Status auta i dane

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Re: Status auta i dane

Post autor: Jarek104 »

jest akcja serwisowa na to, nie musisz jechać, tylko zadzwoń i się umów, bo chwilę to trwa

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

@Jarek104 - czy auta po ów "akcji serwisowej" [bodaj z 12.04.2017] produkowane są już z nową wersją softwarową?
Czy odbierając nowe auto klienci zamiast ruszyć w trasę zmuszeni są do wizyty w serwisie?
Wiadomo jeszcze o jakichś "niespodziankach", które Skoda przygotowała dla swoich klientów?
Chyba nie tak miał wyglądać ten reklamowany "rok nowości Skody" :)
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Zakładam, że wykonanie akcji serwisowych jest elementem przeglądu zerowego przed wydaniem samochodu.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

dobrze zakładasz.

BiekBert, nie bardzo rozumiem Twoje pytanie.. Nie jestem pracownikiem serwisu, tylko działu sprzedaży. My o akcjach nie jesteśmy informowani

EDSON
Samochód: skoda kodiaq 1.4 tsi 150 km

APLIKACJA CONECT BRAK DANYCH POJAZDU

Post autor: EDSON »

APLIKACJA CONECT BRAK DANYCH POJAZDU W TELEFONIE ,A JAK DZIAŁA U INNYCH

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Re: APLIKACJA CONECT BRAK DANYCH POJAZDU

Post autor: Rafał »

EDSON pisze:
09 cze 2017, 9:34
normalnie, w telefonie i na stronie w necie też.
musisz samochód podłączyć do sieci wifi (np punkt dostępowy z tel), a on sam podzieli się stosownymi danymi

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Re: APLIKACJA CONECT BRAK DANYCH POJAZDU

Post autor: dawajrapa »

EDSON pisze:
09 cze 2017, 9:34
w zeszlym tygodniu skoda connect wyslala maila, ze prowadza prace konserwacyjne i po ich zakonczeniu bedzie potrzeba zresetowania hasla. W tym celu musisz na stronie www. po podaniu swojego maila, kliknac w 'zapomnialem hasla' czy tam nie ptamietam hasla... resetujesz haslo, logujesz sie w apce jeszcze raz, i tyle. Wszystko smiga.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Odświeżam stary wątek bo nie wiem czy to działa w końcu i jak to ma działać. Według instrukcji programu SmartGate (Android) należy włączyć silnik, włączyć WiFi w telefonie i telefon wykryje sieć z samochodu.
ALE, z filmiku na YT do SmartGate pani ze Skody informuje że do tego trzeba mieć osobną kartę sim. Jak to w końcu jest, trzeba mieć co najmniej Amudsena z kartą sim żeby SmartGate działał ?
DO developer

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

u mnie 2 tygodnie temu przestało to działać. nie mogę sprawdzić np na telefonie gdzie jest auto, jaką trasę pokonało itd. w środku wszystko działa, można czytać wiadomości itd. wygląda, jakby auto przestało wysyłać wiadomości. w czwartek jestem umówiony w serwisie skody.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Chyba zrozumiałem jak to działa.
Aplikacja Skoda CONNECT na Androida łączy się z Kodiaq przy pomocy wbudowanej karty SIM i można stamtąd odczytać podstawowe dane samochodu - przebieg, spalanie, status świateł/zamknięcia samochodu, itd. Jeżeli korzystało się z AndroidAuto do nawigacji, to można też dowiedzieć się o lokalizacji samochodu.
Ponieważ nie mam ani Amudsena ani Columbusa, nie mogę włożyć drugiego modułu SIM. W związku z tym Infotainment Online nie istnieje, jak i nie istnieje pozycja WiFi w menu samochodu. Z tego powodu nie działa też SmartGate.
DO developer

ODPOWIEDZ