Hej,
parę tygodni temu moje Google Maps na Carplay zaczęły wyświetlać wskazówki nawigacji na zegarach, za kierownicą. Wcześniej tego nie było - orientujecie się, czy to aktualizacja Google Maps czy systemu w Kodiaqu?
(Kodiaq I FL)
A przy okazji - jakie mapy z obsługą głosową i ostrzeganiem o fotoradarach polecacie na iOS?
Dzięki!
Carplay a wskazówki na zegarach
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Re: Carplay a wskazówki na zegarach
Serio?
A coś trzeba kliknąć dodatkowo, czy jak nawigujesz z GM, włączasz navi na zegary i się pojawia niefabryczna?
Ja od początku, kiedy wyszła, korzystam z NaviExpert.
A coś trzeba kliknąć dodatkowo, czy jak nawigujesz z GM, włączasz navi na zegary i się pojawia niefabryczna?
Ja od początku, kiedy wyszła, korzystam z NaviExpert.
To nie są pełne mapy, tylko wskazówki najbliższego manewru (przynajmniej na tych zegarach na których jeżdżę). Wcześniej takie były chyba na Androidzie, na iOS pojawiły się dopiero teraz.
Dzięki za polecenie NaviExpert, spróbuję.
Dzięki za polecenie NaviExpert, spróbuję.
- maq
Tak. Faktycznie działa. Szkoda, że nie korzysta również z Navi Expert.
Z zakupem możesz poczekać na promocję. Kilka razy w roku obniżają cenę w okolice 70 zł dla IOS. Jednak nawet 120 zł, to nic przy płaceniu nawet najniższego mandatu. W trasy włączam w tle yanosika i wio. Kilka razy się zdarzyło, że w jednej aplikacji była informacja o kontroli, a w drugiej nie. Z tym, że w terenach zbudowanych i na ograniczeniach jeżdżę zazwyczaj przepisowo. Ostatni mandat, to 67 na 50, kiedy nie zauważyłem białego znaku. Zdaje się z 10 lat temu. Nie licząc kary za kradzież paliwa na stacji. Pani na kasie mi nabiła tylko benzynę i zapomniała o LPG
Z zakupem możesz poczekać na promocję. Kilka razy w roku obniżają cenę w okolice 70 zł dla IOS. Jednak nawet 120 zł, to nic przy płaceniu nawet najniższego mandatu. W trasy włączam w tle yanosika i wio. Kilka razy się zdarzyło, że w jednej aplikacji była informacja o kontroli, a w drugiej nie. Z tym, że w terenach zbudowanych i na ograniczeniach jeżdżę zazwyczaj przepisowo. Ostatni mandat, to 67 na 50, kiedy nie zauważyłem białego znaku. Zdaje się z 10 lat temu. Nie licząc kary za kradzież paliwa na stacji. Pani na kasie mi nabiła tylko benzynę i zapomniała o LPG

A ja kupiłem Yanosika XS, leży na podszybiu i działa zawsze
Czy ja dobrze rozumiem, że ukarano Cię za to że pani na kasie nie naliczyła za gaz?
Kris
- maq
Tak. A ja nie spojrzałem na paragon i pojechałem, nie wiedząc o popełnieniu wykroczenia.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2025, 19:37 przez maq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
I jak się to skończyło? Jakie były tłumaczenia, rozmowy?
Widze pewna zbierznosc dat zwiazana z aktualizacja do iOS 26. Po zainstalowaniu nowego systemu zmienil sie caly interfejs łacznie z Carplay
- maq
U mnie zadziałało z IOS 18. Jeszcze na 26 się nie przesiadłem. Warto?

Stacja zgłosiła na policję. Ta mnie odnalazła. Zadzwoniłem. Kazali jechać zapłacić za gaz i potem pokazać paragon z podpisanym oświadczeniem. Po czym udałem się na komendę i się dogadaliśmy w sprawie wysokości mandatu. „20 zł najmniej, ale nie przesadzajmy. Niech będzie 50.” Panie na stacji się nie poczuwały, bo i w sumie wina moja. Od tamtej pory zawsze brałem paragon i sprawdzałem czy wszystko policzyli. Gapowe się płaciBili pisze:I jak się to skończyło? Jakie były tłumaczenia, rozmowy?

Jeśli masz do kompletu MacBooka - to tak. Jeśli nie - to niemaq pisze: U mnie zadziałało z IOS 18. Jeszcze na 26 się nie przesiadłem. Warto?
No to dobrze, że tylko tyle... ale mogli odpuścićmaq pisze: Gapowe się płaci