Komunikat ciśnienie za niskie
Komunikat ciśnienie za niskie
Witam mam pytanie mam koła 20 w nich czujniki ciśnienia w tylnym kole miałem ubytek system poinformował o tym dopompowałem powietrza ale komunikat nie zginął w karoku wchodziłem w set potwierdzałem prawidłowe ciśnienie i tyle a tutaj ni widzę takiej opcji co mam zrobić ? .
Re: Komunikat ciśnienie za niskie
Nie znam się ale się wypowiem.
Gdzieś mi mignęło ze reset należy zrobić na wyłączonym
Silniku.
Gdzieś mi mignęło ze reset należy zrobić na wyłączonym
Silniku.
O dzięki za podpowiedź sprawdzę jutro .
W Passacie wystarczyło dopompować i przejechać kilkaset metrów. Komunikat o niskim ciśnieniu znikał.
Tez sie tego spodziewałem może manometr był słaby na stacji tam pompowałem .
Dziś przejechałem dłuższy kawałek i póki co ikona znikła.
- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
Wczoraj złapałem kapcia - gruby blachowkręt. Dopompowywałem żeby pojechać do wulkanizatora, ale było słychać jak powietrze schodzi. Dopompowałem na tyle żeby przejechać te 500m do wulkanizatora, było około 1 bara. Żaden z czujnik ABS (bo ten system mam) nie zareagował żeby pojawił się komunikat o utracie ciśnienia. Bez komentarza.
Ja mam czyjniki w wentylach tmps czy jakoś system z abs miałem w karoqu pracował naprawde bezproblemowo auto mam ok tygodnia i już czujniki odpukać znikło ale pytanie co będzie dalej .
-
__atomek__
- Samochód: Kodiaq 2.0.TDI L&K
Serio nie macie takiej opcji? Ja mam, po ustawieniu SET monit znika.kerajnt pisze: ↑17 gru 2022, 16:53Witam mam pytanie mam koła 20 w nich czujniki ciśnienia w tylnym kole miałem ubytek system poinformował o tym dopompowałem powietrza ale komunikat nie zginął w karoku wchodziłem w set potwierdzałem prawidłowe ciśnienie i tyle a tutaj ni widzę takiej opcji co mam zrobić ? .