Zgarnij 20 Monet i sprzedaj swój samochód z Allegro Lokalnie

NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Awatar użytkownika
stingerA6
Posty: 1552
Rejestracja: 21 maja 2018, 21:19
Lokalizacja: Lubuskie
Samochód: Kodiaq Sportline 1.5 TSI DSG

Re: Skoda connect

Post autor: stingerA6 »

Dziś o dziwo działa😀


KODIAQ Sportline na sprzedaż.
viewtopic.php?f=20&t=1816&p=34302#p34302

"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Sponsor

Re: Skoda connect

Sponsor

Zgarnij 20 Monet i sprzedaj swój samochód z Allegro Lokalnie

polrob
Posty: 248
Rejestracja: 22 paź 2019, 0:25
Lokalizacja: War-Maz
Samochód: Kodiaq Style 1.5TSI manual 4x2 czarny magic RM2020

Re: Skoda connect

Post autor: polrob »

Mi to w miarę śmiga. Logować się musze z raz na tydzień, a tak to praktycznie pomiędzy logowaniami łączy się bez problemu.

bubuś
Posty: 463
Rejestracja: 04 lut 2018, 10:28
Samochód: Kodiaq Style 2,0 TDI 190KM, 4x4, DSG + dodatki

Re: Skoda connect

Post autor: bubuś »

Te usługi Skody, to najzwyklejsze dziadostwo.
Z chwilą przedłużenia licencji przestało mi na laptopie pokazywać miejsce parkowania pojazdu (na smartfonie na szczęście było z tymi wskazaniami OK). Po licznych interwencjach u Skody obiecywali przywrócić te dane w lutym 2020. I ci? Klops, nadal brak wyświetlania danych.
Od jakiegoś czasu na smartfonie zrywało mi lub nie chciało się łączyć z apką, ostatnio nawet apka żądała ponownego dodania auta. Jak dodawałem to mieliło i mieliło. Dopiero jak zrobiłem aktualizację apki to zaczęło działać, ale nadal nie wskazuje miejsca postoju auta.
Zbliża się w listopadzie termin przedłużenia licencji i mam ogromną wątpliwość, czy warto wydawać pieniądze na to irytujące dziadostwo.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

RobKos
Posty: 312
Rejestracja: 26 kwie 2018, 9:34
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Re: Skoda connect

Post autor: RobKos »

Trzeba teraz często czyścić pamięć cache w aplikacji na android, wtedy odpala od razu. W sumie to jednak żart, a nie sprawnie działająca usługa, nie warta 170 PLN rocznie.

Awatar użytkownika
TOMEQ
Posty: 441
Rejestracja: 21 cze 2019, 11:42
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Re: Skoda connect

Post autor: TOMEQ »

Bez wykupionej/przedłużonej licencji do jakich funkcji i informacji ma się dostęp? Bo z tego co zostało już tu napisane do informacji o pozycji parkowania nie ma się dostępu, a co z danymi dotyczącymi jazdy czy ogrzewania postojowego?
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4
---------------------------------------------------------------------------
Kupię felgi BRAGA 19“ (standardowo montowane w KODIAQ-u Scout) lub wymienię za felgi TRIGLAV antracytowe 19" z KODIAQ-a Sportline

Malenstwo8
Posty: 2386
Rejestracja: 05 paź 2017, 8:18
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM DSG

Re: Skoda connect

Post autor: Malenstwo8 »

U mnie na ios działa ok.
Głupotą jest brak możliwości przedłużenia abonamentu z poziomu apki. Zresztą w Spotify, Netflix jest tak samo. Nie kumam tego.

D10ni
Posty: 812
Rejestracja: 23 wrz 2018, 11:53
Lokalizacja: Wielkopolska
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Re: Nowa wersja aplikacji Skoda Connect

Post autor: D10ni »

TOMEQ pisze:
27 wrz 2020, 9:39
Bez wykupionej/przedłużonej licencji do jakich funkcji i informacji ma się dostęp? Bo z tego co zostało już tu napisane do informacji o pozycji parkowania nie ma się dostępu, a co z danymi dotyczącymi jazdy czy ogrzewania postojowego?
Na portalu skoda connect zaraz pod nazwą samochodu masz "licencje". I tam jest fajna rozpiska co masz do kiedy. Ja do 2032 roku (czyli bez dodatkowego abo) mam:
eCall, Infolinia, Automatyczne powiadomienie o wypadku, Karta zdrowia pojazdu, Planowanie wizyty serwisowej, Pomoc drogowa.
Płatne usługi (abo:)
Infotainment Online: Wyszukiwanie szczególnych celów online (tekst), Pogoda, Import trasy, Informacje, Informacje drogowe online, Stacje benzynowe, Miejsca parkingowe, Import celów
Remote Access: Alert o prędkości, Klakson i miganie, Stan pojazdu, Otwieranie i zamykanie samochodu, Alert o obszarze, Pozycja parkowania, Powiadomienie o alarmie online, Dane dotyczące jazdy

Ogrzewanie postojowe jest najprawdopodobniej w Remote Access
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

Awatar użytkownika
MałGorzata
Posty: 1818
Rejestracja: 09 lip 2017, 22:34
Lokalizacja: Wielkopolska
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG

Re: Nowa wersja aplikacji Skoda Connect

Post autor: MałGorzata »

D10ni pisze:
27 wrz 2020, 10:47
Ogrzewanie postojowe jest najprawdopodobniej w Remote Access
Zgadza się. Zostało natomiast usunięte z aplikacji webowej.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

tomeqm
Posty: 17
Rejestracja: 17 mar 2020, 17:30
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Re: Nowa wersja aplikacji Skoda Connect

Post autor: tomeqm »

Malenstwo8 pisze:U mnie na ios działa ok.
Głupotą jest brak możliwości przedłużenia abonamentu z poziomu apki. Zresztą w Spotify, Netflix jest tak samo. Nie kumam tego.
Apple nie pozwala na sprzedawanie cyfrowych treści z poziomu aplikacji mobilnych inaczej niż z wykorzystaniem ich subskrypcji za co kasują 30%, dlatego Spotify i Netflix nie mają przedłużenia abonamentu w apce. W tym przypadku może chodzić o to samo.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Malenstwo8
Posty: 2386
Rejestracja: 05 paź 2017, 8:18
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM DSG

Re: Nowa wersja aplikacji Skoda Connect

Post autor: Malenstwo8 »

tomeqm pisze:
27 wrz 2020, 13:24
Malenstwo8 pisze:U mnie na ios działa ok.
Głupotą jest brak możliwości przedłużenia abonamentu z poziomu apki. Zresztą w Spotify, Netflix jest tak samo. Nie kumam tego.
Apple nie pozwala na sprzedawanie cyfrowych treści z poziomu aplikacji mobilnych inaczej niż z wykorzystaniem ich subskrypcji za co kasują 30%, dlatego Spotify i Netflix nie mają przedłużenia abonamentu w apce. W tym przypadku może chodzić o to samo.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A to nie wiedziałem. W domu samie IP 🙂

ODPOWIEDZ