Coś nie tak z kodiagiem

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Michal880
Samochód: Kodiaq 2.0 tdi 150km

Coś nie tak z kodiagiem

Post autor: Michal880 »

Witam, pół roku temu kupiłem używany bardzo zadbanego kodiaga w salonie używanych , przebieg 129 tys km, silnik 2.0 tdi 150 KM, wersja style itd. Ja i żona wróciliśmy uwagę po zakupie coś nie tak autem, słabo jedzie, buczy przy gwałtownym przyszpieszaniu, na zimnym silniku bardziej wibracje a mniej ciepłym, brak błędów. Byłem kilka razy w serwisie sprawdzali i nic, taki samochód tak ma byc tak mówili.
Mieszkam koło Warszawy, ktoś was ma taki samochód taki samym silnikiem, chciałem umówić ji przejechać czy tak samo, czy lepiej jedzą. Głośno chodzi i wcale nie jest komfortowo jazdy. Cały czas myślę i planuje na sprzedać ale najpierw muszę sprawdzić czy ktoś ma taki sam żeby przejechać gdzieś w Warszawie lub w okolicy. Proszę pomóc.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Coś nie tak z kodiagiem

Post autor: maq »

A może w którymś salonie mają taki używany na sprzedaż? Jedź jako klient i weź na jazdy testowe. Ja tak zrobiłem przed zakupem swojego. Mieli dwa identyczne diesle L&K na sprzedaż. Jeden z przebiegiem 27 k, drugi 167 k. Chciałem porównać jak na auto wpływa większy przebieg. Nie było prawie żadnej różnicy w zachowaniu samochodów.

ODPOWIEDZ