Status auta i dane
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Status auta i dane
U mnie do łączenia z internetem służy stary Samsung Galaxy S1 z kartą do internetu plus aplikacja do podtrzymania hotspotu WiFi
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
A tak z ciekawości - jak z zasilaniem tego, gdy nie włączasz auta np tydzień ? Jak rozumiem oryginalny car-stick bierze stale prąd z akumulatora, a Twój telefon działa na ile mu bateria pozwoli.MałGorzata pisze: ↑09 lip 2017, 23:52U mnie do łączenia z internetem służy stary Samsung Galaxy S1 z kartą do internetu plus aplikacja do podtrzymania hotspotu WiFi
DO developer
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
W ustawieniach aplikacji można ustawić poziom baterii przy którym następuje wyłączenie. Zgon aku chyba jednak mi nie grozi. Codziennie mam do pokonania +/- 100km 
Auto mam dopiero 4 dni a Ty mi tu o nieużywaniu przez tydzień
Auto mam dopiero 4 dni a Ty mi tu o nieużywaniu przez tydzień
----
U mnie po kolejnej wizycie w serwisie AUTO WIMAR Warszawa Care Connect dalej nie działa a Panowie jak dzieci we mgle.. Poniżej mail jaki otrzymałem od serwisu:
Witam,
W załączniku przesyłam skan katalogu w którym zawarte są informacje o działaniu systemu Skoda Connect. Skoda Connect dostępna w systemie radia i nawigacji Amundsen(zainstalowany w Pana samochodzie) oraz Columbus daje możliwość opcjonalnego sterowania funkcjami samochodu. Żeby ta opcja działała konieczne jest zsynchronizowane urządzenia mobilnego lub opcjonalny moduł karty SIM. Po zsynchronizowaniu Pana telefonu z samochodem możliwe jest działanie systemu jednak tylko w bezpośrednim zasięgu telefonu (wi-fi). W przypadku oddalenia się od samochodu potrzebny jest moduł karty SIM (CarStick) wyposażony w kartę sim odsługującą moduł LTE. Takie same informacje zawarte są w instrukcji obsługi dołączonej do Pańskiego samochodu. Standardowo w samochodach wyposażonych w Skoda Connect obsługiwana jest opcja SOS. Obsługiwana jest ona przez kartę sim zainstalowaną w samochodzie służącą tylko do obsługi opcji SOS.
Witam,
W załączniku przesyłam skan katalogu w którym zawarte są informacje o działaniu systemu Skoda Connect. Skoda Connect dostępna w systemie radia i nawigacji Amundsen(zainstalowany w Pana samochodzie) oraz Columbus daje możliwość opcjonalnego sterowania funkcjami samochodu. Żeby ta opcja działała konieczne jest zsynchronizowane urządzenia mobilnego lub opcjonalny moduł karty SIM. Po zsynchronizowaniu Pana telefonu z samochodem możliwe jest działanie systemu jednak tylko w bezpośrednim zasięgu telefonu (wi-fi). W przypadku oddalenia się od samochodu potrzebny jest moduł karty SIM (CarStick) wyposażony w kartę sim odsługującą moduł LTE. Takie same informacje zawarte są w instrukcji obsługi dołączonej do Pańskiego samochodu. Standardowo w samochodach wyposażonych w Skoda Connect obsługiwana jest opcja SOS. Obsługiwana jest ona przez kartę sim zainstalowaną w samochodzie służącą tylko do obsługi opcji SOS.
-
lukasztchurz
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI DSG
U mnie tam działa wszystko. staus samochodu odświeżam i działa. Żadna karta SIM nie jest potrzebna. Żadne dostępy do WIFI.
Siedzę sobie 10km od auta i na telefonie wystarczy odświeżyć status. Po włączeniu lokalizacji w TEL można nawet światłami mrugać i klaksonem walić
Siedzę sobie 10km od auta i na telefonie wystarczy odświeżyć status. Po włączeniu lokalizacji w TEL można nawet światłami mrugać i klaksonem walić
Powyższa funkcjonalność działa Ci dlatego właśnie, że masz w samochód wbudowaną kartę SIM i to nie zależy od Amudsena czy Columbusa.lukasztchurz pisze: ↑18 sie 2017, 14:09U mnie tam działa wszystko. staus samochodu odświeżam i działa. Żadna karta SIM nie jest potrzebna. Żadne dostępy do WIFI.
Dzięki temu, masz przez 14 lat za darmo funkcjonalności alarmowe, a identyfikacja gdzie jest samochód, czy trąbienie/miganie światłami jest za darmo przez rok.
DO developer
-
lukasztchurz
- Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI DSG
zapewne 
Nie potrzebujesz włączać GPS'a. Samochód jest namierzany triangulacją GPS, pozycja telefonu nie ma nic do rzeczy...lukasztchurz pisze: ↑18 sie 2017, 14:09Po włączeniu lokalizacji w TEL można nawet światłami mrugać i klaksonem walić
DO developer
Czy ktoś z Was orientuje się ile po zakończeniu bezpłatnego roku będzie trzeba zapłacić za podtrzymanie funkcjonalności np. statusu auta ?
Czy będzie to "gratis" jak będziemy robić przeglądy w ASO ?
Czy będzie to "gratis" jak będziemy robić przeglądy w ASO ?
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
A sprawdzałeś z Fake GPS?lighting pisze: ↑18 sie 2017, 16:10Nie potrzebujesz włączać GPS'a. Samochód jest namierzany triangulacją GPS, pozycja telefonu nie ma nic do rzeczy...lukasztchurz pisze: ↑18 sie 2017, 14:09Po włączeniu lokalizacji w TEL można nawet światłami mrugać i klaksonem walić
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.