Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Carly_pl »

m_marcin, z ciekawości zapytam, jak się ma faktyczny termin produkcji i dostawy auta do tego co Ci obiecano przy zamówieniu?

Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

janoush
Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6

Post autor: janoush »

m_marcin pisze:
27 mar 2018, 23:30
Zamówiony 22.08.2017 odbiór na dniach (zależnie od lawety Poznań - 3miasto)
Ciekawe, czy Cię przebiję :)

Zamówiony 03.09.2017, wyprodukowany 48 tydzień, sprzedany komuś innemu - styczeń 2018.
Zamówiony ponownie, przez dilera, 19.01.2018, ustawiona data produkcji 19 tydzień.
Spadła data produkcji na 22 tydzień, po interwencji dilera przywrócona data - 19 tydzień.
I jak :)

Biały laser metalic, Style 2.0TSI z dodatkami (ale bez haka, szyberdachu, columbusa i cantona)
janoush

m_marcin
Samochód: in progress

Post autor: m_marcin »

Carly_pl pisze:
28 mar 2018, 10:07
m_marcin, z ciekawości zapytam, jak się ma faktyczny termin produkcji i dostawy auta do tego co Ci obiecano przy zamówieniu?
Carly na dzień dobry poinformowali mnie, że czas oczekiwania wyniesie około 7-8 miesięcy. Termin zmroził się 4 tygodnie przed produkcją. 03.03 samochód trafił na taśmę 19.03 zakończenie produkcji a 24.03 został wysłany do importera. Faktem też jest że pracuję poza naszymi granicami i chcąc być przy odbiorze samochodu nie naciskałem na sprzedawcę.

Reasumując jak wróżyli tak zrobili

janoush :( szczerze nie zazdroszczę perypetii

mysliwy
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI 4x2 DSG Style

Post autor: mysliwy »

Mam pytanie czy ktoś z obecnych tu osób zamawiał w lutym samochód z silnikiem 1,4TSI? Podobno nadal nie ma terminów produkcji na samochody zamówione w lutym i nikt nie wie kiedy się wyprodukują. Dodatkowo od marca w ogóle podobno nie ma możliwości zamawiania silnika 1,4TSI.

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

Ja mam z początku stycznia i podawali już 2 terminy produkcji aż nagle termin zmienił się na nieokreślony :(

qbus
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Lava Blue

Post autor: qbus »

mysliwy pisze:
28 mar 2018, 16:02
Mam pytanie czy ktoś z obecnych tu osób zamawiał w lutym samochód z silnikiem 1,4TSI? Podobno nadal nie ma terminów produkcji na samochody zamówione w lutym i nikt nie wie kiedy się wyprodukują. Dodatkowo od marca w ogóle podobno nie ma możliwości zamawiania silnika 1,4TSI.
Nie chcę Cię martwić, ale ja zamawiałem w grudniu i wciąż nie mam terminu. 3 terminy już się przewijały - kwiecień, ostatnio lipiec i sierpień, ale jak się niespodziewanie pojawiały tak samo znikały po kilku dniach.

Vibor

Ja właśnie zaczynam męczyć sprzedawcę o ewentualne zmiany w zamówieniu a głównie silnika na 2.0 TSI skoro jest tak wielkim problemem. :(

Fatboy

Post autor: Fatboy »

Odebralem miska wczoraj, pozwole sobie na male podsumowanko dla Was:

24.01.2018 - zlozenie zamowienia (planowany termin produkcji 13 tydzien, dostalem info po tygodniu)
08.02.2018 - zamiana podgrzewanej szyby na webasto (termin produkcji bez zmian)
26.02.2018 - info od dealera o terminie produkcji 9 tydzien (3-4 marzec)
12.03.2018 - homologacja od producenta
16.03.2018 - homologacja w Polsce
19.03.2018 - auto w salonie
28.03.2018 - odbior, gdyby nie zalatwianie kredytu auto byloby do odbioru tydzien wczesniej

I jeszcze raz szczegoly zamowienia: 2.0 TSI Sportline, 4x4, DCC, Kessy Full, dach panoramiczny, el. ster. i podgrz. fotele (skora+alcantara), Velvet Red, DAB+, Amundsen, Gniazdo 230V+USB, Canton, Area View Cam, + pakiety wspomagajace kierowce itp, el. bagaznik, Webasto, 3-strefowa kl., sport. kierownica + pare pierdol i gratisow.

Niedlugo wrzuce zdjecia (do odpowiedniego dzialu) oraz podziele sie wrazeniami/spostrzezeniami.

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Powiedzcie mi drodzy forumowicze czy silnik 1.4 TSI 125 km a silnik 1.4 150 km to sa dwa rozne silniki czy jeden w jakis sposob podkrecony?? Moze glupiei oczywiste pytanie, ale jak juz isalem wczesniej mialem zamowiony ten pierwszy 125 km, a dealer zalecil mi zmiane na tenmocniejszy informujac ze na sto procent bedzie on szybciej. Tak zrobilem I z terminu nieokreslonego tego pierwszego pojawil sie termin produkcji na koncowke maja. W sumie pytam bo sam nie wiem co myslec...

Vibor

2 różne silniki , lepszy ten 150KM poza tym wg mnie 125KM jest dużo za słaby do wagi

ODPOWIEDZ