Czym myjecie samochód w środku?
Re: Czym myjecie samochód w środku?
Ja używam Interior Cleaner od Premo. Prosty w użyciu, nie stwarza problemów i faktycznie skuteczny.
Mam kilka sprawdzonych produktów z https://normfest.pl/. Jeśli chodzi o profesjonalne środki do czyszczenia auta, to jeszcze ani razu się nie zawiodłem.
A u mnie Wash mist - Soft 99.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Czym myjecie samochód w środku?
Odkopię temat. Czasem auto nie wymaga większych zabiegów, ale na desce i fortepianie jest widoczny kurz. Doskonale się do tego sprawdza miotełka Pronto. Mega wygodna sprawa i po niej ani śladu pyłków. Ma wydłużaną rękojeść i można cały przód ogarnąć siedząc na fotelu kierowcy. Używam od wielu lat. Wożę ją nawet w drzwiach kierowcy 
Pod żadnym pozorem nie używać papierowych ręczników. Jedna pani kiedyś przetarła z kurzu takimi ekran telewizora plazmowego. Po zabiegu były ślady, to poprawiła mocniej dociskając. Urządzenie zniszczone, a to były czasy jak kosztowały ponad 10k. Albo kumplowi posprzątali tak nowego Tuscona. Pożyczył przyjacielowi i ten mu chciał oddać lśniące auto. Szyba licznika porysowana. Do wymiany.

Pod żadnym pozorem nie używać papierowych ręczników. Jedna pani kiedyś przetarła z kurzu takimi ekran telewizora plazmowego. Po zabiegu były ślady, to poprawiła mocniej dociskając. Urządzenie zniszczone, a to były czasy jak kosztowały ponad 10k. Albo kumplowi posprzątali tak nowego Tuscona. Pożyczył przyjacielowi i ten mu chciał oddać lśniące auto. Szyba licznika porysowana. Do wymiany.

- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Podsumowanie dyskusji z wątku dotyczącego czyszczenia wnętrza samochodu
Metody i produkty stosowane przez użytkowników:
Użytkownicy forum stosują różnorodne metody i produkty do czyszczenia wnętrza samochodu od domowych środków po specjalistyczne preparaty dostosowując je do swoich potrzeb i doświadczeń.
Metody i produkty stosowane przez użytkowników:
- WuWu: Używa odkurzacza, płynu w sprayu do plastików oraz osobnego do ekranów LCD a także miękkich ściereczek. Zauważa, że efekty są podobne do uzyskiwanych przy użyciu specjalistycznych preparatów.
- Malenstwo8: Do czyszczenia ekranu używa ściereczki do okularów. Wnętrze czyści wodą z mydłem lub chusteczkami Autolab z BP a do tapicerki stosuje spray z Lidla. Podkreśla łatwość sprzątania w Kodiaq.
- TOMEQ: Poleca nawilżane chusteczki dla dzieci, np. Dada z Biedronki do kokpitu i plastikowych elementów. Sugeruje użycie hartowanego szkła ochronnego na ekran dotykowy, co ułatwia jego czyszczenie.
- stingerA6: Rekomenduje Soft99 Wash Mist jako uniwersalny środek do czyszczenia wnętrza choć zauważa wyższą cenę produktu.
- michalmiko: Używa żółtych mikrofibr od Tenzi oraz ADBL Interior Cleaner do zabrudzeń na pedałach. Do kurzu stosuje ADBL Interior QD Unlimited. Wyraża obawy o używanie nawilżanych chusteczek dla dzieci z uwagi na olejki.
- nickdand: Stosuje Interior Cleaner marki Premo, chwaląc jego prostotę użycia i skuteczność.
- Mate0: Korzysta z profesjonalnych środków czyszczących dostępnych na stronie normfest.pl, podkreślając ich niezawodność.
- Hygge i balzaak: Obaj polecają Wash Mist od Soft99 jako uniwersalny środek do czyszczenia wnętrza pojazdu.
- maq: Używa miotełki Pronto do usuwania kurzu z deski rozdzielczej i elementów fortepianowych, zwracając uwagę na wygodę jej użycia oraz ostrzegając przed stosowaniem papierowych ręczników, które mogą porysować powierzchnie.
Użytkownicy forum stosują różnorodne metody i produkty do czyszczenia wnętrza samochodu od domowych środków po specjalistyczne preparaty dostosowując je do swoich potrzeb i doświadczeń.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER