Koszt wymiany klockow hamulcowych w ASO

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Re: Koszt wymiany klockow hamulcowych w ASO

Post autor: WaC »

maq pisze:
17 paź 2025, 20:20
Opony wymienione na całoroczne. Nowe klocki z przodu zamontowane. Tarcze zostawiłem na słowo honoru, ale żeby po niecałych 40 k km był aż tak wysoki rant? Z następnymi klockami, albo i wcześniej, przy kolejnej wymianie opon, być może trzeba je wymienić. .

Obrazek

Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

A dokładnie 38300.

Awatar użytkownika
herman00
Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG

Post autor: herman00 »

Post autor: herman00 » 06 wrz 2023, 10:18

"Wczoraj wymienione tarcze i klocki z przodu, założyłem Brembo. Tarcze dla 2,0TSi z przodu to 340mm, komplet (tarcze plus klocki) 800zł plus 160zł wymiana. Klocki Zimmermanna założone przy 32 tys. km prawie nowe, więc wycierały ponad miarę fabryczne tarcze, bo felgi z przodu miałem cały czas zapylone. Wyjazd na trasę i docieranie klocków do tarczy. Teraz hamowanie bez efektu przeskakiwania krzywej tarczy, ale okazuje się że hałas jest dalej i to jest hałas z tyłu. Tarcze i klocki już miałem wymienione z tyłu w ramach akcji serwisowej i teraz znowu jest źle. Zgłoszę to na przeglądzie, zobaczymy co powiedzą."

Brembo to Brembo. Jak założyłem tarcze i klocki Brembo przy 54 tys. to teraz mam 100tys. i tarcza jak lusterko z minimalnym rantem, a jak depnę po hamulcach to czuć moc.

ODPOWIEDZ