Super, na to właśnie czekałem. Teraz tylko zostało skompletować wszystko i można brać się za montaż.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Doposażenie [gniazdo USB C w lusterku wstecznym]
Re: Doposażenie [gniazdo USB C w lusterku wstecznym]
Czesc.
Super zrobiłeś instrukcje i jest bardzo pomocna . Kupilem wszystko z listy czyli oprawkę wtyczki ,uchwyt wtyczki i gniazdo USB tylko jednego nie mam kabla do przeciągnięcia od lusterka do bezpieczników Jaki kabel i gdzie kupiłeś? Może to błahe pytanie ,ale nie chce robić jakieś samoróbki
Super zrobiłeś instrukcje i jest bardzo pomocna . Kupilem wszystko z listy czyli oprawkę wtyczki ,uchwyt wtyczki i gniazdo USB tylko jednego nie mam kabla do przeciągnięcia od lusterka do bezpieczników Jaki kabel i gdzie kupiłeś? Może to błahe pytanie ,ale nie chce robić jakieś samoróbki
- bsiw
- Samochód: Skoda Kodiaqu 200 KM diesel 4x4 7 miejsc
Cześć, przeciągasz jeden kabel pod podsufitką, zrzucasz go na dół w obudowie słupka A i wchodzisz pod deską do skrzynki bezpieczników (+), minus bierzesz z masy pod podsufitką.
A w jaki sposób przeciągałeś przewód pod podsufitką i potem w słupku ?
Jak podpiąć się w tej skrzynce bezpieczników ?
Czy macie numery obudowy lusterka z miejscem na port tylko potrzebuję w kolorze czarnym?
I jeszcze w tej wtyczce na które piny idzie +12 ten z bezpiecznika a na który masa co napisałeś że gdzieś pod lampka się ją bierze ? Bo wtyczka jest 4 pinowa.
Aha i jaki kabelek jest potrzebny z jakim pinem aby wpiąć się pod gniazdo bezpiecznika ?
Jak podpiąć się w tej skrzynce bezpieczników ?
Czy macie numery obudowy lusterka z miejscem na port tylko potrzebuję w kolorze czarnym?
I jeszcze w tej wtyczce na które piny idzie +12 ten z bezpiecznika a na który masa co napisałeś że gdzieś pod lampka się ją bierze ? Bo wtyczka jest 4 pinowa.
Aha i jaki kabelek jest potrzebny z jakim pinem aby wpiąć się pod gniazdo bezpiecznika ?
- bsiw
- Samochód: Skoda Kodiaqu 200 KM diesel 4x4 7 miejsc
Podsufitką, po drodze pod daszkiem przeciwsłonecznym jest lampka, więc tamtędy posiłkowałem się pochwytem, potem zdjąłem obudowę słupka A, następnie w dół do skrzynki.
np: coś takiego https://allegro.pl/oferta/rozgaleznik-p ... SYQAvD_BwEJak podpiąć się w tej skrzynce bezpieczników ?

nie pomogę, mam model po FLCzy macie numery obudowy lusterka z miejscem na port tylko potrzebuję w kolorze czarnym?
wtyczka jest 4 pin ale czerwony to +12V a czarny to -I jeszcze w tej wtyczce na które piny idzie +12 ten z bezpiecznika a na który masa co napisałeś że gdzieś pod lampka się ją bierze ? Bo wtyczka jest 4 pinowa.
zwykły cienki drucikAha i jaki kabelek jest potrzebny z jakim pinem aby wpiąć się pod gniazdo bezpiecznika ?
A jak zdejmuje się słupek ?
- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
Lekko paluszkami
W sensie pociągać do siebie czyli jakby od słupka -prostopadle do niego ?
A da się pod któryś bezpiecznik ? Nie jest czasem któryś do tego przeznaczony ? I jaki bezpiecznik dać wartość ?
A da się pod któryś bezpiecznik ? Nie jest czasem któryś do tego przeznaczony ? I jaki bezpiecznik dać wartość ?
Podpowiecie jak zdemontować słupek aby przeciągnąć przewody do bezpieczników i nie uszkodzić słupka ?
Pod który bezpiecznik fabrycznie jest podpinane to gniazdo USB C przy lusterku?
W opisie jest że tylko z tego gniazda dajemy + i -. A fabrycznie jak jest to gniazdo zamontowane to nie ma tam transmisji danych ? Jeśli tak to które piny z przetwornicy to data i gdzie wtedy idą te przewody gdzie z czym się łączą ?
Bo tu opis wskazuje że tylko mamy zasilanie w tym dokładanym porcie USB C np pod wideorejestrator ale już pendriva z muzyką nie podepniemy lub telefonu.
Pod który bezpiecznik fabrycznie jest podpinane to gniazdo USB C przy lusterku?
W opisie jest że tylko z tego gniazda dajemy + i -. A fabrycznie jak jest to gniazdo zamontowane to nie ma tam transmisji danych ? Jeśli tak to które piny z przetwornicy to data i gdzie wtedy idą te przewody gdzie z czym się łączą ?
Bo tu opis wskazuje że tylko mamy zasilanie w tym dokładanym porcie USB C np pod wideorejestrator ale już pendriva z muzyką nie podepniemy lub telefonu.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Ja nie demontowałem słupka, przewody wepchnąłem między szybę a tworzywo. Natomiast plastikowy element obok bezpieczników (niewidoczny przy zamkniętych drzwiach) zdejmujesz bez problemu, tylko teraz nie pamiętam jak, lecz jest to raczej intuicyjne, z wyczuciem. Tak chowałem kable od kamerki do bezpieczników i podpinałem podobnym rozgałęziaczem jak ten Twój. Z uwagi na gwarancję, mimo, iż nigdzie nie ingerowałem w elektrykę, podłączenie do bezpieczników robił mi elektryk ze Skody. Dodatkowo zdjął mi plastik z pokrywy bagażnika, do upchnięcia kabli tylnej kamery.
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... ion-guide/
viewtopic.php?t=296&start=10

https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... ion-guide/
viewtopic.php?t=296&start=10

Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.