Mam ten sam problem - zainstalowana wersja to ECE 1 2018/19 dostępne są mapy ECE od 1 do 7 2019/20.
Co mam zrobić? Instalować tylko ECE 7 czy wszystkie?
Aktualizacja map
Re: Aktualizacja map
namieszali
, na stronie forum VAG też mają problem i niby nawet już naprawili na serwerach a nadal ludzie nie mogą zainstalować map , po co rozdrobnili tak te mapy
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Heh, mam to samo w Amundsenie, na którym mam ECE 1 2018/2019.
Ukazały się aktualizacje 2019/2020. Dla mojego VIN jest to 7 plików ECE: 1 - 8GB; 2 - 4GB; 3 - 4GB; 4 - 7GB; 5 - 8GB; 6 - 7GB i 7 - 5GB. Opis dla pliku ECE 1 podaje, że jest to aktualizacja dla krajów europejskich. Opisy dla pozostałych plików wymieniają egzotyczne kraje azjatyckie i inne. Czy aby zaktualizować moją navi muszę pobrać i zainstalować wszystkie ww. siedem plików, czy tylko ECE 1 ?????,
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
tylko jedną możesz mieć na karcie niestety, zrobili bałagan i tyle
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Chyba czas poczekać na poprawkę, o ile będzie 
na forum VW Passata B8 tez gorący temat
https://forum.vw-passat.pl/topic/54104- ... 8/?page=22
-
Najciamajdowski
- Samochód: Skoda Kodiaq petrol 2L
Miałem ten sam problem z aktualizacją. Nie przyjmował update'u na żadną kartę (oryginał 16GB lub moja 32GB). Gdy już nic nie pomagało, znalazłem kolegę z nowiutką Skodą i sklonowałem karty na PC-cie (HDD Raw Copy Tool). Teraz działa. Na stronie VW jest to zrobione logiczniej i słyszałem, że karty z VW działają w Skodzie i vice versa.
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Działają vice versa, sam mam kartę Skody z mapą z serwera VW
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
wydaje się, że w przypadku podróży po UE najbardziej optymalna jest wersja ECE 5. Niestety bez Węgier.
Jeśli dominują podróże na Wschód to ECE 7. Niestety bez Rosji.
Trochę to bez sensu
-
Najciamajdowski
- Samochód: Skoda Kodiaq petrol 2L
Dzisiaj na stronie Skody pokazało się coś bardziej logicznego, ale wygląda na to, że trzeba mieć kilka kart SD z różnymi upadate'ami na różne regiony. Link: https://updateportal.skoda-auto.com/. Trzeba podać VIN i wtedy pojawia się kilka map z zaznaczonymi regionami. W kilku regionach są Węgry na mapach, chociaż nie ma ich na listach. Pewnie pomyłka. Sprawdzę, jeżeli uda mi się prawidłowo ściągnąć update.
Miłego.
Miłego.