Skrzypiace plastiki.

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Skrzypiace plastiki.

Post autor: Malenstwo8 »

Remi pisze:
19 mar 2019, 21:22
Potwierdzam uchwyty nie skrzypią.
Zawsze piszę to samo - pojeździj 🙂

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

Odebrany w grudniu, MY2019 6kkm w tym nieźle "wytrzepany" w terenie, nadal nie skrzypi. Jakiś popsuty mam?
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

janoush
Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6

Post autor: janoush »

Uchwyty mi nie skrzypią, za to roleta bagażnika tak wk#$%#wia, że chyba ją wyjmę...
Poza tym już cisza.
janoush

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

D10ni pisze:
20 mar 2019, 11:51
Odebrany w grudniu, MY2019 6kkm w tym nieźle "wytrzepany" w terenie, nadal nie skrzypi. Jakiś popsuty mam?
Jeśli lampy z przodu nie parują i nie otwiera się samoczynnie klapa bagażnika to masz popsuty :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Malenstwo8

Trzeszczenia ciąg dalszy.
Chciałem napisać, że następuje bardzo szybko, to czego się obawiałem. W tej chwili w moim aucie trzeszczy już w zasadzie wszystko. To jest kpina. Trzeszczą okna, siedzenie pasażera, tylna kanapa, roletki w oknach, tylna roleta bagażnika, tylna klapa, coś niemiłosiernie tłucze w bagażniku (wrzucałem film), skrzypią uchwyty, plastiki drzwi itd itp. Obawiałem się tego. To narasta bardzo szybko. Boję się ponyśleć, co będzie za rok,dwa. Nawet przy słuchaniu muzyki wszystko trzeszczy. Wiem, że chyba nikt z Was nie na aż takich doświadczeń, ale nie żartuję. Jadę w przyszlym tygodniu do serwisu. Pewnie guzik to da, ale powalczę. Nawet moja żona wczoraj się zdziwiła, i stwierdziła, że to chyba Tarpan jakiś. Jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę się rozglądać za nowym autem i zakończę przygodę ze Skodą. Szkoda bo fajne auto, ale trzeszczenia/walenia/skrzypienia/tłuczenia mu nie wybaczę.

Fatboy

Post autor: Fatboy »

Przykro mi, u mnie cisza (tak na pocieszenie). Czasem zawieszenie trzeszczy, a jedyne co mi sie tlucze w aucie to fotelik synka.

Malenstwo8

Fatboy pisze:
13 kwie 2019, 0:39
Przykro mi, u mnie cisza (tak na pocieszenie). Czasem zawieszenie trzeszczy, a jedyne co mi sie tlucze w aucie to fotelik synka.
Być może mój egzemplarz jest jakiś pechowy, ale z moim doświadczeniem motoryzacyjnym śmiało mogę stwierdzić, że jakość montażu w Skodzie jest fatalna.
Szkoda bo Kodiaq ogólnie to fajne auto, ale nie ma prawa skrzypieć i walić po roku i 30 kkm. To strasznie wkurza i odbiera radość z jazdy. Zwracam na to uwagę i ostatnie lata za kierownicą Fordów, Opli, Mitsubishi itd przyzwyczaiły mnie do ciszy.
Z drugiej strony nawet w nowej e klasie trzeszczy deska, ale tylko jak się ją naciśnie, co nie zmienia faktu, że tak oczywiście nie powinno być. Sąsiad ma Kadjara kupionego w tym samym czasie z prawie identycznym przebiegiem i tam jest cisza.

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

U mnie totalna cisza (nie licząc obijającej się sprzączki pasa pasażera o plastik słupka).
Wczoraj miałem tą "nieprzyjemność" jeździć Mitsubishi Outlanderem.
Tam dopiero jest dramat - skrzypiące.....wszystko zagłusza wręcz silnik.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Malenstwo8

stingerA6 pisze:
13 kwie 2019, 8:58
U mnie totalna cisza (nie licząc obijającej się sprzączki pasa pasażera o plastik słupka).
Wczoraj miałem tą "nieprzyjemność" jeździć Mitsubishi Outlanderem.
Tam dopiero jest dramat - skrzypiące.....wszystko zagłusza wręcz silnik.
Jaki masz przebieg?
Po jakich drogach jeździsz?
U mnie zaczęło się przy ok 25 tys km.

JED
Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K

Post autor: JED »

Malenstwo8 pisze:
12 kwie 2019, 23:30
Trzeszczenia ciąg dalszy.
Chciałem napisać, że następuje bardzo szybko, to czego się obawiałem. W tej chwili w moim aucie trzeszczy już w zasadzie wszystko. To jest kpina. Trzeszczą okna, siedzenie pasażera, tylna kanapa, roletki w oknach, tylna roleta bagażnika, tylna klapa, coś niemiłosiernie tłucze w bagażniku (wrzucałem film), skrzypią uchwyty, plastiki drzwi itd itp. Obawiałem się tego. To narasta bardzo szybko. Boję się ponyśleć, co będzie za rok,dwa. Nawet przy słuchaniu muzyki wszystko trzeszczy. Wiem, że chyba nikt z Was nie na aż takich doświadczeń, ale nie żartuję. Jadę w przyszlym tygodniu do serwisu. Pewnie guzik to da, ale powalczę. Nawet moja żona wczoraj się zdziwiła, i stwierdziła, że to chyba Tarpan jakiś. Jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę się rozglądać za nowym autem i zakończę przygodę ze Skodą. Szkoda bo fajne auto, ale trzeszczenia/walenia/skrzypienia/tłuczenia mu nie wybaczę.
Nie badac zlosliwy napisze cos, co napisal mi ktos wczoraj, gdy "jechalem" na ASO Skody: z czegos wynika roznica w cenie takiego auta - czy jakos podobnie to ujal.

Przykro mi, bo czekam na Kodiaqa jak chyba nikt tutaj, a wlos jezy mi sie coraz bardziej. :cry:
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. :mrgreen:

ODPOWIEDZ