (czyli idąc Twoim tokiem to jak to rozumieć, że było potwierdzone a już nie jest? Skąd mam zatem wiedzieć czy przy moim zamówieniu też nie wyskoczyła jakaś data a później nie zniknęła - przecież nikt tego codziennie w systemie nie sprawdza i printscreenów nie robi).

AdrianCze
Samochód: Kodiaq, A4, 911

Post autor: AdrianCze »

Witam zamówiłem 1.4 125ps 28 lutego

Do dnia dzisiejszego nie dostałem informacji czy samochód będzie a interkomów nie wspominam

AdrianCze

* terminie

Marcinek
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI ACT 150KM 4x4 Style Manual

Post autor: Marcinek »

Ja zamówiłem 14.03.2018 wersję style 1.4 150KM manuał 4x4 w kolorze moon white z dodatkami m.in. elektryczna pokrywa bagażnika, kamery 360, pakiet family i parę drobiazgów. Dzisiaj dostałem info od dealera że terminu jeszcze nie ma oraz jest prawdopodobieństwo, że będzie już z nowym silnikiem 1.5 z GPFem.

AdrianCze

Co będziecie robili w związku z zamieszaniem. Skoda pewnie będzie oczekiwała dopłat za silnik 1.5. Ja natomiast mogę otrzymać ten nowy 1.5 ale raczej dopłacać nie będę. Tym bardziej ze mój kodiaq miał kosztować tylko 108 tys

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

dopłat raczej nie będzie ze strony kupującego, jak już to pewnie SKODA i dealer pokryją różnicę w ramach " dodatkowego rabatu", o ile taka będzie ;)

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Z założenia dopłaty za silnik 1.5 ma nie być, w stosunku do silnika 1.4 150KM.

Wzrost cen ma nastąpić w przypadku pakietów wyposażenia i ma to być od kilkuset zł dla Active/Ambition/Style do ponad 2 tysięcy za Scout/Sportline
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

AdrianCze

Czy ktoś oczekuje na realizacje 1.4 (125) i dostał już propozycje zmiany na 1.5 (150)? Jeśli tak to proszę o informacje czy była mowa o dopłacie? Będziemy w takim razie mieli wspólne ustalenia ;) moja opcja to mocno doposażone ambition

ODPOWIEDZ