NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
Dziś odwiedził mnie mój wujek Mercedesem GLA. Z ciekawości zapytałem go jak u niego działa aplikacja, mówi, że bez problemów. Nie grzebałem za bardzo w tej aplikacji, ale robi pozytywne wrażenie, chyba nawet jest więcej informacji niż w Skoda Connect. Jak zapytałem go ile kosztuje abonament na rok, to mocno się zdziwił, że chyba nic 
-
SlawekW
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI
U mnie Skoda Connect nie działa już 35 dni (w lutym przestało działać, po jakiś czasie samo się naprawiło a po tygodniu ponownie padło).
Wczoraj z ciekawości chciałem sprawdzić czy działają jakiekolwiek inne usługi on-line. Wciśnięcie przycisku SOS zainicjowało wybieranie numeru alarmowego (przerwałem dotykając komunikat na ekranie środkowym), dwa pozostałe przyciski (service i info) są martwe i nic się nie dzieje.
Wczoraj z ciekawości chciałem sprawdzić czy działają jakiekolwiek inne usługi on-line. Wciśnięcie przycisku SOS zainicjowało wybieranie numeru alarmowego (przerwałem dotykając komunikat na ekranie środkowym), dwa pozostałe przyciski (service i info) są martwe i nic się nie dzieje.
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
No samo się nic nie zadzieje. Trzeba zgłosić do serwisu, zgłosić mailem że nie działa, poprosić o rekompensatę itd. A jak liczysz na cuda, to spróbuj patentu z wyjęciem bezpiecznika. U mnie niedawno wszystko wróciło, po kilku dniach zniknęło znowu. Wyjąłem i włożyłem bezpiecznik. Po uruchomieniu pod sufitem czerwona lampka ale bez żadnych komunikatów, po kilkunastu sekundach pojawiły się wszystkie białe ikonki. I działa do teraz.
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Ja zgłaszałem i dalej d..a.
- michalmiko
Mi się dzisiaj śniło, że aplikacja zaczęła działać. Chyba za dużo myślę o tym samochodzie 
Widać jak pięknie traktują klientów. Testują na użytkownikach produkt, za który jeszcze każą sobie płacić. W normalnym świecie to testerom się płaci za poświęcenie czasu i umiejętności. Mam nadzieje, że przynajmniej mechanika nie została zaprojektowana wg tej metodologii. Soft widać po akcjiach kangur, connect, że do wybitnych nie należy.
-
SlawekW
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI
Zasadniczo masz rację. Tylko szkoda mojego czasu na przesiadywanie w serwisie Skody, który nic nie może.
Architektura systemu Skoda Connect jest prosta:
Samochód <---> Serwer SC <---> Aplikacja SC
Samochód - to nasze Kodiaq'i
Serwer SC - to system Skoda Connect
Aplikacja - to zarówno apka mobilna jak i portal Skoda Connect: https://skoda-connect.com/portal/web/guest/login
Wszędzie jest łączność dwukierunkowa (samochód przekazuje dane do SC i je odbiera, np. blokada drzwi lub trąbienie/miganie). Podobnie z apką.
I dopóki moja aplikacja nie ma łączności z serwerami Skoda Connect (a od 35 dni mam ciągle timeout'y) to nie zamierzam marnować czasu na wizyty w ASO. Bo to nic nie da - jak pokazałem wyżej.
Mam dokladnie tak samo:(Po chwili radosci ze wszystko wrocilo do normy i ze moze to moj mail jednak pomogl,ale od 5 dni znowu lipa..takze znowu trzeba wypatrywac bialej ikonki auta na panelu glownym..to juz chyba nawet nie jest zenada,tylko smutek ze takie pierdoly zajmuja "inzynierom" tyle czasu..az strach pomyslec co bedzie jak sie spieprzy cos powaznego..nie wiem,nie mialem wczesniej skodzinySlawekW pisze: ↑03 cze 2019, 13:36U mnie Skoda Connect nie działa już 35 dni (w lutym przestało działać, po jakiś czasie samo się naprawiło a po tygodniu ponownie padło).
- michalmiko
Dobrze kombinujesz, ale to samochód nie łączy się z serwerami, a nie aplikacja. Aplikacja się poprawnie loguje do serwera, ale przy próbie odświeżenia danych (czyli odczytania ich z samochodu) pojawia się błąd, że czas połączenia upłynął (czy jakoś tak).SlawekW pisze: ↑03 cze 2019, 23:57Zasadniczo masz rację. Tylko szkoda mojego czasu na przesiadywanie w serwisie Skody, który nic nie może.
Architektura systemu Skoda Connect jest prosta:
Samochód <---> Serwer SC <---> Aplikacja SC
Samochód - to nasze Kodiaq'i
Serwer SC - to system Skoda Connect
Aplikacja - to zarówno apka mobilna jak i portal Skoda Connect: https://skoda-connect.com/portal/web/guest/login
Wszędzie jest łączność dwukierunkowa (samochód przekazuje dane do SC i je odbiera, np. blokada drzwi lub trąbienie/miganie). Podobnie z apką.
I dopóki moja aplikacja nie ma łączności z serwerami Skoda Connect (a od 35 dni mam ciągle timeout'y) to nie zamierzam marnować czasu na wizyty w ASO. Bo to nic nie da - jak pokazałem wyżej.
Ciekawe, czy oni z góry założyli, że usterka będzie trwała trzy miesiące i o tyle przedłużą abonamenty? Może tu jest klucz do rozwiązania ile usterka będzie trwała
Podpowiecie jak zdiagnozować problem u siebie? Ja ostatnimi dniami:
- Zautoryzowałem aplikację w samochodzie wpisując pin w aucie z aplikacji
- W aplikacji na Androidzie Skoda Connect widzę raporty spalania, pozycję parkowania
- Jak miałem udostępniony internet z telefonu dla auta, to globus był normalnie na biało, ale na co dzień raczej nie będę go udostępniać, bo bateria leci szybko w dół