Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
chaotic.frakir
Samochód: Skoda Octavia II, 1.9 tdi

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: chaotic.frakir »

Kodiaqa zamówiłem na początku października w wersji Style 1.4 TSI, +hak, +gniazdo 230V, +line assistant, +pakiet rodzinny, +kamera i park assistant plus kilka innych. Wstępnie umowa z terminem odbioru do 9 tygodnia.
Dzisiaj podpisałem umowę z przedłużeniem odebrania auta na początek kwietnia. Dealer (TMT we Wrocławiu) dorzuci lodówkę turystyczną. Miły gest za dłuższy czas oczekiwania, chociaż to przecież nie ich wina, że przeciąga się czas realizacji.
W sumie wyjdzie wiec pół roku oczekiwania. I coraz bardziej nie mogę się doczekać :).

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

karbab
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG

Post autor: karbab »

U mnie mały update: Samochód wczoraj dotarł do salonu. Dziś sprzedawca kontaktował się ze mną z prośbą o pojawienie się w poniedziałek na podpisanie dokumentów potrzebnych do leasingu. Cała procedura potrwa jeszcze podobno maksymalnie do tygodnia (bardzo to wszystko razem długo trwa - zamówienie w drugiej połowie czerwca, produkcja 15 stycznia, zakładany odbiór 8-12 lutego). W związku z tym, że w międzyczasie zmieniały się ceny, prawdopodobnie analityk będzie musiał ponownie przeliczyć mój leasing, wobec czego ponownie muszę dostarczyć wykaz dochodów za ostatnie 3 miesiące. Żyć, nie umierać. :)

bhacas
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: bhacas »

kedzier pisze:
01 lut 2018, 15:19
Formalnie zamowiony poczatek grudnia dzis dostalem info, ze produkcja 22 tydzien 2,0 tsi + hak.
Podobno inny benz 1.4 z podobnej daty zamowienia 20 tydzien produkcji.
Zamówienie 9 grudnia, też mam info ze produkcja 22 tydzień, więc wygląda na to że będą się razem produkować. 2.0 tsi style, hak, pakiet fresh, podgrzewana szyba, kamera cofania, alarm, pakiet rodzinny. Jakbyś miał jakieś info o zmianach terminu to daj znać, będę weryfikował u swojego dealera.

kedzier
Samochód: Skoda

Post autor: kedzier »

U mnie dodatkowo do styla:
Komfortowy sen,
Asystent parkowania,
Grzana szyba, spryskiwacze,
Elektryczna klapa,
Bez kamer,
Osłona podwozia,
Hak,
Dodatkowy kluczyk z personalizacja,
Dokładniejsze info mam mieć w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
Robert65
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI

Post autor: Robert65 »

Robert65 pisze:
28 sty 2018, 17:54
Witam!
Auto zamówione 28.12.2017. Dostałem info, że wchodzi do produkcji 2-3 lutego, na parkingu w Poznaniu ma być 23 lutego no i ok tygodnia u dealera w Lublinie. Wersja 2,0 TSI 4x4 Ambition , błękit lava + parę dodatków: pakiet fresh, driving mode select, asysytent pasa, kamery, hak, ... itp, wersja 5 osobowa.
Dzisiaj potwierdziłem u dealera termin odbioru, na dzień dobry usłyszałem, że termin uległ zmianie... no dobrze pomyślałem, z forum już wiem, że są duże poślizgi. Ale niee.... auto ma być na głównym parkingu już 19 lutego! :shock: 4 dni wcześniej. Szczęka mi opadła, sprzedawca, też nie wiedział jak ten fenomen wytłumaczyć, tym bardziej, że za nim pojawiłem się w salonie, wykonał parę telefonów do oczekujących klientów z informacjami o wydłużeniu oczekiwania 0 2-3 tygodnie, ;)

bhacas
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: bhacas »

Właśnie rozmawiałem z dealerem, mój termin produkcji przesunął się z 22 na 9 tydzień :D

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

No to nieźle.
Ciekawe jak tam moja sztuka :)
To już ten tydzień produkcji :)

Marek1
Samochód: Skoda Kodiaq 1,4 tsi

Post autor: Marek1 »

Ja także nie mogłem się doczekać odbioru a już zaraz będzie rok jak jeżdżę, czas ⏳ pędzi jak szalony.

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

Marek1 pisze:
05 lut 2018, 15:43
Ja także nie mogłem się doczekać odbioru a już zaraz będzie rok jak jeżdżę, czas ⏳ pędzi jak szalony.
i jak sprawuje się silnik 1.4 po roku ?

prezes998
Samochód: KODIAQ STYLE 2,0 TSI DSG 4x4

Post autor: prezes998 »

Ja też dzwoniłem i u mnie nic się nie zmieniło, pokazuje 25 tydzień.

ODPOWIEDZ