Mam pytanie. Czy nie denerwuje Was brak możliwości wyłączenia ekranu radyjka? Czasem, jadąc w nocy, przeszkadza mi świecący się ekran.
Oczywiście , wiem że można to zrobić za pomocą ustawień i odklikać wyłączenie ekranu w ustawieniach jednak czynność tą trzeba powtarzać przed każdym uruchomieniem autka bo dezaktywuje się po wyłączeniu samochodu.
Byłem w salonie ale nie bardzo wiedzieli o co mi chodzi , a po długich wyjaśnieniach stwierdzili ,że wkrótce będzie nowe oprogramowanie do pobrania i możliwe ze to zmienią.
Moje pytanie jest więc takie . Czy macie podobne spostrzeżenie i czy może jakoś sobie z tym poradziliście w inny sposób?
Nie można wyłączyć ekranu radia
Re: Nie można wyłączyć ekranu radia
Też mnie to denerwowało. Standardowo jest na 100% jasności ustawione, zmniejszyłem do 50% i jest ok.
Ale całkiem sie nie da na stałe?
Tego nie wiem. Mnie już nie razi przy ten jasności, więc nie szukałem takiej możliwości.
Jest taka opcja w ustawieniach ekranu:
Wyłączenie ekranu (za 10 s) – aktywacja / dezaktywacja automatycznego wyłączenia ekranu
Włączyłem to na próbę, ekran się wyłącza, ale radio działa. Z tego co pamiętam nie kasowało się po wyłączeniu zapłonu. Wystarczy zbliżyć rękę i ekran się pojawiał.
Wyłączenie ekranu (za 10 s) – aktywacja / dezaktywacja automatycznego wyłączenia ekranu
Włączyłem to na próbę, ekran się wyłącza, ale radio działa. Z tego co pamiętam nie kasowało się po wyłączeniu zapłonu. Wystarczy zbliżyć rękę i ekran się pojawiał.
Niestety . Po ponownym włączeniu musisz znowu aktywować tą funkcje.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Sorki, ale nie wiem o co chodzi.
Czy chodzi o to aby radio było włączone i grało a ekran był wygaszony?
Czy chodzi o to aby radio było włączone i grało a ekran był wygaszony?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Tak. Chodzi o to by grało a ekran był wygaszony.
Dodam ,że - ustawienia - ekran i odkliknięcie wył. działa jednorazowo . Jeżeli wyłączymy zapłon ustawienia należy ustawić od nowa bo wracają do pozycji - ekran na stałe włączony.
Dodam ,że - ustawienia - ekran i odkliknięcie wył. działa jednorazowo . Jeżeli wyłączymy zapłon ustawienia należy ustawić od nowa bo wracają do pozycji - ekran na stałe włączony.
Cześć - u mnie działą to bez problemu i pamięta po wyłączeniu zapłonu. Jeśli masz profile użytkowników to może spróbj zapisać po zmianie wyłączenia ekranu. Może to głupio zabrzmi, ale jeśli masz kessy z elektrycznym profilem to przytrzymaj set po zmianie az sie ustawienia fotela zapiszą i spróboj po.