Co to za dzwięki? Zobaczcie zdjęcie :)
Re: Co to za dzwięki?
Halo,na niemieckim forum piszą że przy wydechu jest jakaś klapka(nie wiem do czego służy)i ona takie dzwięki wydaje, sprawdz pod samochodem jeśli masz taką możliwość.
Re: Co to za dzwięki?
Najprawdopodobniej jest to pompa paliwa. W VW rozwiązanie stosowane od co najmniej 10 lat.
-
- Samochód: Kodiaq RS bitdi, 2020
Re: Co to za dzwięki? Zobaczcie zdjęcie :)
Witajcie, u mnie identyczny problem z tym dźwiękiem. Czy kolega rozwiązał ten problem w konkretny sposób?
Pojawiają się 3 szybkie dźwięki jakby tyrknięcia przekaźnika po każdym otwarciu tylnych drzwi.
Dźwięk dochodzi z tylnej części pojazdu, ale trudno mi jednoznacznie powiedzieć czy z wnętrza czy z pod auta.
Pojawiają się 3 szybkie dźwięki jakby tyrknięcia przekaźnika po każdym otwarciu tylnych drzwi.
Dźwięk dochodzi z tylnej części pojazdu, ale trudno mi jednoznacznie powiedzieć czy z wnętrza czy z pod auta.
Re: Co to za dzwięki? Zobaczcie zdjęcie :)
W kodiaku jest taki dźwięk i w starym superbie też takie słyszałem, myślę że to przekaźniki zasilania do podsystemów. Auto odłącza zasilanie i sterowanie kiedy nie jest używane, tak jak to było wcześniej realizowane kluczykiem w stacyjce. Od czasu rozwinięcia się dostępu bezkluczykowego auto zasila podsystemy już w chwili otwarcia drzwi lub zbliżenia się do pojazdu, w zastępstwie za fizyczną stacyjkę.